marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Kosovo bo odstranilo vse nelegalno postavljene bazne postaje za mobilno telefonijo


11.11.2006
Objavil: Klemen Sterle

Kosovski upravljalec telekomunikacijskih storitev TRA je dal dovoljenje za odstranitev central za mobilno telefonijo, ki so bile nelegalno postavljene na tem področju.

UNMIK-ova pravna služba je poslala pismo regulatorju, v katerem zahteva odstranitev nelegalno postavljenih anten – razen tistih postavljenih in upravljanih s strani Mobtel-Telenor, ki ima pravice za izvajanje storitve za srbsko manjšino na Kosovu.

Šef TRA, Anton Beriša, je potrdil da so prejeli pismo in še dodal, da imajo sedaj proste roke pri odstranjevanju anten nelegalnih operaterjev na različnih lokacijah na Kosovu.

Prav tako je šef TRA že pred časom potrdil, da srbski operater Mobtel povečuje moč svojih stolpov ob meji s Kosovom, in da tudi vgrajuje opremo na nekaterih srbskih enklavah na Kosovu samem.

UNMIK je bil ustanovljen leta 1999, ko je Varnostni svet UN pooblastil sekretarja na tem območju, da vzpostavi civilno administracijo na tem od vojne razdejanem območju. Pod vodstvom Združenih narodov jasno, pod katerimi naj bi ljudje zaživeli v avtonomiji.

Baza Mobile World Subscriber ocenjuje, da je približno 440.000 naročnikov priključenih na uradno kosovsko PTT omrežje. Dejanska baza naročnikov pa bo kmalu višja zaradi prisotnosti srbskih operaterjev na območju (ki očitno niso bili všteti v to oceno).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki