marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

LG pričel izdelovat LCD prikazovalnike različnih oblik


27.05.2008
Objavil: Marko Likar

LG Display je pred kratkim objavil novico, da so uspešno izdelali šest palčni elipsasti in 1,4 palčni okrogli LCD prikazovalnik. Različne oblike odpirajo vrata novim zanimivim oblikam naprav in se s tem oddaljujejo od tradicionalnih pravokotnih prikazovalnikov.

Šest palčni elipsasti LCD prikazovalnik meri vsega 78,8 milimetra v višino in 131,4 milimetra v širino, dočim ima 1,4 palčni okrogel LCD premer 35,5 milimetra. oba prikazovalnika sta zmožna prikazati do 262 tisoč barv in imata 160 stopinjski vidni kot.

Že v kratkem bomo lahko videli elipsast LCD prikazovalnik v obliki popularnega digitalnega okvira za slike, prav tako bo lahko uporabljen v armaturnih ploščah raznih strojev ter avtomobilov. Večji potencial kaže okrogel LCD prikazovalnik, saj bi naj imel revolucionaren vpliv na izdelavo raznih majhnih mobilnih naprav, ki bodo oblikovane kot ročne ure. LG napoveduje več različnih izvedb obeh prikazovalnikov.

Oba prikazovalnika sta imela svetovno premiero v maju na sejmu SID (Society for Information Display) v Los Angelesu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki