marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung nadgradil Galaxy S10 in Galaxy Note10 z novimi funkcijami
30.03.2020

Samsung Electronics je napovedal, da bodo s prihajajočo posodobitvijo programske opreme funkcije serije Galaxy S20 pametnih telefonov na voljo tudi na Galaxy S10 in Galaxy Note10 pametnih telefonih.

slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

članki

Konec lažnih fotografij


04.03.2020
Objavil: Thomas Bergant

Podjetje Tehnološko Partnerstvo iz Beograda je razvilo izvirno aplikacijo Verified by Pi za telefone Android, s katero uporabnik z enim samim klikom preveri avtentičnost fotografije – odkrije ali je ta izvirna, ali pa je lažna oz. je bila obdelana s Photoshopom ali katerim podobnim programom za obdelavo fotografij.

Internet je preplavljen z lažnimi fotografijami, v katerimi se ljudje želijo predstaviti v lepši luči ali pa morda z njimi »dokumentirati« lažne novice. Zato je pogosto od velikega pomena znati, ali je fotografija prava, ali pa »olepšane«. Photoshop in podobni grafični programi so dovedeni skoraj do popolnosti, tako da brez strokovne in podrobne analize ni mogoče odkriti ali li so na fotografiji opravljene kakšne spremembe. Dvome pomaga razrešiti aplikacija Verified by Pi – orodje, ki samodejno, na enkraten in inovativen način omogoča preverjanje verodostojnosti fotografij. Z uporabo aplikacije se lahko odkrije, ali je določena fotografija avtentična ali pa vsaj malo obdelana. Samo en klik oziroma le delček sekunde zadošča, da uporabnik dobi potrditev o verodostojnosti in dokaz o avtentičnosti posnetka.

Še več, Verified by Pi bo kmalu omogočal uporabnikom družabnih omrežij in spletnih servisov, pri katerih je fotografija eden osnovnih načinov komuniciranja, kot so Instagram, FaceBook, Tinder, TripAdvisor, Airbnb, Booking in številni drugi, da končno dobijo pravo informacijo o tem, ali gledajo v resnično ali pa v obdelano sliko. V okviru istega projekta, ampak predvsem namenjena poslovnim uporabnikom je tudi nova različica aplikacije, ki poleg fotografij omogoča uporabnikom tudi preverjanje verodostojnosti dokumentov (pogodb, memorandumov, faktur in podobnih),

S ciljem povečanja varnosti celotnega sistema je projekt realiziran kot distribuirani sistem in je zasnovan na tehnologiji veriženja blokov (blockchain), zgledno optimiziran z vidika velikosti, strojne zahtevnosti in porabe baterije, pa ga je mogoče uporabljati tudi na starejših (in cenejših) modelih mobilnih telefonov. Projekt je delo tima profesionalcev z dolgoletnimi programerskimi izkušnjami v okviru podjetja Tehnološko Partnerstvo. Aplikacijo je trenutno možno povsem brezplačno prevzeti iz spletne prodajalne Google Play Store. Več informacij na: www.verifiedbypi.com

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki