marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Steklo zaslona iPhone-a 4 bolj krhko kot 3GS-ovo


03.11.2010
Objavil: Aleš Poljak

Squaretrade, ki nudi zavarovalniške storitve za mobilne naprave, je na podlagi lastne analize prišel do zaključka, da je steklo katero prekriva zaslon novega iPhone-a 4 veliko bolj krhko kot pri starejšem modelu 3GS. Prijava počenega stekla je za kar 82 odstotkov višja kot pri prejšnjem modelu iPhone-a.

Analiza je nastala na podlagi podatkov, kateri so bili zajeti v prvih štirih mesecih prodaje iPhone-a 4. Večina prijav in to kar štiri petine se nanašajo na počen oziroma razbit zaslon, kar je nekje enako kot pri predhodniku v enakem časovnem obodoju. Občutno so se pa povečale prijave za poškodbe aprata na hrbtni strani aparata in to za kar 25 odstotkov napram 3GS-u. To kaže, da je bila izbira stekla za hrbtno stan aparata malce zgrešena s strani Apple-a.

Analiza torej potrjuje, da je iPhone 4 veliko bolj krhek kot njegov predhodnih iPhone 3GS, kar je Squaretrede tudi napovedal junija letos v svojem poročilu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki