marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHonor potrdil partnerstvo z Mediatekom, Qualcommom, Intelom in AMD
27.01.2021

Honor je pred kratkim predstavil pametni telefon V40 5G in s tem označil nov začetek podjetja na samostojni poti, izven okrilja Huaweija. Po najavi je izvršni direktor George Zhao sporočil, da je njegova ekipa podpisala partnerstvo z večjimi proizvajalci čipov, med katere spadata MediaTek in Qualcomm.

slikaLG razmišlja o prodaji oddelka mobilne telefonije
25.01.2021

Že nekaj časa se na naslovnicah časnikov pojavljajo novice o nameri, da LG zapusti trg mobilnih telefonov. V igri je bilo že kar nekaj scenarijev, zadnje novice pa nakazujejo, da se LG o prodaji pogovarja z vietnamskim konglomeratom Vingroup Co.

TelekomTelekom Slovenije vzpostavil prvo mobilno gostovanje 5G
23.01.2021

Potem ko je Telekom Slovenije v lanskem letu vzpostavil prvo nacionalno omrežje pete mobilne generacije (5G), je odslej mobilnim naročnikom na voljo tudi prvo mobilno gostovanje 5G. Tako lahko naročniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije že gostujejo v omrežju 5G avstrijskega operaterja Hutchison Drei Austria.

slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

članki

Kompenzacija Samsunga obolelim delavcem


12.08.2015
Objavil: Mitja Zupančič

Korejski gigant je pred kratkim priznal, da so v njihovem oddelku polprevodnikov precej slabo skrbeli za svoje zaposlene. Posledično bodo lansirali fond za obolele in celo preminule.

Pogoji za delo so bili izjemno nevarni, povzročali so celo levkemijo in druge neozdravljive bolezni. Za kompenzacijo delavcem je podjetje sedaj namenilo dobrih 85 milijonov ameriških dolarjev.

Korejska aktivistična skupina Sharps je zabeležila več kot 200 primerov obolelih v eni izmed Samsungovih tovarn. Okoli 70 delavcev je preminulo.

Žal pa to še ni vse. Aktivisti poročajo tudi o uhajanju plina na ločenih oddelkih proizvodnje čipov. Samsungov glavni izvršnik Kwon Oh-hyun: "S tem bi se morali ukvarjati že prej. Globoko smo prizadeti, da nismo nič storili in se iskreno opravičujemo."

Fond pa ne bo namenjen samo prizadetim delavcem in družinam. Financirala se bodo zunanja podjetja za pregled varnostnih in zdravstvenih procesov in strokovnjake za zmanjševanje nevarnosti na delavnih mestih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki