marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaOperaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi
25.09.2023

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

članki

Lenovo je objavil rezultate za prvo poslovno četrtletje


18.08.2023
Objavil: Dare Gliha

Lenovo je objavil rezultate za prvo poslovno četrtletje, pri čemer je poročal o prihodkih skupine v višini 12,9 milijarde ameriških dolarjev in čistem dobičku v višini 191 milijonov dolarjev na podlagi standardov računovodskega poročanja. Prihodki iz dejavnosti, ki niso povezani s prodajo računalnikov, so predstavljali 41 odstotkov skupnih prihodkov.

Skupina še naprej sprejema proaktivne ukrepe, da bi ohranila vzdržno razmerje med odhodki in prihodki ter dosegla trajnostno dobičkonosnost, hkrati pa vlaga v rast in preobrazbo. Ostaja tudi zavezana podvojitvi naložb v inovacije v srednjeročnem obdobju, vključno z dodatno naložbo v višini milijarde dolarjev v treh letih za pospešitev uvajanja umetne inteligence (AI) v rešitve za podjetja po svetu – predvsem naprav, infrastrukture in rešitev, nadgrajenih z umetno inteligenco.

Kljub zahtevnim razmeram na trgu v preteklem četrtletju in neugodnim makroekonomskim razmeram družba Lenovo opaža znake stabilizacije in izboljšanja trga, saj cene komponent dosegajo najnižjo raven, zato podjetje meni, da je mogoče pričakovati okrevanje trga potrošniških naprav in ponovno rast v drugi polovici poslovnega leta.

Citat predsednika in izvršnega direktorja – Yuanqing Yang

"V zadnjem četrtletju je makro okolje predstavljalo izziv, naše poslovanje s strojno opremo pa je bilo še vedno v fazi prilagajanja, vendar smo vztrajali pri izvajanju strategije. Naša storitvena dejavnost je dosegla močno rast in trajnostno dobičkonosnost. Struktura prihodkov od prodaje, ki ni povezana z osebnimi računalniki, se je na letni ravni še povečala – kar dokazuje učinkovitost naših raznovrstnih pospeševalnikov rasti, zato ostajam previdno optimističen glede okrevanja poslovanja družbe v naslednjih četrtletjih. Ker še naprej spodbujamo inovacije in inteligentno preobrazbo, sem prepričan o dolgoročnem zagotavljanju trajnostne dobičkonosnosti in rasti tudi v prihodnje."

Dodatna naložba v umetno inteligenco v višini milijarde ameriških dolarjev bo še okrepila obstoječo vodilno vlogo

Družba Lenovo se še naprej zavzema za umetno inteligenco (UI) z vseh vidikov, saj si je ustvarila prednosti na področju računalništva – od odjemalcev do računalništva na robu, v oblaku in omrežju. Prebojni dosežki na področju velikih jezikovnih modelov in vsebin, ustvarjenih z umetno inteligenco, pomenijo velik preskok v razvoju in uporabi umetne inteligence ter služijo kot katalizator in pospeševalnik, ki pospešujeta uvajanje umetne inteligence. V naslednjih treh letih bo Lenovo namenil dodatno milijardo dolarjev za naložbe v umetno inteligenco, ki bodo osredotočene na zagotavljanje naprav, računalniške infrastrukture, pripravljene na UI in optimizirane za UI, ter vsebine, ustvarjene z UI, v inteligentne rešitve vertikalnih panog, da bi strankam pomagali izboljšati produktivnost.

Celovit portfelj oddelka infrastrukturnih rešitev (ISG), ki se ukvarja z umetno inteligenco, se je uvrstil na tretje mesto na svetu na področju strojne infrastrukture za umetno inteligenco. Prav tako je Lenovo vodilni proizvajalec pri oblikovanju naslednje generacije z UI podprtih sistemov, ki jih poganjajo procesorji NVIDIA. Strežnik Lenovo ThinkSystem SR675 V3 bo kmalu vključeval nove grafične procesorje NVIDIA L40S, ki bodo strokovnjakom po vsem svetu pomagali pri napredku umetne inteligence in uporabnikom v različnih panogah prinesli generativne aplikacije umetne inteligence, kot so inteligentni klepetalni boti, orodja za iskanje in povzemanje vsebin. Oddelek ISG vlaga 100 milijonov dolarjev v nadaljnjo rast svojega programa za inovatorje, ki je v prvem letu že zagotovil več kot 150 vrhunskih rešitev z umetno inteligenco ter več kot 70 platform, optimiziranih za UI, skupaj s 45 industrijskimi partnerji.

Oddelek rešitev in storitev (SSG) prav tako široko uporablja UI v svojem portfelju, vključno z inteligenco naprav, ki jo poganja UI, za napovedovanje, generativnimi agenti UI, vgrajenimi v ponudbo storitev, in vertikalnimi rešitvami, razširjenimi z UI.

Oddelek inteligentnih naprav (IDG) pa je vključil UI v vse vidike življenjskega cikla naprav, od uporabe UI za pridobivanje uporabniških informacij, ki se uporabljajo pri načrtovanju in analizi izdelkov; predprodukcijskega preverjanja ranljivosti programske kode; proizvodnje, vključno z načrtovanjem komponent, pregledi kakovosti in optimizacijo. Če pogledamo v prihodnost, Lenovo vodi prebojni premik na področju osebnega računalništva – kjer se bo moral za potrebe novih generativnih delovnih obremenitev z umetno inteligenco tudi osebni računalnik preoblikovati v osebni računalnik z umetno inteligenco. Lenovo vidi prihodnost osebnih računalnikov z umetno inteligenco kot prelomno, hibridno mešanico tehnologij odjemalcev, računalništva na robu in v oblaku, ki prinaša izboljšano funkcionalnost, hitrost, ustvarjalnost in poglobljene realistične izkušnje.

Na operativni ravni Lenovo uporablja umetno inteligenco v pametni proizvodnji, dobavni verigi, storitvah za stranke in na drugih področjih, da bi povečal učinkovitost, napovedovanje in sprejemanje odločitev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki