marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

LG in moda hiša Prada združila moči pri izdelavi novega mobilnika


28.12.2006
Objavil: Klemen Sterle

LG Electronics in Prada sta oznanila ekskluzivno partnerstvo za razvoj inovativnega in statusnega mobilnika. Zanašajoč na njihov dober nivo strokovnosti in znanja, sta Prada in LG skupaj v vseh pogledih raziskala in razvila prihajajoči nov modni mobilnik.

Sodelujoča sta se osredotočila predvsem na ključne elemente znotraj telefona, kot so programska oprema, uporabniški vmesnik, podpora glasbi, kot tudi na izgled (npr. oblikovanje in pakiranje).

Podjetji načrtujeta razvoj elegantnega telefona z zaslonom na dotik. Njunemu prvemu telefonu z zaslonom na dotik ne bo priložena tipkovnica, kar najbrž vodi k večjemu zaslonu ali manjšemu ogrodju telefona brez tipkovnice.
Telefon je planiran za izzid v začetku leta 2007, s tem da se bo distribucija telefona začela v Evropi (najprej v Italiji, Veliki Britaniji, Franciji in Nemčiji), nato v azijskih deželah kot so Hong Kong, Taiwan in Singapur. Korejska verzija telefona je predvidena v drugi četrtini leta 2007.

Mr. Patrizio Berteli, predsednik Prade je izjavil, da kakor so dosedaj gledali na priložnosti pri oblačilih in modnih dodatkih, tako so pripravljeni tudi na preboj na kakem drugem področju. Skladno z našim pristopom tudi nismo dali svojega imena k že obstoječemu proizvodu. Namesto tega sva Miuccia in jaz delala z LG-jem, da bi dala temu novemu telefonu zelo močan karakter in unikaten stil, tako v njegovih vsebinah kot tudi oblkovanju. Mi, prav tako kot nas partner LG, smo znani po naši pozornosti do malenkosti in visoki kvaliteti naših produktov. Ti dve pomembni karakteristiki pa najdemo tudi pri novem mobilniku, je še dodal.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki