marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

slikaZDA uvrstile Xiaomi na črni seznam
18.01.2021

Ameriška vlada je prejšnji teden Xiaomi razglasila za "komunistično kitajsko vojaško podjetje" in ga uvrstila na črni seznam. Posledično to pomeni, da bo ameriškim podjetjem in vlagateljem prepovedano vlagati v Xiaomi, tisti, ki pa že imajo delnice podjetja, pa jih bodo primorani prodati do novembra letos.

slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

članki

LG z nVidia Tegra 2 procesorji


13.10.2010
Objavil: Mitja Zupančič

Korejsko podjetje LG Electronics je najavilo novico o predstavitvi nove serije pametnih mobilnikov v četrtem kvartalu letošnjega leta. Vsebovali bodo nov mobilni procesor nVidia Tegra 2. Tegra 2 je tako prvi mobilni procesor z 2 x 1 GHz frekvenco, torej prvi mobilni dual-core procesor.

Mobilniki z omenjenim procesorjem bodo v popolnoma novi LG-jevi liniji Optimus. Tegra 2 vsebuje številne novosti: prvi mobilnik z dvojnim procesorjem, nVidino grafiko z izredno nizko poraboo energije in prvi 1080p HD video procesor.

"Pametni mobilniki linije Optimus bodo postali standard pri hitrosti in grafičnih zmogljivostih," je dejal Chang Ma, podpredsednik oddelka Marketing Strategy Team pri LG-ju.

Novi mobilniki z Tegra 2 procesorjem se bodo na trgu pojavili proti koncu leta 2010.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki