marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Lenovo se udeležuje dogodka VivaTech 2017


07.06.2017
Objavil: Dare Gliha

Lenovo se po lanski predstavitvi na konferenci VivaTech 2016 nanjo vrača tudi letos. Prisoten bo z več aktivnostmi, od vodilnih predavanj, sestankov, praktičnih predstavitev izdelkov, razstavo in lastnim, Motorola izzivom za zagonska podjetja.

Na razstavnem prostoru družbe Lenovo bodo predstavljene družine inovativnih izdelkov, kot so novi prenosni računalniki, tablice, prilagodljivi računalniki, naprave 2-v-1 in pametni telefoni. Obiskovalcem bodo na voljo interaktivne predstavitve in praktični preizkusi izdelkov. Lenovo bo na več tematskih predavanjih predstavil tudi sveže tehnološke trende in praktično rabo svojih največjih inovacij.

Dogodka VivaTech 2017 se bodo udeležili obiskovalci iz več kot 200 držav, organizatorji pričakujejo, da bo lanski obisk 50.000 ljudi presežen. Hkrati se bo konference udeležilo 5.000 zagonskih podjetij, 7.000 direktorjev in tisoč investitorjev.

Vodilna predavanja, konference in tematska predavanja

Prvi dan konference, 15. junij, bo s svojim vodilnim predavanjem zaznamoval tudi izvršni direktor družbe Lenovo, Yuanqing Yang. Na glavnem odru bo tudi predsednik regije Lenovo EMEA François Bornibus. Predstavnika družbe Lenovo bosta govorila o pristopu podjetja do inovacij, evoluciji v svetu osebnih računalnikov, prihodnosti globalizacije ter revoluciji na področju inteligence.

Oba dni konference, 15. in 16. junija, bo Lenovo gostil več tematskih predavanj, katerih rdeča nit bo združevanje inovacij. Elisabeth Moreno, predsednica Lenovo Francija, bo predavala na temo “Je strojna oprema stvar preteklosti ali se bo ponovno rodila?” in “Kako novi tehnološki trendi vplivajo na družbe, kakršna je Lenovo?” Dodatno bo Barrie Rankin, direktor oddelka potrošniških prenosnikov in rešitev s področja navidezne resničnosti v regiji EMEA, nastopil na okrogli mizi, ki bo sogovornike spraševala “Kdaj bo virtualna resničnost postala masovni izdelek?”

Lenovo je že dolgo zavezan k enakosti na delovnem mestu, izvršna direktorica za področje komunikacij v regiji EMEA, Catherine Ladousse, bo skupaj s sogovorniki na okrogli mizi obravnavala načine, kako privabiti ženske v poklice s področja znanosti in tehnologije. Vodila bo tudi pogovor na temo “Zakaj in kako privabiti ter zadržati ženske na tehnoloških področjih” ter predstavila najboljše prakse podjetja na področju zmanjševanja generacijskega preskoka.

Med konferenco VivaTech bo družba Lenovo obiskovalcem nudila predstavitev in možnost pogovora s strokovnjaki s področja obogatene resničnosti (AR) in navidezne resničnosti (VR), oblaka, podatkovnih centrov in razvoja mobilnih dodatkov Moto Mods. V teh predavanjih bodo Lenovo strokovnjaki obiskovalcem predstavili vlogo oblaka v digitalni preobrazbi (evolucija ali revolucija?) in pojasnili, kako naj ustvarjalci pristopijo k razvoju lastnih dodatkov Moto Mods, ki pametne telefone iz družine Moto Z spremenijo v povsem nove naprave.

Francosko zagonsko podjetje, zmagovalec lanskega izziva Phab 2 Pro Tango Start-up Challenge na konferenci Vivatech, bo predstavilo praktično demonstracijo aplikacije s področja obogatene resničnosti, ki jo je razvilo za pametni telefon Lenovo Phab 2 Pro. Alikacija Easybuild arhitektom, inženirjem, nepremičninskim agentom, trgovcem in notranjim oblikovalcem omogoča enostavno merjenje, načrtovanje in spreminjanje notranjosti prostorov. Uporabniki enostavno skenirajo prostor, v katerem se nahajajo in s pomočjo aplikacije izdelajo 3D-zemljevid ali 2D-skico prostora ter jo opremijo z različnimi dodatki.

Motorola izziv

Motorola Mobility, podjetje v lasti družbe Lenovo daje priložnost zagonskim podjetjem, razvijalcem in ustvarjalcem, da presežejo omejitve pametnih telefonov in na dogodku Viva Technology 2017 predstavijo svoje ideje za nove dodatke Moto Mods.

Dodatki Moto Mods že danes spreminjajo pametne telefone Moto Z v vrsto drugih naprav in jim dodajajo nove funkcionalnosti. Koncept je preprost: z dodatkom se lahko telefon spremeni v karkoli – lahko je video projektor, zmogljiv zvočnik, merilec srčnega pritiska – možnosti so neomejene. Motorola želi z izzivom ‘Preoblikujte pametni telefon’ dati ustvarjalnosti prosto pot.

16. junija bodo obiskovalcem dogodka Vivatech predstavili najboljših 5 predlogov za dodatke Moto Mods, žirija, ki jo bo vodil direktor trženja v podjetju Motorola Jan Huckfeldt pa bo izbrala zmagovalca. Vseh 5 ekip bo prejelo telefon Moto Z in paket Moto Mods Development Kit za izdelavo prototipa in njegovo predstavitev na platformi IndieGogo. Končni zmagovalec bo svoj dodatek/razširitev Moto Mod predstavil vrsti izvršnih direktorjev in skupini raziskovalcev na sedežu podjetja Motorola Mobility v Chicagu in se potegoval za vstop v svetovni podjetniški pospeševalnik.

Razstavni prostor družbe Lenovo bo v hali, poimenovani Tech Partners (hala 1, razstavno mesto J12).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki