marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Lenovo in Google sodelujeta pri projektu Tango


08.01.2016
Objavil: Dare Gliha

Družba Lenovo je na sejmu 2016 Consumer Electronics Show (CES) najavila razvoj prve mobilne naprave v okviru projekta Project Tango, ki ga je začel Google. Novi pametni telefon, ki ga bo poganjal procesor Qualcomm Snapdragon, bo na voljo letošnje poletje.

Naprava bo sposobna zaslon spremeniti v magično okno in digitalno projicirati informacije nad sliko realnega okolja. Podjetja Lenovo, Google in Qualcomm Technologies tesno sodelujejo pri optimizaciji strojne in programske opreme, saj želijo, da bodo uporabniki nove platforme deležni kar najboljše uporabniške izkušnje.

Googlov projekt Project Tango je tehnološka platforma, ki uporablja napreden računalniški vid, zaznavanje globine ter tehnologije spremljanja gibanja za izdelavo 3D-izkušnje, prikazane na zaslonu. Ta uporabnikom omogoča boljše raziskovanje fizičnih okolij s pomočjo pametne naprave, saj se ta odziva na vsak premik uporabnika. Razvijalci aplikacij imajo neštete možnosti – dom uporabnika lahko spremenijo v igralno okolje ali pa ustvarijo magično okno nadgrajene resničnosti. Naprave iz projekta Project Tango prepoznajo okolja, v katerih so že bile (npr. dnevna soba, pisarna, javni prostori). Za razliko od tehnologije GPS platforma Project Tango omogoča natančno navigiranje tudi znotraj prostorov, npr. po nakupovalnih središčih in celo iskanje posameznega izdelka v trgovini (kjer so na voljo ustrezne informacije). Z uporabo senzorjev naprava zajame 3D-podobo okolja, v katerem trenutno je in ga izmeri. Tako lahko natančno kupimo pohištvo za v sobo ipd.

Partnerji v novi ekosistem vabijo čim več razvijalcev, saj jim platforma Project Tango omogoča izdelavo povsem novih aplikacij. Svoje predloge lahko oddajo na povezavi https://www.google.com/atap/project-tango/app-incubator in si zagotovijo dodatno financiranje ter možnost vključitve aplikacij med prednaložene aplikacije na prihajajočem Lenovo pametnemu telefonu. Oddaja predlogov za aplikacije se zaključi 15. februarja 2016.

Razvojno orodje Project Tango Tablet Development Kit je na voljo v Google Store.

Uradni napotki glede prijave aplikacij, zahteve in sodniški kriteriji so objavljeni tu.

»Za doseganje preboja na današnjem hiperkonkurenčnem trgu pametnih telefonov in tablic moramo sprejeti tudi tvegane inovacije, saj le tako lahko resnično spremenimo način, na katerega ljudje uporabljajo mobilne tehnologije. Skupaj z Googlom pripravljamo bolj holistično uporabniško izkušnjo, ki bo izzivala domišljijo današnjih potrošnikov,« je povedal predsednik oddelka Mobile Business Group v družbi Lenovo Chen Xudong.

“Tehnologije Project Tango pametni telefon spremenijo v magično okno v fizični svet, saj mu omogočijo prepoznavanje okolja in gibanja, ki ga na dotik občutljivi zasloni danes ne poznajo. V sodelovanju s podjetjem Lenovo bomo naredili tovrstne izdelke še bolj dostopne uporabnikom po svetu in ustvarili nove uporabniške izkušnje, ki združujejo virtualni in realni svet,« je povedal vodja projekta Project Tango v korporaciji Google Johnny Lee.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki