marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Lenovo in Intel za bolj enostavno in varno spletno avtentikacijo


25.10.2017
Objavil: Dare Gliha

81 odstotkov zlorab podatkov v lanskem letu je pripisanih šibkim, privzetim ali ukradenim geslom1, število napadov s poskusi prevar pa je v letu dni zraslo za 65 odstotkov. Zaščita spletne zasebnosti, identitete in vseh vrst podatkov je pomembnejša kot kadarkoli – in zahteva robustne varnostne ukrepe.

Lenovo in Intel sta danes predstavila prve računalnike z vgrajenimi rešitvami za brezšivno avtentikacijo, ki podpirajo varno brskanje, nakupovanje in delo uporabnikov. Ob uporabi Intel Online Connect z novimi procesorji Intel Core 7. in 8. generacije najnovejši Lenovo računalniki, kot so Yoga 920, ThinkPad X1 Tablet (2. generacije), ThinkPad X1 Carbon (5. generacije) in IdeaPad 720S, že premorejo FIDO-certificirane rešitve za neposredno avtentikacijo in prijavo na priljubljene spletne strani, kot so PayPal, Google, Dropbox in Facebook.

Namesto zanašanja zgolj na gesla za prijavo na spletne strani, imajo sedaj uporabniki na voljo bolj varen način za prijavo, ki deluje v povezavi z njihovim prstnim odtisom. Univerzalno ogrodje za avtentikacijo (UAF) preko dotika prsta na bralnik prstnih odtisov ali pa klika na gumb, povezanega z mehanizmom univerzalne dvofaktorske avtentikacije (U2F) v realnem času poskrbi za prijavo. Integrirani FIDO avtentikatorji poskrbijo, da spletne strani uporabljajo varnostne ključe, ki so zaščiteni in shranjeni globoko v strojni opremi prenosnika, s čimer so uporabniki bistveno bolj zaščiteni in manj dovzetni za prevare.

Rešitvi Intel Online Connect in Intel Software Guard Extensions (Intel SGX), ki sta vgrajeni v procesorje Intel Core 7. in 8. generacije nudita zaščito informacij o avtentikaciji, v navezi z vgrajenim bralnikom prstnih odtisov pa nudita odlično in varno uporabniško izkušnjo.

Tak pristop podpirajo tudi spletni trgovci. Rešitve za avtentikacijo, vgrajene neposredno v računalnike, jim omogočajo, da svoje varnostne ukrepe razširijo do milijonov uporabnikov, ki rutinsko uporabljajo svoje računalnike za dostop do vsebin na družbenih omrežij, spletno plačevanje in nakupovanje.

Realnost v splet povezanega sveta je ta, da uporabniki potrebujejo bolj preproste in za uporabo enostavne varnostne rešitve. Ta integrirana rešitev, ki je kombinacija najnovejših tehnologij in odpravlja odvisnost od gesel, pomaga uporabnike ščititi pred spletnimi prevarami in napadi s strani škodljivih kod, saj varuje njihove najbolj občutljive osebne podatke. Zaščita je na strojnem nivoju.

Razpoložljivost
Intel Online Connect lahko uporabniki prenesejo s spleta, na voljo pa bo tudi preko posodobitev Lenovo System Update in aplikacijske tržnice Lenovo App Explorer na vseh Lenovo prenosnikih s procesorji Intel Core 7. in 8. generacije in vklopljeno tehnologijo Intel SGX.3

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki