marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

Konec lažnih fotografij


04.03.2020
Objavil: Thomas Bergant

Podjetje Tehnološko Partnerstvo iz Beograda je razvilo izvirno aplikacijo Verified by Pi za telefone Android, s katero uporabnik z enim samim klikom preveri avtentičnost fotografije – odkrije ali je ta izvirna, ali pa je lažna oz. je bila obdelana s Photoshopom ali katerim podobnim programom za obdelavo fotografij.

Internet je preplavljen z lažnimi fotografijami, v katerimi se ljudje želijo predstaviti v lepši luči ali pa morda z njimi »dokumentirati« lažne novice. Zato je pogosto od velikega pomena znati, ali je fotografija prava, ali pa »olepšane«. Photoshop in podobni grafični programi so dovedeni skoraj do popolnosti, tako da brez strokovne in podrobne analize ni mogoče odkriti ali li so na fotografiji opravljene kakšne spremembe. Dvome pomaga razrešiti aplikacija Verified by Pi – orodje, ki samodejno, na enkraten in inovativen način omogoča preverjanje verodostojnosti fotografij. Z uporabo aplikacije se lahko odkrije, ali je določena fotografija avtentična ali pa vsaj malo obdelana. Samo en klik oziroma le delček sekunde zadošča, da uporabnik dobi potrditev o verodostojnosti in dokaz o avtentičnosti posnetka.

Še več, Verified by Pi bo kmalu omogočal uporabnikom družabnih omrežij in spletnih servisov, pri katerih je fotografija eden osnovnih načinov komuniciranja, kot so Instagram, FaceBook, Tinder, TripAdvisor, Airbnb, Booking in številni drugi, da končno dobijo pravo informacijo o tem, ali gledajo v resnično ali pa v obdelano sliko. V okviru istega projekta, ampak predvsem namenjena poslovnim uporabnikom je tudi nova različica aplikacije, ki poleg fotografij omogoča uporabnikom tudi preverjanje verodostojnosti dokumentov (pogodb, memorandumov, faktur in podobnih),

S ciljem povečanja varnosti celotnega sistema je projekt realiziran kot distribuirani sistem in je zasnovan na tehnologiji veriženja blokov (blockchain), zgledno optimiziran z vidika velikosti, strojne zahtevnosti in porabe baterije, pa ga je mogoče uporabljati tudi na starejših (in cenejših) modelih mobilnih telefonov. Projekt je delo tima profesionalcev z dolgoletnimi programerskimi izkušnjami v okviru podjetja Tehnološko Partnerstvo. Aplikacijo je trenutno možno povsem brezplačno prevzeti iz spletne prodajalne Google Play Store. Več informacij na: www.verifiedbypi.com

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki