marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

LG bo na trg poslal mobilnik z enakim zaslonom, kot ga ima iPhone


30.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

LG namerava letos poslati na trg mobilnik, kateri ima enak na dotik občutljiv zaslon kot iPhone. Izgled telefona bo temeljil na njihovem Prada mobilniku, a bo imel 5 MP kamero ter bo podpiral 3G.

Sodeč po govoricah, naj bi LG KU990 imel 3 palčni, na dotik občutljiv zaslon in bo omogočal 3G z HSDPA prenos podatkov. Najbolj opazna funkcija pa bo 5 MP fotoaparat. Naprava naj bi imela vgrajeno storitev za hitro nalaganje video posnetkov na YouTube. Prejšnji teden je LG povedal, da so sklenili dogovor s stranjo YouTube o razvoju mobilnih telefonov, kateri bodo podpirali funkcionalnost YouTubea.

LG KU990 bo najverjetneje imel integriran MP3 predvajalnik, podporo MicroSD karticam in vgrajen FM radio sprejemnik. Nekateri viri namigujejo, da bodo video posnetki izredno kvalitetni, saj naj bi telefon omogočal snemanje le-teh s 120 sličicami v sekundi. Video posnetek telefona v akciji, ki naj bi bil LG KU990 lahko najdete na spletni strani Clipset.net.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki