marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

članki

Lenovo predstavlja nove tablice TAB3


22.02.2016
Objavil: Dare Gliha

Lenovo je predstavil novo družino tablic. Tablica TAB3 10 Business je Androidna tablica za poslovno rabo, medtem ko sta modela TAB3 7 in TAB3 8 namenjena domači oziroma družinski uporabi.

TAB3 10 Business je bila izdelana skladno z zahtevami sodobnih podjetij in njihovih zaposlenih, ki si želijo zmogljivih in prilagodljivih pametnih naprav. Tablica ima nameščeni najnovejši Android 6.0, ki premore še dodatne optimizacije za poslovne potrebe v obliki Android For Work, vključno z vrsto varnostnih rešitev.

Tablica TAB3 10 Business je optimizirana za poslovno mobilnost in oblikovana po zahtevah zaposlenih, ki so na svojem delovnem mestu stalno v gibanju. Prilagoditi se zna vrsti načinov rabe, od rabe v konferenčnih dvoranah, prek rabe v proizvodnih obratih do rabe na prodajnih mestih. Lenovo raziskave navad uporabnikov hkrati kažejo, da so tablice najbolj deljene naprave med člani gospodinjstva. Prav zato je to v ospredju pri tablicah TAB3 8 in 7, ki bistveno bolje podpirata večuporabništvo kot druge tablice. Najmlajšim je namenjen poseben otroški način, ki med drugim prilagodi tudi delovanje samega zaslona na dotik, seveda pa sta tablici primerni za prav vse družinske člane.

TAB3 10 Business: prijazna do zaposlenih in posla

Vedno večje število podjetij v poslovanje uvaja Androidne tablice in tako dviga produktivnost zaposlenih. Tablica Lenovo TAB3 10 Business z optimizacijami strojne in programske opreme še toliko bolj obvlada zahteve poslovnežev. Prilagojeni Android for Work tako premore več namenskih profilov za prikaz in delo s poslovnimi vsebinami, hkrati pa ponuja tudi več možnosti zaščite podatkov in upravljanja. Tablica ima že prednaložene pakete aplikacij Android for Work, Google Play for Work, v načinu Kiosk Mode pa lahko predstavlja tudi interaktivno vsebino na prodajnem mestu. Med namenskimi poslovnimi rešitvami so na voljo še rešitve za upravljanje tablic v učilnicah, e-zdravstvu in širše. TAB3 10 Business odlikuje tudi trpežnost, saj prestane več zlorab kot druge tablice. Certifikata P2i in IP52 dokazujeta, da je odporna na prah in vodne pljuske, zaslona pa pred praskami ščiti steklo Gorilla Glass 3.

Za varnost je v TAB3 10 Business poskrbljeno s strojnim in programskim kriptiranjem podatkov, skrbniki v podjetjih pa lahko tablice upravljajo na daljavo, odklepajo/zaklepajo posamezne funkcije in celo nameščajo programsko opremo.

Tablica je opremljena z zmogljivim štirijedrnim procesorjem takta 1,3 GHz, ki ji zagotavlja odlično večopravilnost in delo z več aktivnimi aplikacijskimi okni hkrati. Z enim polnjenjem baterija zagotavlja do 12 ur avtonomije, tablica pa blesti tudi na področju povezljivosti. Poleg priključka USB se lahko poslovni uporabniki zanesejo še na dodatek v obliki mrežnega priključka (RJ45) ter bralnika kartic, med brezžičnimi tehnologijami pa poleg Wi-Fi AC, GPS ter opcijsko 4G najdemo še čip za brezstično komunikacijo NFC.

10-palčni zaslon sliko prikazuje v polni visoki ločljivosti, matrika IPS pa zagotavlja izjemno žive barve. Zvok je prav tako na nivoju, saj v tablico vgrajena zvočnika podpira tehnologija Dolby Atmos, ki zna ustvariti pravi kinematografski zvok. Za zajem fotografij in video posnetkov skrbita dve kameri – tista na hrbtni strani premore ločljivost 8 milijonov pik in sistem samodejnega ostrenja, kamera na prednji strani pa ima vgrajen senzor ločljivosti 5 milijonov pik.

TAB3 7 in TAB3 8: ustvarjeni za družine

V večini gospodinjstev tablica prehaja iz rok v roke, saj nekateri uporabniki na njej gledajo video posnetke, drugi igrajo igrice, tretji pa brskajo po internetu. Lenovo je s tablicama TAB3 7 in 8 močno poenostavil deljenje tablic med uporabniki, saj ti poznata večuporabniški način delovanja in pripadajoče funkcije. Otrokom je namenjen poseben način, ki jih med drugim ščiti pred nevarnostmi interneta, staršem pa omogoča izdelavo urnika uporabe tablice. Tablici seveda vsakemu uporabniku posebej prilagodita fotografijo namizja, izbor aplikacij in njihove vsebine.

Tablici TAB3 7 in TAB3 8 premoreta tehnologijo Adaptive Display, ki zmanjša škodljive vplive modre svetlobe in manj utruja oči uporabnika. Ta tehnologija deluje stalno in prikaz slike na zaslonu (tako svetilnost kot prikaz barv) prilagaja glede na prikazano vsebino, pri čemer si pomaga s senzorjem dnevne svetlobe.

TAB3 7 in TAB3 8 sta vsestranski tablici. Poganja ju štirijedrni procesor takta 1 GHz, prav tako kot večji model pa za zvok skrbi tehnologija Dolby Atmos. V primeru manjših tablic je na hrbtni strani vgrajena kamera ločljivosti 5 milijonov, kamera na prednji strani pa ima vgrajen senzor ločljivosti dveh milijonov pik. Obe tablici bosta na voljo tudi v različici s povezljivostjo v omrežja 4G LTE za hiter dostop do mobilnega interneta.

TAB3 7: družinska tablica za vsak žep

Kompaktna in barvita tablica TAB3 7 je opremljena s 7-palčnim zaslonom IPS visoke ločljivosti. Podpira razgiban življenjski slog uporabnikov, ki veliko časa preživijo tudi zunaj doma, zato je odporna na prah in vodne pljuske.

TAB3 8: idealno razmerje med prenosljivostjo in enostavnostjo uporabe

8-palčni IPS zaslon visoke ločljivosti v navezi s parom zmogljivih zvočnikov in tehnologije Dolby Atmos za kinematografski zvok poskrbi, da je TAB3 8 idealna multimedijska spremljevalka. Primerna je za vse družinske člane, od najmlajših do najstarejših.

Cene in dobavljivost

Tablice TAB3 10 Business, TAB3 8 in TAB3 7 bodo v več različicah na voljo junija 2016, takrat pa bodo znane tudi njihove cene.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki