marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

članki

Več podpore mobilnikom z Linuxom


27.09.2006
Objavil: Sašo Mlakar

Trolltech je predstavil seznam podpore pred kratkim izdani razvojni osnovi za mobilne telefone z operacijskim sistemom Linux. Greenphone se da "re-flashat", tako da vsebuje dodatno tehnologijo in funkcionalnost iz Trolltech partnerske skupnosti. Ta vsebuje tehnologijo, kot je internetni brskalnik, multimedijski predvajalnik, urejevalnik digitalnih pravic …

Čeprav ni namenjen komercialni uporabi, ima Greenphone precej komunikacijskih funkcij in značilnosti, ki jih najdemo v današnjih pametnih telefonih. Razvijalci lahko izkoriščajo te funkcije in značilnosti ter razvijajo lastne aplikacije.

"Velika mobilna izkušnja je veliko več kot zgolj programske aplikacije, precej je v izgledu in občutku," je dejal Timo Bruns, EVP Business Development iz Opera Software. "Greenphone omogoča družbam, kot je Opera, da razvijajo in testirajo programsko opremo v pravem okolju, torej na telefonu, in tako omogoča optimiziran prikaz, kakor tudi boljšo uporabniško izkušnjo."

"Skupnost tehnoloških partnerjev Qtopia deli našo vizijo o na Linuxu slonečih orodjih in tehnologijah za inovativne naprave in o razvoju aplikacij," je dejal David Bialer, ki vodi partnersko skupnost Trolltech's Mobile and Embedded. "Naš skupni trud ponuja proizvajalcem ročnih naprav in razvijalcem aplikacij izbiro, fleksibilnost in svobodo, katere potrebujejo za prilagoditev naprav njihovim kupcem," je še dodal.

Greenphone, ki je sedaj na voljo partnerjem ter razvijalcem programske opreme, je ponujen kot del celotnega programsko-razvijalskega paketa in vsebuje Trolltechov Qtopia Phone Edition, obsežno aplikacijsko osnovo in uporabniški vmesnik za mobilne telefone, katerih osnova je Linux.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki