marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

slikaBaterija iPhona 16 Pro Max z večjo gostoto baterijskih celic
17.07.2024

Apple si prizadeva najti način za lažjo zamenjavo baterij iPhonov, da bi zadostili predpisom EU. Podjetje bo lepilne zavihke, ki držijo baterijo na mestu, nadomestilo s kovinskim držalom, ki se odpre ob električnem udarcu, kar poimenujejo električno povzročena odstranitev lepila.

slikaSamsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ekskluzivno za tekmovalce olimpijskih iger
15.07.2024

Samsung je predstavil olimpijsko izdajo svojega novega pametnega telefona Galaxy Z Flip6, ki je posebej zasnovan in prilagojen za vse športnike, ki bodo tekmovali na prihajajočih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu 2024.

slikaHONOR najavil novi funkciji AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection
12.07.2024

HONOR je razkril dve inovaciji umetne inteligence v napravah, ki sta ustvarjeni za krepitev moči posameznikov in uvedbo nove ravni varnosti uporabnikov. Na sejmu MWC Šanghaj so namreč predstavili svoje najnovejše dosežke na področju umetne inteligence, usmerjene v človeka, in sicer AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection.

članki

Lenovo z novimi Androidnimi tablicami


04.03.2013
Objavil: Dare Gliha

Družba Lenovo predstavlja nove tablice s sistemom Android, ki bodo na voljo v različnih velikostih in z različno strojno ter programsko opremo. Lenovo tako z različnimi ultraprenosnimi ter multimedijsko naravnanimi tablicami, izdelanimi po okusu posameznih skupin uporabnikov, odgovarja na potrebe sodobnih uporabnikov, ki si želijo digitalnih naprav, narejenih (skoraj) po meri.

Družina tablic IdeaTab A je bogatejša za dva 7-palčna modela, ki stavita na optimalno mobilnost uporabnikov, a jih kljub temu ne omejujeta z zmogljivostmi. Tablica A1000 je idealna naprava za uporabnike, ki se prvič srečujejo s tablicami, poleg ugodne cene pa se lahko pohvali še s kakovostno zvočno rešitvijo. Model A3000 pa je namenjen zahtevnejšim uporabnikom, saj ima vgrajen zmogljiv štirijedrni procesor, ki se odlično obnese tudi v igrah. Najzahtevnejšim uporabnikom pa je namenjena supertanka tablica S6000, ki ima vgrajen 10-palčni zaslon, blesti pa tudi na področju povezljivosti, njena zunanja podoba pa v vsakem trenutku pritegne pozornost okolice.

“Z najnovejšimi tablicami na platformi Android odgovarjamo zahtevam uporabnikov. 7-palčne tablice so zelo iskane med mlajšimi in aktivnimi uporabniki, ki so vedno na poti, v gibanju, zato smo te modele prilagodili njihovim zahtevam, med katere sodita tudi možnost poganjanja iger ter ogled multimedijskih vsebin. Slednji sicer postrežeta s še toliko boljšo izkušnjo na tablicah z večjimi zasloni, pri čemer velja dodati, da želimo v Lenovu te izdelke ohraniti cenovno dostopne ciljnim kupcem,” je povedal generalni direktor oddelka mobilni rešitev v družbi Lenovo Chen Wenhui.

S6000 – mobilni zabaviščni center
Tablice vse bolj postajajo osrednje digitalne naprave uporabnikov, zato ti od njih želijo, da so uporabne na kar največ področjih. Lenovo na zahteve naprednejših uporabnikov odgovarja s tablico S6000, s katero v tankem (debelina 8,6 mm) in elegantnem ter lahkem ohišju (tehta 560 gramov) prejemajo napravo, ki je kos vsem oblikam digitalne zabave in družabnega računalništva. Tablico poganja štirijedrni procesor MTK 8389/8125 s frekvenco 1,2 GHz, S6000 pa izstopa predvsem na področju multimedije in iger. Te so na 10-palčnem IPS zaslonu visoke ločljivosti (1280x800 slikovnih pik) videti naravnost odlično, zaslon pa se lahko pohvali s kar 178-stopinjskim vidnim kotom. Če želi uporabnik sliko poslati na večji monitor ali televizor, to preprosto stori prek vmesnika micro HDMI. Tablica S6000 se zna povezati tako v brezžična kot mobilna omrežja (HSPA+), zmogljiva baterija pa lahko uporabniku nudi več kot 8 ur užitkov.

A3000 – polne zmogljivosti v kompaktni napravi
Manjše mobilne naprave od uporabnikov navadno zahtevajo kompromis na področju zmogljivosti. A to ne drži v primeru tablice A3000, saj omogoča zmogljivo zasnovo, ki jo sicer najdemo v tablicah z večjimi zasloni, vgrajen ima namreč isti procesor kot model S6000. Kompaktne zunanje mere tablice A3000 določa 7-palčni IPS zaslon ločljivosti 1024x600 slikovnih pik, ob debelini 11 mm pa tehta vsega 340 gramov. Opcijsko je na voljo tudi mobilni modul za povezavo v omrežja 3G HSPA+, v režo za kartice micro-SD pa lahko uporabniki vgradijo kartice kapacitete do 64 GB in tako še razširijo zmogljivosti hrambe podatkov.

A1000 – žepni zvočni studijo
Tablica A1000 je opremljena z zvočno tehnologijo Dolby Digital Plus, ki je navadno rezervirana za tablice iz dražjega segmenta. Par zvočnikov na prednji strani tablice zagotavlja, da kakovosten zvok doseže ušesa uporabnika, saj je usmerjen proti uporabniku in ne v tla kot pri večini drugih tablic. A1000 ima nameščen operacijski sistem Android Jelly Bean 4.1, ki ga poganja 1,2 GHz dvojedrni procesor, na voljo pa je v različicah z do 16 GB pomnilnika, kapaciteto hrambe lahko uporabnik še razširi z vgradnjo kartice micro-SD (do 32 GB). 7-palčni zaslon tablice, ki je na voljo v beli ali črni barvi, prikazuje živobarvno sliko, zato bodo poleg ljubiteljev glasbe zadovoljni tudi uporabniki, ki si želijo na poti ogledati različne video vsebine.

Nove Lenovo tablice bodo v Evropi naprodaj spomladi, prav tako pa jih tudi v Sloveniji pričakujemo še pred poletjem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki