marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Lenovo Skylight – pametni lepotec


12.01.2010
Objavil: Dare Gliha

Lenovo je predstavil novo pametno napravo, križanca med prenosnim računalnikom ter pametnim dlančnikom. Lenovo Skylight je namreč zgrajen na platformi Qualcomm Snapdragon in ga poganja zmogljiv in varčen ARM-procesor. Zunanjo podobo zaznamujejo žive barve ter obline, glavna aduta uporabnikov pa bosta široka povezljivost ter avtonomija – z Lenovo Skylight bodo lahko delali ali se zabavali celih 10 ur.

Lenovo Skylight premore lastno razvit uporabniški vmesnik z veliko uporabnimi dodatki, zato so snovalci mnenja, da bo povsem spremenil mobilno internetno izkušnjo. V ZDA bo Lenovo Skylight ponujalo v sodelovanju z mobilnim operaterjem AT&T, ki bo tudi omogočal hiter dostop do mobilnega 3G-omrežja.

“Splet je postal okno v svet za vse več uporabnikov, saj se prek spleta povezujejo s svojimi prijatelji, nekateri brez njega ne morejo opravljati svojega dela … Nadpovprečno mobilnim uporabnikom smo zato želeli ponuditi povezljivost mobilnika ter funkcionalnost prenosnega računalnika. Skylight pa odlikuje tudi nizka poraba energije, kar ne nazadnje zagotavlja 10-urno delovanje nad katerim bodo uporabniki preprosto navdušeni. Ciljna skupina ljudi so dinamični in tehnološko ozaveščeni posamezniki, temu primeren pa je tudi sodoben videz naprave,” je povedal izvršni direktor oddelka za mobilne internetne rešitve pri podjetju Lenovo Peter Gaucher.

Pametni lepotec

Lenovo Skylight je ne le lepši, temveč tudi tanjši od večine pametnih mobilnikov, na voljo pa bo v živo modri ter živo rdeči barvni kombinaciji. Pod pokrovom se skriva visokoločljivi 10-palčni zaslon, na katerem je ogled fotografij ali video posnetkov nadvse uživaško opravilo. S težo 900 gramov je Lenovo Skylight eden najlažjih pametnih pomočnikov.

Ena največjih odlik modela Skylight sta vgrajeni povezljivosti WiFi ter 3G. Predvsem slednja bo na posameznih trgih v tesni povezavi z mobilnimi operaterji, ki bodo zagotavljali prenos podatkov prek omrežij 3G. V ZDA bo partner Lenova družba AT&T, ki ima po združenih državah postavljenih tudi več kot 20.000 dostopnih točk (WiFi).

Uporabniški vmesnik naprave temelji na spletnem brskalniku z veliko dodatki. Poudarek je na pogosto uporabljanih funkcijah, kot so preverjanje elektronske pošte (Gmail), spremljanje dogajanja na socialnih omrežjih (Facebook), ogled fotografij (Flickr) in video posnetkov (YouTube). Skupaj bo na Lenovo Skylight prednaloženih kar 18 spletnih dodatkov, poleg že omenjenih še prenos glasbe (Amazon MP3) ter filmov (Roxio CinemaNow).

Napravo poganja gigaherčni procesor Qualcomm, ki v navezi s sistemskim naborom Snapdragon ter 20 GB standardnega flash pomnilnika mobilnim uporabnikom ponuja krepko večje zmogljivosti kot pametni mobilnik in dlančniki. Za dodatno varno hrambo podatkov pa poskrbi še 2 GB prostora na strežnikih v oblaku.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki