marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

Konec piratstva na mobilnikih?


24.09.2009
Objavil: Mitja Zupančič

Glasbena industrija ima očitno nov načrt zatiranja piratstva. Nikakor si ne želijo več posameznih tožb številnih uporabnikov mobilnikov, na katerih so naložene piratske skladbe, temveč bodo piratstvo zatrli že v kali. Vsaj takšen imajo namen.

Omenjeni načrt je le eden izmed projektov japonskega združenja RIAJ (Recording Industry Association of Japan). Japonci si želijo formirati dogovor z različnimi industrijskimi telesi in mobilnimi operaterji.

Način izvedbe pa je precej zanimiv. Japonci hočejo namreč s proizvajalci mobilnikov sodelovati pri namestitvi posebne programske opreme na vsak telefon. Le-ta bo ob predvajanju glasbe v predvajalniku preverjala, če je ravnokar predvajanja skladbica kupljena legalno, ali dobljena ilegalno.

Viri pravijo, da je omenjena poteza izvedljiva že leta 2011, predvsem zato, ker operaterji diktirajo tipe programske opreme na njihovih mobilnikih.

Vprašanje pa nastane, kako bo programovje zaznavalo legalne skladbe, predvsem skladbe skopirane iz originalne zgoščenke ali lastne uporabnikove posnetke. Glede na pretekle poizkuse, pa je ta način zaščite precej vprašljiv.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki