marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

slikaOnePlus končno tudi z brezžičnimi slušalkami
20.05.2020

OnePlus je pred letom dni predstavil nekaj slušalk znamke Bullets, vseeno pa do sedaj še nimajo pravih brezžičnih TWS slušalk. Glede na nove govorice pa se bo to spremenilo že v juliju, ko naj bi poleg OnePlus Z predstavili še nove slušalke.

članki

Konec piratstva na mobilnikih?


24.09.2009
Objavil: Mitja Zupančič

Glasbena industrija ima očitno nov načrt zatiranja piratstva. Nikakor si ne želijo več posameznih tožb številnih uporabnikov mobilnikov, na katerih so naložene piratske skladbe, temveč bodo piratstvo zatrli že v kali. Vsaj takšen imajo namen.

Omenjeni načrt je le eden izmed projektov japonskega združenja RIAJ (Recording Industry Association of Japan). Japonci si želijo formirati dogovor z različnimi industrijskimi telesi in mobilnimi operaterji.

Način izvedbe pa je precej zanimiv. Japonci hočejo namreč s proizvajalci mobilnikov sodelovati pri namestitvi posebne programske opreme na vsak telefon. Le-ta bo ob predvajanju glasbe v predvajalniku preverjala, če je ravnokar predvajanja skladbica kupljena legalno, ali dobljena ilegalno.

Viri pravijo, da je omenjena poteza izvedljiva že leta 2011, predvsem zato, ker operaterji diktirajo tipe programske opreme na njihovih mobilnikih.

Vprašanje pa nastane, kako bo programovje zaznavalo legalne skladbe, predvsem skladbe skopirane iz originalne zgoščenke ali lastne uporabnikove posnetke. Glede na pretekle poizkuse, pa je ta način zaščite precej vprašljiv.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki