marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

članki

LG Mobile zelo uspešen


21.10.2008
Objavil: Dare Gliha

Družbe LG Electronics je tudi v tretjem kvartalu poslovnega leta, ki se je končalo 30. septembra, poslovala odlično. Zelo dobro se je odrezal predvsem oddelek mobilnih komunikacij, saj je LG Mobile na svetovni ravni prodal kar 23 milijonov mobilnih telefonov in dosegel 3,3 milijarde ameriških dolarjev prihodkov.

Pri LG Mobile so z izkupičkom letošnjega tretjega poslovnega četrtletja zelo zadovoljni, saj je oddelek na letni ravni zabeležil skoraj 41 odstotno rast prihodkov v primerjavi z letom prej. Prodaja mobilnih telefonov LG je rasla po vsem svetu, edini izjemi sta bili Indija in novorastoči trgi. Kljub temu je LG Mobile dosegel dvomestno operativno maržo na področju prodaje mobilnih telefonskih aparatov. Ta je v pravkar končanem četrtletju znašala 11,5 odstotka, zasluge za to pa imajo predvsem dražji in zmogljivejši modeli, kot sta Secret in Viewty.

LG Mobile tudi v zadnjem četrtletju pričakuje podobno rast, kar bi jim omogočilo, da bi presegli magično število 100 milijonov prodanih mobilnih telefonov. Da bi dosegli ta cilj, so razvijalci pripravili več zanimivih novosti, pri LG-ju pa pričakujejo predvsem dobro prodajo modelov Renoir, mobilnega telefona z zmogljivim fotoaparatom ločljivosti 8 megatočk, druge različice mobilnega telefona Prada by LG, ter svežega modela Cookie, s polnim zaslonom, občutljivim na dotik, ki bo osrednja novost v prihodnjih mesecih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki