marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriška vlada umaknila Xiaomi iz črne liste
17.05.2021

Kitajsko družbo Xiaomi ameriška vlada po tožbi na ameriških sodiščih ne uvršča več na črno listo. Po poročanju Bloomberga so se strani dogovorile "o nadaljnji poti, ki bi rešila ta pravni spor brez potrebe po izpodbijanih sestankih", kar pomeni, da je ameriško obrambno ministrstvo Xiaomi odstranilo s seznama proizvajalcev s svetovnih referenčnih indeksov.

slikaPradeo opozarja na novo varnostno grožnjo za mobilne telefone
15.05.2021

Pradeo, vodilni na področju mobilne varnosti, je naletel na napredno kampanjo za mobilne napade, ki s pomočjo tehnike lažnega predstavljanja ukrade podatke o kreditnih karticah žrtev in jih okuži z zlonamerno programsko opremo, ki se lažno predstavlja kot aplikacija za Android Google Chrome

slikaHMD Global je lansiral storitev EMM, HMD Enable Pro
14.05.2021

HMD Global je predstavil rešitev Enterprise Mobility Management (EMM) za IoT in poslovno uporabo HMD Enable Pro. Ta poteza dodatno povečuje raznovrstnost ponudbe storitev podjetja in v kombinaciji s pametnimi telefoni Nokia ter storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect Pro ponuja vse na enem mestu za vse, ki iščejo prilagodljivo celovito rešitev na področju mobilnosti.

slikaCounterpoint napoveduje 310 milijonov slušalk TWS v letu 2021
12.05.2021

Popularnost pravih brezžičnih stereo slušalk TWS, ki smo jo videli v preteklih letih, naj bi se nadaljevala tudi v letošnjem letu. V svojem najnovejšem poročilu Counterpoint Research napoveduje, da bo leta 2021 prodano okoli 310 milijonov slušalk TWS, kar je za 33 odstotkov več kot 233 milijonov prodanih primerkov leta 2020. Apple, Xiaomi in Samsung naj bi ostali trije največji igralci v tem segmentu.

slikaNapaka v Qualcomm modemih hekerjem omogoča snemanje klicev
10.05.2021

V novem poročilu varnostnega podjetja Check Point Research je navedeno, da lahko hekerji izkoriščajo Qualcommov mobilni modem in ga uporabljajo tudi za snemanje telefonskih klicev. Uporaba teh modemov sega v začetek devetdesetih let in se uporablja v 2G, 3G, 4G in celo 5G napravah ter predstavlja resno ranljivost, saj jo je preprosto izkoristiti na daljavo.

članki

LG poroča o impresivnih rezultatih v prvem četrtletju


05.05.2021
Objavil: Dare Gliha

LG je napovedal že napovedal, da bodo letos ukinili mobilni del, saj je le-ta že kar nekaj časa prinašala veliko izgubo. Vseeno pa zadnje poročilo podjetja potrjuje, da so vse druge enote letno povečale prodajo, s čimer so skupni prihodki preračunano v evre dosegli skoraj 14 milijard, kar je največ, kar je LG doslej zabeleži med januarjem in marcem.

Največjo prodajo je zabeležil oddelek za domačo zabavo v Severni Ameriki in Evropi - tradicionalno donosnih trgih, kjer so pri podjetju uspeli razširiti prodajo televizorjev OLED in NanoCell. Trend naraščanja naj bi se nadaljeval tudi v bodoče, osredotočeni pa bodo na vrhunske izdelke.

Mobilne del je že na izhodnih vratih (ukinja se konec leta), potekajo zgolj zadnji poskusi reševanja tistega, kar je še ostalo. V prvem četrtletju leta 2021 je LG uspel prodati telefone v vrednosti cca 645 milijona evrov, kar je praktično enako kot v prvem četrtletju 2020. Novih modelov ni bilo, ukrepi pa so bili usmerjeni na obstoječe modele.

Vse prodajne dejavnosti divizije za mobilne komunikacije bodo zaključene konec julija, takrat bo izšlo še poročilo za drugo četrtletje z razkritjem končnih številk. LG bo takrat tudi pokazal cenovno razliko med nadaljevanjem in ustavitvijo poslovanja mobilnega dela. Pri tem bo LG prerazporedil vse zaposlene po drugih oddelkih v korporaciji, poslovnim partnerjem in servisnim centrom pa nameravajo ponuditi določeno odškodnino.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki