marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Lenovo je na Tech World 2016 predstavilnovosti, ki premikajo meje mogočega


15.06.2016
Objavil: Dare Gliha

Lenovo je na dogodku Tech World 2016 z javnostjo delila svojo vizijo prihodnosti pametnih in povezanih naprav, ki spreminjajo meje mogočega. PHAB2 Pro je prvi pametni telefon s tehnologijo Tango, ki nadgrajuje resničnost naše okolice, družina pametnih telefonov Moto Z z dodatki Moto Mods pa zna pametni telefon spremeniti v povsem novo (namensko) napravo.

Več kot 1300 udeležencev, med katerimi so bili predstavniki industrije, mediji in tehnološki navdušenci, je v živo spremljalo otvoritveno predavanje izvršnega direktorja družbe Lenovo Yuanqing Yanga. Pridružili so se jim tudi tisoči, ki so si prenos v živo ogledali na YouTube kanalu podjetja: https://www.YouTube.com/Lenovo. Na predstavitvenem odru so se zvrstili tudi ključni predstavniki IT-industrije, med drugim izvršni direktor podjetja Intel Brian Krzanich, ustanovitelj podjetja Juniper Networks in njegov tehnološki direktor Pradeep Sindhu ter pomembni predstavniki družbe Google, ki so predstavili sveže trende in inovacije s področja povezljivosti, interneta stvari, velikih podatkov in novih uporabniških izkušenj. Povezovanje naprav z oblačnimi rešitvami prvim omogoča veliko prilagodljivost, Lenovo pa z novo generacijo naprav skrbi za tehnološki napredek.

Povezljivost poganja tehnologije prihodnosti

Yang je poudaril, da so trije temelji podjetja inovacije na področju naprav, oblačna povezljivost ter zanesljive infrastrukturne rešitve. Lenovu inovacij na področju naprav res ne gre očitati, saj vedno znova predstavlja nove koncepte in ustvarja nove kategorije naprav. Te so vse bolj prilagodljive in usmerjene k uporabnikom, ki si želijo brezšivne povezljivosti rešitev. Cilj je povezati ljudi, naprav, omrežja in nove vrste storitev ter aplikacij in obenem izkoristiti velike količine podatkov. Ljudje se bomo z napravami povezovali na bolj naraven način – s prepoznavanjem mrežnice očesa bomo odklepali vrata ali pa kriptirali podatke. Interakcije z napravami bodo bogatejše, pametni dom se bo povsem prilagodil prebivalcem, tako z vidika udobja kot zabave. Lenovo načrtuje, da bo na teh področjih ponudil celovito uporabniško izkušnjo.

Krzanich je v živo predstavil izjemne uporabniške izkušnje pri igranju iger. Uporabil je igričarski računalnik Lenovo Y900, opremljen s šesto generacijo procesorja Intel Core i7 ter očala navidezne resničnosti Oculus Virtual Reality. Tehnologija Intel 360 igričarjem omogoča tudi ogled počasnih posnetkov igranja iz skoraj vseh možnih zornih kotov. Ob koncu predstavitve je Krzanich izpostavil še pomembnost računalniških oblakov kot temelja vseh izjemnih izkušenj. Lenovo je pred kratkim izdelal novo platformo za podatkovne centre, ki temelji na novih procesorjih Intel Xeon E7 v4 in podpira izjemne pomnilniške kapacitete ter prinaša pomenljive izboljšave na področjih varnosti ter obdelave podatkov v realnem času.

Sindhu je izpostavil pomembnost odlične povezljivosti podatkovnih centrov naslednje generacije, ki bodo podatke zagotavljali številnim napravam. Naslednja generacija omrežnih rešitev bo ključnega pomena za zagotavljanja tako povezljivosti do uporabnikov kot tudi znotraj podatkovnega centra in med podatkovnimi centri.

Koncepti prihodnosti, inovacije po letu 2016

Lenovo je pokazal tudi vrsto konceptov in inovacij, ki dokazujejo kreativnost in razmišljanja inženirjev, oblikovalcev ter razvijalcev. Ti koncepti bodo morda že jutri postali podoba novih tehnologij.

Koncepta Lenovo CPlus in Folio dokazujeta, kako prilagodljivi (in upogljivi) so sodobni zasloni in druge komponente. Kmalu bomo tako lahko dočakali nove uporabniške izkšnje. Lenovo se je lotil tudi izdelave pametnih športnih copat z modulom Intel Curie ter tehnologijo brezžičnega polnjenja. Pametna obutev tako meri gibanje in telesno aktivnost uporabnika, mu omogoča igranje zanjo prilagojenih iger in branje novic ter drugih podatkov, ki jih obutvi posreduje telefon.

Lenovo veliko vlaga tudi v zagonska podjetja, ki razvijajo inovativne rešitve s področij nadgrajene resničnosti (AR), navidezne resničnosti (VR) ter biometrike. Demo predstavitve so obsegale:
• Continuse Biometrics oddaljeno identifikacijo in nadzor biometričnih podatkov uporabnika preko enega samega senzorja.
• Screenovate VR očala, namenjena poslovni rabi in izobraževanju.
• Worldviz VizMove Projection VR in VizMove Walking VR platformo na ključ s številnimi dodatki.
• Tehnologijo podjetja Leap Motion, ki zna slediti gibanju rok in bolj naravno upravljati z vsebino v virtualnih okoljih.
• Skyroam osebna globalna WiFi vroča točka.
• EyeSmart Technology programsko opremo za prepoznavo očesne roženice in druge varnostne rešitve.
• TeLinkov prvi vse-v-enem sistem v čipu s področja interneta stvari.

In za konec še nove naprave:

Moto Z - ko se telefon prelevi v drugo napravo
Moto Z Force - odporen na padce s tehnologijo Shattershield
PHAB2 Pro - prvi telefon s tehnologijo Tango

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki