marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

LG želi do leta 2010 prehiteti Motorolo


01.09.2008
Objavil: Dare Gliha

LG Electronics namerava v prihodnjih letih prehiteti Motorolo in prevzeti tretje mesto na globalnem mobilnem trgu. Podjetje, ki ima trenutno 9,3 odstotka tržnega deleža želi v samo osmih mesecih le-tega povečati na 15 odstotkov.

»Želimo postati tretji največji proizvajalec mobilnikov do leta 2010, končni cilj pa je postati vodilni proizvajalec v tej panogi,« je povedal Scott Ahn, predsednik mobilnega oddelka pri LG-ju. »Zato moram povečati našo prisotnost na vzhajajočih trgih, če želimo ta cilj doseči,« je še dodal.

Prejšnji mesec je podjetje oznanilo, da so do konca drugega letošnjega četrtletja prodali sedem milijonov mobilnikov z na dotik občutljivim zaslonom. Ta številka je bila dosežena le pet četrtin po začetku prodaje prvega mobilnika z zaslonom občutljivim na dotik, LG Prade.

Po nedavni raziskavi podjetja Strategy Analytics bo globalni trg v tem segmentu dosegel 125 milijonov enot do konca leta 2010, kar je štirikratno povečanje glede na 30 milijonov leta 2007.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki