marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei objavil poslovne rezultate v prvem polletju 2020
15.07.2020

Družba Huawei je objavila poslovne rezultate za prvo polovico leta 2020. Družba je v tem obdobju ustvarila 454 milijard juanov (57 milijard evrov) prihodkov, kar je 13,1 odstoten porast v primerjavi z enakim obdobjem preteklega leta, neto stopnja dobičkonosnosti prihodkov pa je znašala 9,2 odstotka.

slikaZnana oblika prihajajoče serije iPhone 12
13.07.2020

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

članki

Raziskava: Linux bo najhitreje rastoč operacijski sistem za pametne mobilnike v naslednjih 5 letih


28.09.2007
Objavil: Sašo Mlakar

V naslednjih 5 letih se od Linuxa pričakuje, da bo najhitreje rastoč operacijski sistem, namenjen pametnim mobilnikom in bo dosegal letno stopnjo rasti preko 75 odstotkov.

Nedavna študija s strani družbe ABI Research je napovedala, da bodo pametni mobilniki, zasnovani na osnovi Linuxovega operacijskega sistema, v letu 2012 predstavljali kar 31 odstotkov vseh pametnih naprav na trgu.

Razvojni direktor, Stuart Carlaw, je povedal: »Resne pobude s strani Intela in Accessa, združene na pravem mestu ob pravem času, so Linux spoznale kot enega izmed redkih operacijskih sistemov za mobilne telefone, katere nameravajo dolgoročno podpirati.« Carlaw je še dodal: »Linux si ustvarja prednost z rastočo podporo v industriji mobilnih naprav, najočitneje s strani Motorole, pa tudi s strani Nokie z manj tradicionalnimi tipi naprav, namenjenih širokemu spektru aplikacij.« Širitev mobilnega povezovanja in vpliv tega na združljivost naprav in formatov le-teh, gresta na roko Linuxu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki