marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Kompenzacija Samsunga obolelim delavcem


12.08.2015
Objavil: Mitja Zupančič

Korejski gigant je pred kratkim priznal, da so v njihovem oddelku polprevodnikov precej slabo skrbeli za svoje zaposlene. Posledično bodo lansirali fond za obolele in celo preminule.

Pogoji za delo so bili izjemno nevarni, povzročali so celo levkemijo in druge neozdravljive bolezni. Za kompenzacijo delavcem je podjetje sedaj namenilo dobrih 85 milijonov ameriških dolarjev.

Korejska aktivistična skupina Sharps je zabeležila več kot 200 primerov obolelih v eni izmed Samsungovih tovarn. Okoli 70 delavcev je preminulo.

Žal pa to še ni vse. Aktivisti poročajo tudi o uhajanju plina na ločenih oddelkih proizvodnje čipov. Samsungov glavni izvršnik Kwon Oh-hyun: "S tem bi se morali ukvarjati že prej. Globoko smo prizadeti, da nismo nič storili in se iskreno opravičujemo."

Fond pa ne bo namenjen samo prizadetim delavcem in družinam. Financirala se bodo zunanja podjetja za pregled varnostnih in zdravstvenih procesov in strokovnjake za zmanjševanje nevarnosti na delavnih mestih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki