marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

slikaSamsung Galaxy mobilniki in tablice del Android Enterprise Recommended programa
18.11.2020

Samsung Electronics se je pridružil programu družbe Google - Android Enterprise Recommended - katerega namen je podjetjem olajšati vključevanje mobilnih rešitev v vsakodnevno poslovanje. Sodelovanje v programu je dodatno zagotovilo uporabnikom, da Samsung naprave izpolnjujejo - in dejansko presegajo - zahteve glede strojne in programske opreme, ki jih je določila družba Google.

članki

Lenovo predstavlja nove tablice


02.09.2020
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Lenovo je predstavilo novo generacijo tablic. Najzmogljivejša med njimi je Lenovo Tab P11 Pro, medtem ko model Lenovo Tab M10 HD Gen 2 uvaja novo funkcijo Google Kids Space.

Lenovo Tab P11 Pro – najzmogljivejša Androidna tablica iz Lenova

Nova zastavonoša med Lenovo tablicami je model Lenovo Tab P11 Pro, katerega poslanstvo je zabava najvišje kakovosti. Tablica je opremljena z 11,5-palčnim OLED-zaslonom ločljivosti 2560 x 1600 točk, ki podpira tehnologiji prikaza HDR10 and Dolby Vision. Vgrajene ima tudi štiri k uporabniku usmerjene zvočnike proizvajalca JBL in tehnologijo Dolby Atmos, ki s pomočjo pametnih algoritmov ustvarijo kinematski prostorski zvok. V ultra tankem ohišju, debelo je vsega 7,7 mm, z obrobo iz aluminija velja izpostaviti tudi zelo tanke robove zaslona.

Ne le za zabavo, Lenovo Tab P11 Pro se odlično izkaže tudi pri delu, saj zmogljivosti omogočajo visoko produktivnost ali ustvarjalnost uporabnika. Za doplačilo sta na voljo tako brezžična tipkovnica kot pero, bližnjične tipke in zbirka aplikacij Microsoft Office pa poskrbijo, da se uporabnik lahko takoj loti dela. Tablica z enim polnjenjem omogoča do 15 ur uporabe, pri čemer vgrajeni energijsko učinkoviti procesor Qualcomm® Snapdragon 730G ne skopari z zmogljivostmi. Pametnejše funkcije, kot sta prijava brez dotika (prednja kamera odklene tablico, ko prepozna obraz uporabnika) in zatemnitev ozadja med video klici (idealno ob delu od doma ali takrat, ko želite več zasebnosti, sta del pomenljivih inovacij, ki jih uvaja Lenovo Tab P11 Pro.

Lenovo Tab M10 HD Gen 2 in Google Kids Space

Večina tablic v domačem okolju je v domeni vseh družinskih članov. Nova tablica Lenovo Tab M10 HD Gen 2 zato uvaja Googlovo rešitev Kids Space. Gre za nov način, namenjen otrokom, ki še obogati njim namenjene vsebine, saj vsebuje aplikacije, e-knjige in video posnetke, izbrane glede na otrokove interese in želje. Starši lahko vsebine upravljajo preko rešitve Family Link. Zavihek Play and Read vključujeta brezplačen dostop do aplikacij, ki jih odobrijo učitelji, in priljubljenih otroških knjig, zavihek Watch and Make pa ustvarjalne in zabavne videoposnetke iz storitve YouTube Kids™, ki pritegnejo in spodbujajo dejavnosti onkraj zaslona tablice.

Tablica Lenovo Tab M10 HD Gen 2 je večpredstavnostno središče, saj njen 10,1-palčni zaslon premore širok zorni kot, par zvočnikov podpira tehnologijo Dolby Atmos, za odlične zmogljivosti pa skrbi osemjedrni procesor z delovnimi takti do 2,3 GHz. Certifikat TÜV Rheinland® potrjuje, da zaslon tablice premore ustrezno zaščito pred škodljivo modro svetlobo in je manj naporen za oči uporabnika tudi ob daljši uporabi.

Cene in dobavljivost

Lenovo Tab P11 Pro bo naprodaj predvidoma novembra s ceno od 699 evrov.
Lenovo Tab M10 HD Gen 2 bo naprodaj predvidoma septembra s ceno od 159 evrov.
Lenovo Smart Tab M10 HD 2nd Gen with Google Assistant bo naprodaj predvidoma oktobra s ceno od 179 evrov.
Lenovo Smart Tab M10 HD 2nd Gen with Alexa Built-in bo naprodaj predvidoma novembra s ceno od 199 evrov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki