marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiOS 15 na začetku ni sprejet tako dobro kot iOS 14
15.10.2021

Najnovejši operacijski sistem iOS 15 je v prvih 14 dneh na svoj iPhone naložilo manj uporabnikov, kot jih je to storilo ob predstavitvi iOS 14. Možen razlog je tudi več odkritih napak s strani prvih testnih preizkuševalcev.

slikaSamsung pričakuje prve 3nm čipe v prvem polletju 2022
13.10.2021

Na letnem forumu Samsung Foundry je Choi Si-young govoril o prihodnosti Samsungove proizvodnje čipov in o tem, kaj bo svetovno pomanjkanje pomenilo za prihodnost podjetja. Si-young je povedal več tudi o Samsungovem načrtu za izdelavo 3nm in 2nm čipov.

slikaEvropska komisija preučuje Apple Pay
11.10.2021

Evropska komisija je Applove poslovne prakse pred kratkim postavila pod mikroskop. V začetku tega leta je ugotovila, da je davčna politika Apple App Store v nasprotju s konkurenčno zakonodajo EU, zdaj pa se z regulativnimi ukrepi sooča še Apple Pay.

slikaSamsungov prihajajoči Galaxy S22 naj bi predstavljal več kot polovico proizvodnje
08.10.2021

Samsungova linija Galaxy S22 naj bi bila predstavljena v prvem četrtletju prihodnjega leta. Časnik The Elec sedaj navaja, da Samsung cilja, da bi standardni model Galaxy S22 s 6,1-palčnim zaslonom predstavljal 50 do 60 odstotkov celotne prodaje nove serije S. 6,6-palčni model naj bi predstavljal 20 %, S22 Ultra pa 20 do 30 % prodaje.

slikaZemljevidi Petal prejeli prestižno nagrado Red Dot
06.10.2021

Huawei je sporočil, da je aplikacija Petal Maps po zaslugi inovativnih funkcij in preproste rabe prejela prestižno nemško nagrado Red Dot. Nagrada sovpada s predstavitvijo novih funkcij in nadgradnje uporabniškega vmesnika, kar dodatno izboljša zmogljivosti navigacijske storitve na pametnih napravah Huawei.

članki

LG poroča o impresivnih rezultatih v prvem četrtletju


05.05.2021
Objavil: Dare Gliha

LG je napovedal že napovedal, da bodo letos ukinili mobilni del, saj je le-ta že kar nekaj časa prinašala veliko izgubo. Vseeno pa zadnje poročilo podjetja potrjuje, da so vse druge enote letno povečale prodajo, s čimer so skupni prihodki preračunano v evre dosegli skoraj 14 milijard, kar je največ, kar je LG doslej zabeleži med januarjem in marcem.

Največjo prodajo je zabeležil oddelek za domačo zabavo v Severni Ameriki in Evropi - tradicionalno donosnih trgih, kjer so pri podjetju uspeli razširiti prodajo televizorjev OLED in NanoCell. Trend naraščanja naj bi se nadaljeval tudi v bodoče, osredotočeni pa bodo na vrhunske izdelke.

Mobilne del je že na izhodnih vratih (ukinja se konec leta), potekajo zgolj zadnji poskusi reševanja tistega, kar je še ostalo. V prvem četrtletju leta 2021 je LG uspel prodati telefone v vrednosti cca 645 milijona evrov, kar je praktično enako kot v prvem četrtletju 2020. Novih modelov ni bilo, ukrepi pa so bili usmerjeni na obstoječe modele.

Vse prodajne dejavnosti divizije za mobilne komunikacije bodo zaključene konec julija, takrat bo izšlo še poročilo za drugo četrtletje z razkritjem končnih številk. LG bo takrat tudi pokazal cenovno razliko med nadaljevanjem in ustavitvijo poslovanja mobilnega dela. Pri tem bo LG prerazporedil vse zaposlene po drugih oddelkih v korporaciji, poslovnim partnerjem in servisnim centrom pa nameravajo ponuditi določeno odškodnino.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki