marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Konec lažnih fotografij


04.03.2020
Objavil: Thomas Bergant

Podjetje Tehnološko Partnerstvo iz Beograda je razvilo izvirno aplikacijo Verified by Pi za telefone Android, s katero uporabnik z enim samim klikom preveri avtentičnost fotografije – odkrije ali je ta izvirna, ali pa je lažna oz. je bila obdelana s Photoshopom ali katerim podobnim programom za obdelavo fotografij.

Internet je preplavljen z lažnimi fotografijami, v katerimi se ljudje želijo predstaviti v lepši luči ali pa morda z njimi »dokumentirati« lažne novice. Zato je pogosto od velikega pomena znati, ali je fotografija prava, ali pa »olepšane«. Photoshop in podobni grafični programi so dovedeni skoraj do popolnosti, tako da brez strokovne in podrobne analize ni mogoče odkriti ali li so na fotografiji opravljene kakšne spremembe. Dvome pomaga razrešiti aplikacija Verified by Pi – orodje, ki samodejno, na enkraten in inovativen način omogoča preverjanje verodostojnosti fotografij. Z uporabo aplikacije se lahko odkrije, ali je določena fotografija avtentična ali pa vsaj malo obdelana. Samo en klik oziroma le delček sekunde zadošča, da uporabnik dobi potrditev o verodostojnosti in dokaz o avtentičnosti posnetka.

Še več, Verified by Pi bo kmalu omogočal uporabnikom družabnih omrežij in spletnih servisov, pri katerih je fotografija eden osnovnih načinov komuniciranja, kot so Instagram, FaceBook, Tinder, TripAdvisor, Airbnb, Booking in številni drugi, da končno dobijo pravo informacijo o tem, ali gledajo v resnično ali pa v obdelano sliko. V okviru istega projekta, ampak predvsem namenjena poslovnim uporabnikom je tudi nova različica aplikacije, ki poleg fotografij omogoča uporabnikom tudi preverjanje verodostojnosti dokumentov (pogodb, memorandumov, faktur in podobnih),

S ciljem povečanja varnosti celotnega sistema je projekt realiziran kot distribuirani sistem in je zasnovan na tehnologiji veriženja blokov (blockchain), zgledno optimiziran z vidika velikosti, strojne zahtevnosti in porabe baterije, pa ga je mogoče uporabljati tudi na starejših (in cenejših) modelih mobilnih telefonov. Projekt je delo tima profesionalcev z dolgoletnimi programerskimi izkušnjami v okviru podjetja Tehnološko Partnerstvo. Aplikacijo je trenutno možno povsem brezplačno prevzeti iz spletne prodajalne Google Play Store. Več informacij na: www.verifiedbypi.com

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki