marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Lenovo predstavil svoje videnje umetne inteligence


24.07.2017
Objavil: Dare Gliha

Lenovo je na konferenci Tech World, ki jo je organiziral na Kitajskem, predstavil svoje videnje vloge umetne inteligence v sodobnem svetu in več prototipnih rešitev.

Umetna inteligenca bo spremenila naša življenja in delo pa tudi celotne skupnosti. Gre za naslednjo revolucijo na področju inteligence, ki bo izboljšala naše vsakdanje interakcije, nam omogočila, da bomo delali pametneje, ne pa več. Pomagala nam bo urediti tudi sistemske izzive v mestih in soseskah.

V Lenovu verjamejo, da bo inteligentna prihodnost izboljšala življenja ljudi, začenši s pametnimi napravami. V oblak povezane naprave, kot so računalniki, tablice, pametni telefoni, zvočniki, pametni televizorji ter očala AR/VR, bodo uporabnikom omogočile povsem nove vsebine, storitve in uporabniške izkušnje. Za kaj takega morajo biti vsi gradniki umetne inteligence – algoritmi, masovni podatki in računske zmogljivosti – ustrezno uporabljeni. Analogija: algoritem predstavlja motor avtomobila, masovni podatki njegov volan, računska moč pa gorivo, ki poskrbi, da se avtomobil lahko premika.

Družba Lenovo veliko vlaga v pametno prihodnost. V ljudi in ustrezna znanja kot tudi infrastrukturo. Marca je Lenovo Research uradno odprl svoj laboratorij umetne inteligence, v katerem deluje več kot sto raziskovalcev z vsega sveta. Ukvarjajo se s tem, kaj je in počne umetna inteligenca danes in kaj bo počela v prihodnosti.

Lenovo je na svoji že tretji letni konferenci Lenovo Tech World predstavil inovacije in vizijo prihodnosti, v kateri bo sodelovala umetna inteligenca.

Udeleženci dogodka Tech World 2017 so si lahko ogledali naslednje rešitve:

CAVA je nova vrsta virtualne pomočnice. Uporablja tehnologijo globokega učenja in prepoznave obraza, zato zmore razumeti govorjeni jezik, posledično pa lahko upravlja vnose v koledarju ali uporabnika obvešča o njegovih navadah. CAVA prav tako razume pomen sporočil in predlaga vnose v koledar. Tako lahko ob sočasni analizi vremena in prometa uporabniku predlaga, kdaj naj se odpravi na sestanek.

daystAR je optični zaslon z možnostjo samodejne obdelave prikaza vsebine. Leče uporabniku prikazujejo sliko in zapolnijo 40-stopinjski vidni kot. Razvijalci aplikacij in vsebin bodo lahko platformo Lenovo AR Platform in očala daystAR uporabili za razvoj vrste aplikacij v industriji. Že danes lahko s pomočjo storitev, kot so Cloud Object Recognition, Remote Assistance, Multiplayer Interaction in 3D Content Manager, uporabniki skenirajo, urejajo ali na platformo naložijo 3D-vsebine.

SmartVest obljublja enostavnejše upravljanje zdravja srca. V medicinska pametna oblačila je vgrajenih kar 10 tekstilnih senzorjev, ki merijo delovanje srca uporabnika. Pri tem v realnem času in 24 ur na dan shranjujejo EKG-signale, analitika pa takoj prepozna morebitne anomalije, kot sta tahikardija ali atrijska fibrilacija. Športniki ga lahko uporabljajo za natančno analizo srčnega utripa in spremljanje srčnega utripa v realnem času. Pametno oblačilo uporabniku pošlje opozorilo takoj, ko njegova srčna dejavnost postane nevarna.

• Inovacija z implementacijo umetne inteligence na področju podpore uporabnikom je platforma Xiaole. Ta se stalno uči iz pogovorov s strankami in ustrezno prilagaja odgovore, pri čemer stranki ponudi personalizirano in prilagojeno izkušnjo. Platforma Xiaole, ki deluje 24 ur na dan, trenutno obvlada reševanje tehničnih težav, ki bi jih uporabniki imeli s svojimi napravami.

• Večina sodobnih pametnih zvočnikov uporabnikom omogoča glasovne storitve. SmartCast+ pa je inteligenten interaktiven zvočnik, ki zmore več – prepozna zvoke, predmete in uporabniku postreže z izkušnjo obogatene resničnosti (AR). Prav tako naredi učenje in osvajanje znanja zabavno in zanimivo, saj s pomočjo »pravljičnega modula« otrokom pomaga pri učenju tujega jezika, konkretno kitajščine, saj jim projicira ilustracije in risbe s kitajskimi podnapisi ob sočasnem glasovnem predvajanju učne lekcije.

V Lenovu verjamejo, da novi koncepti dokazujejo neomejeno moč umetne inteligence, ki bo sooblikovala našo prihodnost.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki