marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Lenovo predstavlja nove tablice


02.09.2020
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Lenovo je predstavilo novo generacijo tablic. Najzmogljivejša med njimi je Lenovo Tab P11 Pro, medtem ko model Lenovo Tab M10 HD Gen 2 uvaja novo funkcijo Google Kids Space.

Lenovo Tab P11 Pro – najzmogljivejša Androidna tablica iz Lenova

Nova zastavonoša med Lenovo tablicami je model Lenovo Tab P11 Pro, katerega poslanstvo je zabava najvišje kakovosti. Tablica je opremljena z 11,5-palčnim OLED-zaslonom ločljivosti 2560 x 1600 točk, ki podpira tehnologiji prikaza HDR10 and Dolby Vision. Vgrajene ima tudi štiri k uporabniku usmerjene zvočnike proizvajalca JBL in tehnologijo Dolby Atmos, ki s pomočjo pametnih algoritmov ustvarijo kinematski prostorski zvok. V ultra tankem ohišju, debelo je vsega 7,7 mm, z obrobo iz aluminija velja izpostaviti tudi zelo tanke robove zaslona.

Ne le za zabavo, Lenovo Tab P11 Pro se odlično izkaže tudi pri delu, saj zmogljivosti omogočajo visoko produktivnost ali ustvarjalnost uporabnika. Za doplačilo sta na voljo tako brezžična tipkovnica kot pero, bližnjične tipke in zbirka aplikacij Microsoft Office pa poskrbijo, da se uporabnik lahko takoj loti dela. Tablica z enim polnjenjem omogoča do 15 ur uporabe, pri čemer vgrajeni energijsko učinkoviti procesor Qualcomm® Snapdragon 730G ne skopari z zmogljivostmi. Pametnejše funkcije, kot sta prijava brez dotika (prednja kamera odklene tablico, ko prepozna obraz uporabnika) in zatemnitev ozadja med video klici (idealno ob delu od doma ali takrat, ko želite več zasebnosti, sta del pomenljivih inovacij, ki jih uvaja Lenovo Tab P11 Pro.

Lenovo Tab M10 HD Gen 2 in Google Kids Space

Večina tablic v domačem okolju je v domeni vseh družinskih članov. Nova tablica Lenovo Tab M10 HD Gen 2 zato uvaja Googlovo rešitev Kids Space. Gre za nov način, namenjen otrokom, ki še obogati njim namenjene vsebine, saj vsebuje aplikacije, e-knjige in video posnetke, izbrane glede na otrokove interese in želje. Starši lahko vsebine upravljajo preko rešitve Family Link. Zavihek Play and Read vključujeta brezplačen dostop do aplikacij, ki jih odobrijo učitelji, in priljubljenih otroških knjig, zavihek Watch and Make pa ustvarjalne in zabavne videoposnetke iz storitve YouTube Kids™, ki pritegnejo in spodbujajo dejavnosti onkraj zaslona tablice.

Tablica Lenovo Tab M10 HD Gen 2 je večpredstavnostno središče, saj njen 10,1-palčni zaslon premore širok zorni kot, par zvočnikov podpira tehnologijo Dolby Atmos, za odlične zmogljivosti pa skrbi osemjedrni procesor z delovnimi takti do 2,3 GHz. Certifikat TÜV Rheinland® potrjuje, da zaslon tablice premore ustrezno zaščito pred škodljivo modro svetlobo in je manj naporen za oči uporabnika tudi ob daljši uporabi.

Cene in dobavljivost

Lenovo Tab P11 Pro bo naprodaj predvidoma novembra s ceno od 699 evrov.
Lenovo Tab M10 HD Gen 2 bo naprodaj predvidoma septembra s ceno od 159 evrov.
Lenovo Smart Tab M10 HD 2nd Gen with Google Assistant bo naprodaj predvidoma oktobra s ceno od 179 evrov.
Lenovo Smart Tab M10 HD 2nd Gen with Alexa Built-in bo naprodaj predvidoma novembra s ceno od 199 evrov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki