marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

slikaPrihajajoči osnovni iPhone 12 naj bi bil cenejši
29.06.2020

Na Twitter profilu @omegaleks so pred dnevi objavili nove cene za prihajajočo jabolčno serijo 12. Trdijo, da bo osnovni iPhone 12, ki bo imel le 4G in zaslon velikosti 5,4 palca, stal "le" 549 dolarjev.

slikaHuawei se je povzpel na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu
26.06.2020

Podjetju Huawei je uspelo napredovati za kar 42 mest in se uvrstiti na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu lestvice organizacije Boston Consulting Group (BCG).

slikaApple na WWDC predstavil novosti v iOS 14
24.06.2020

Apple je na konferenci WWDC, ki letos poteka preko spleta, predstavil novosti za prihajajočo različico operacijskega sistema iOS 14. Sedaj bodo tudi jabolčni uporabniki dobili nekaj funkcij, ki so že znane uporabnikom androidnih naprav.

članki

LG stavi na sončno energijo


22.01.2009
Objavil: Dare Gliha

Družba LG Electronics je najavila podpis ekskluzivne pogodbe za dobavo večkristalnih silicijskih rezin, nujnih za vpijanje sončne energije. Visoko zmogljive sončne celice bo LG-ju dobavljalo norveško podjetje REC Wafer, pogodba, katere vrednost znaša približno 340 milijonov ameriških dolarjev in bo sklenjena za dobo petih let, pa bo podpisana 22. januarja.

LG bo v naslednjih letih tako predstavil več izdelkov, prijaznejših do okolja in z zmožnostjo izrabe sončne energije.

LG Electronics in sestrska podjetja, denimo LG Mobile, so si s podpisom pogodbe zagotovila zanesljiv vir za dobavo ključnih elementov, predvsem sončnih celic in modulov, uporabljenih pri izdelavi rešitev, ki bodo znala zajeti, skladiščiti in dpet uporabiti sončno energijo. LG tako prevzema pobudo na področju razvoja alternativnih energijskih virov, med katerimi prav sončna energija kotira najvišje, saj je trenutna vrednost trga ocenjena na več kot 10 milijard ameriških dolarjev, v naslednjih letih pa naj bi ta segment še rasel.

“Naša predanost raziskavam in razvoju se kaže tudi v naložbah in razvoju rešitev, ki temeljijo na čistih virih energije,” je povedal direktor tehnološkega oddelka družbe LG Electronics dr. Woo Paik. Dodal je, da partnerstvo s podjetjem REC Wafer dopolnjuje LG-jevo usmeritev k rabi sončne energije in drugih obnovljivih virov.

“Ponosni smo, da LG Electronics, eno vodilnih svetovnih podjetij na področju zabavne elektronike, postaja naš strateški partner. LG-jev pristop prinaša vpogled v ogromno znanje razvoja tehnologij do masovne proizvodnje,” je dejal predsednik in izvršni direktor skupine REC Group Erik Thorsen.

LG bo skladno s pogodbo začel v omejenih količinah prejemati sodobne rezine z letom 2010, njihovo število pa naj bi se poviševalo vse do leta 2014. Vrednost pogodbe je ocenjena na 340 milijonov ameriških dolarjev. Za LG Electronics sončna energija predstavlja logično stopnjo v razvoju, saj se zaveda, da je porabo elektronskih izdelkov moč zmanjšati le do neke mere, bistveno večje prihranke pa lahko omogoči le dodatno obnavljanje energije. LG je že oktobra 2008 v mestu Gumi v Južni Koreji začel s prenovo svojega proizvodnega obrata, ki bo skrbel za masovno proizvodnjo solarnih rešitev. Prenova, v katero je podjetje vložilo 220 milijard KRW, bo končana v začetku prihodnjega leta.

Napovedi v industrijskih panogah napovedujejo kristalnim silicijskim rezinam lepo prihodnost, saj naj bi bilo do leta 2010 z njimi opremljenih 80 odstotkov vseh novih industrijskih izdelkov, s čimer bi močno prehitele uporabo sončnih celic, temelječih na tankih folijah. Kristalne silicijske celice so sicer dražje od sončnih celic, sestavljenih iz substrata več absorpcijskih slojev ter elektrod, vendar so tudi veliko bolj učinkovite pri zajemu energije sonca.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki