marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

LG pričel izdelovat LCD prikazovalnike različnih oblik


27.05.2008
Objavil: Marko Likar

LG Display je pred kratkim objavil novico, da so uspešno izdelali šest palčni elipsasti in 1,4 palčni okrogli LCD prikazovalnik. Različne oblike odpirajo vrata novim zanimivim oblikam naprav in se s tem oddaljujejo od tradicionalnih pravokotnih prikazovalnikov.

Šest palčni elipsasti LCD prikazovalnik meri vsega 78,8 milimetra v višino in 131,4 milimetra v širino, dočim ima 1,4 palčni okrogel LCD premer 35,5 milimetra. oba prikazovalnika sta zmožna prikazati do 262 tisoč barv in imata 160 stopinjski vidni kot.

Že v kratkem bomo lahko videli elipsast LCD prikazovalnik v obliki popularnega digitalnega okvira za slike, prav tako bo lahko uporabljen v armaturnih ploščah raznih strojev ter avtomobilov. Večji potencial kaže okrogel LCD prikazovalnik, saj bi naj imel revolucionaren vpliv na izdelavo raznih majhnih mobilnih naprav, ki bodo oblikovane kot ročne ure. LG napoveduje več različnih izvedb obeh prikazovalnikov.

Oba prikazovalnika sta imela svetovno premiero v maju na sejmu SID (Society for Information Display) v Los Angelesu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki