marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaČas je za nov telefon!
23.11.2022

Na prazničnem seznamu želja marsikoga se bo letos zagotovo znašel tudi nov pametni telefon. Izberite takšnega, ki vam bo olajšal spopadanje z vsakdanjimi obveznostmi in vam prihranil več časa za vse načrtovane prostočasne aktivnosti. Samsung Galaxy Z Fold4 je zmogljiv pametni telefon, pisan na kožo predvsem poslovnim uporabnikom, kreativcem in ljubiteljem iger.

slikaVeč kot 70 % naprav Apple iPhone 14 uporablja zaslone Samsung OLED
30.11.2022

Samsung Display je prevladujoči igralec na tržišču zaslonov OLED, eden glavnih razlogov za to pa je odločitev družbe Apple, da za svoje telefone iPhone uporablja panele tega korejskega proizvajalca.

slikaKmalu boste lahko pretakali zvok iz Androida v Windows 11
28.11.2022

Aplikacija Phone Link se je začela uporabljati pred časom in je bila sprva namenjena izključno lastnikom telefonov Samsung, sčasoma pa se je z izdajo sistema Windows 11 razširila na vse telefone s sistemom Android.

slikaMediaTek predstavil najnovejši čip Dimensity 9200
25.11.2022

MediaTek je predstavil svoj najnovejši vodilni čipovski nabor Dimensity 9200, ki v industrijo pametnih telefonov prinaša več novosti. To je prvi čipset, ki je na trg prišel z glavnim jedrom Arm Cortex-X3 s taktom 3,05 Ghz in temelji na arhitekturi ARMv9.

slikaIntegracija iCloud Photos se širi v aplikacijo Windows 11 Photos
23.11.2022

Microsoft je začel uvajati integracijo iCloud Photos za aplikacijo Windows 11 Photos. Funkcija je na voljo s posodobitvijo aplikacije Photos, ki je na voljo v trgovini Microsoft Store.

članki

Lenovo se udeležuje dogodka VivaTech 2017


07.06.2017
Objavil: Dare Gliha

Lenovo se po lanski predstavitvi na konferenci VivaTech 2016 nanjo vrača tudi letos. Prisoten bo z več aktivnostmi, od vodilnih predavanj, sestankov, praktičnih predstavitev izdelkov, razstavo in lastnim, Motorola izzivom za zagonska podjetja.

Na razstavnem prostoru družbe Lenovo bodo predstavljene družine inovativnih izdelkov, kot so novi prenosni računalniki, tablice, prilagodljivi računalniki, naprave 2-v-1 in pametni telefoni. Obiskovalcem bodo na voljo interaktivne predstavitve in praktični preizkusi izdelkov. Lenovo bo na več tematskih predavanjih predstavil tudi sveže tehnološke trende in praktično rabo svojih največjih inovacij.

Dogodka VivaTech 2017 se bodo udeležili obiskovalci iz več kot 200 držav, organizatorji pričakujejo, da bo lanski obisk 50.000 ljudi presežen. Hkrati se bo konference udeležilo 5.000 zagonskih podjetij, 7.000 direktorjev in tisoč investitorjev.

Vodilna predavanja, konference in tematska predavanja

Prvi dan konference, 15. junij, bo s svojim vodilnim predavanjem zaznamoval tudi izvršni direktor družbe Lenovo, Yuanqing Yang. Na glavnem odru bo tudi predsednik regije Lenovo EMEA François Bornibus. Predstavnika družbe Lenovo bosta govorila o pristopu podjetja do inovacij, evoluciji v svetu osebnih računalnikov, prihodnosti globalizacije ter revoluciji na področju inteligence.

Oba dni konference, 15. in 16. junija, bo Lenovo gostil več tematskih predavanj, katerih rdeča nit bo združevanje inovacij. Elisabeth Moreno, predsednica Lenovo Francija, bo predavala na temo “Je strojna oprema stvar preteklosti ali se bo ponovno rodila?” in “Kako novi tehnološki trendi vplivajo na družbe, kakršna je Lenovo?” Dodatno bo Barrie Rankin, direktor oddelka potrošniških prenosnikov in rešitev s področja navidezne resničnosti v regiji EMEA, nastopil na okrogli mizi, ki bo sogovornike spraševala “Kdaj bo virtualna resničnost postala masovni izdelek?”

Lenovo je že dolgo zavezan k enakosti na delovnem mestu, izvršna direktorica za področje komunikacij v regiji EMEA, Catherine Ladousse, bo skupaj s sogovorniki na okrogli mizi obravnavala načine, kako privabiti ženske v poklice s področja znanosti in tehnologije. Vodila bo tudi pogovor na temo “Zakaj in kako privabiti ter zadržati ženske na tehnoloških področjih” ter predstavila najboljše prakse podjetja na področju zmanjševanja generacijskega preskoka.

Med konferenco VivaTech bo družba Lenovo obiskovalcem nudila predstavitev in možnost pogovora s strokovnjaki s področja obogatene resničnosti (AR) in navidezne resničnosti (VR), oblaka, podatkovnih centrov in razvoja mobilnih dodatkov Moto Mods. V teh predavanjih bodo Lenovo strokovnjaki obiskovalcem predstavili vlogo oblaka v digitalni preobrazbi (evolucija ali revolucija?) in pojasnili, kako naj ustvarjalci pristopijo k razvoju lastnih dodatkov Moto Mods, ki pametne telefone iz družine Moto Z spremenijo v povsem nove naprave.

Francosko zagonsko podjetje, zmagovalec lanskega izziva Phab 2 Pro Tango Start-up Challenge na konferenci Vivatech, bo predstavilo praktično demonstracijo aplikacije s področja obogatene resničnosti, ki jo je razvilo za pametni telefon Lenovo Phab 2 Pro. Alikacija Easybuild arhitektom, inženirjem, nepremičninskim agentom, trgovcem in notranjim oblikovalcem omogoča enostavno merjenje, načrtovanje in spreminjanje notranjosti prostorov. Uporabniki enostavno skenirajo prostor, v katerem se nahajajo in s pomočjo aplikacije izdelajo 3D-zemljevid ali 2D-skico prostora ter jo opremijo z različnimi dodatki.

Motorola izziv

Motorola Mobility, podjetje v lasti družbe Lenovo daje priložnost zagonskim podjetjem, razvijalcem in ustvarjalcem, da presežejo omejitve pametnih telefonov in na dogodku Viva Technology 2017 predstavijo svoje ideje za nove dodatke Moto Mods.

Dodatki Moto Mods že danes spreminjajo pametne telefone Moto Z v vrsto drugih naprav in jim dodajajo nove funkcionalnosti. Koncept je preprost: z dodatkom se lahko telefon spremeni v karkoli – lahko je video projektor, zmogljiv zvočnik, merilec srčnega pritiska – možnosti so neomejene. Motorola želi z izzivom ‘Preoblikujte pametni telefon’ dati ustvarjalnosti prosto pot.

16. junija bodo obiskovalcem dogodka Vivatech predstavili najboljših 5 predlogov za dodatke Moto Mods, žirija, ki jo bo vodil direktor trženja v podjetju Motorola Jan Huckfeldt pa bo izbrala zmagovalca. Vseh 5 ekip bo prejelo telefon Moto Z in paket Moto Mods Development Kit za izdelavo prototipa in njegovo predstavitev na platformi IndieGogo. Končni zmagovalec bo svoj dodatek/razširitev Moto Mod predstavil vrsti izvršnih direktorjev in skupini raziskovalcev na sedežu podjetja Motorola Mobility v Chicagu in se potegoval za vstop v svetovni podjetniški pospeševalnik.

Razstavni prostor družbe Lenovo bo v hali, poimenovani Tech Partners (hala 1, razstavno mesto J12).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki