marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaPradeo opozarja na novo varnostno grožnjo za mobilne telefone
15.05.2021

Pradeo, vodilni na področju mobilne varnosti, je naletel na napredno kampanjo za mobilne napade, ki s pomočjo tehnike lažnega predstavljanja ukrade podatke o kreditnih karticah žrtev in jih okuži z zlonamerno programsko opremo, ki se lažno predstavlja kot aplikacija za Android Google Chrome

slikaHMD Global je lansiral storitev EMM, HMD Enable Pro
14.05.2021

HMD Global je predstavil rešitev Enterprise Mobility Management (EMM) za IoT in poslovno uporabo HMD Enable Pro. Ta poteza dodatno povečuje raznovrstnost ponudbe storitev podjetja in v kombinaciji s pametnimi telefoni Nokia ter storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect Pro ponuja vse na enem mestu za vse, ki iščejo prilagodljivo celovito rešitev na področju mobilnosti.

slikaCounterpoint napoveduje 310 milijonov slušalk TWS v letu 2021
12.05.2021

Popularnost pravih brezžičnih stereo slušalk TWS, ki smo jo videli v preteklih letih, naj bi se nadaljevala tudi v letošnjem letu. V svojem najnovejšem poročilu Counterpoint Research napoveduje, da bo leta 2021 prodano okoli 310 milijonov slušalk TWS, kar je za 33 odstotkov več kot 233 milijonov prodanih primerkov leta 2020. Apple, Xiaomi in Samsung naj bi ostali trije največji igralci v tem segmentu.

slikaNapaka v Qualcomm modemih hekerjem omogoča snemanje klicev
10.05.2021

V novem poročilu varnostnega podjetja Check Point Research je navedeno, da lahko hekerji izkoriščajo Qualcommov mobilni modem in ga uporabljajo tudi za snemanje telefonskih klicev. Uporaba teh modemov sega v začetek devetdesetih let in se uporablja v 2G, 3G, 4G in celo 5G napravah ter predstavlja resno ranljivost, saj jo je preprosto izkoristiti na daljavo.

slikaSnapdragon 888 Plus bo poganjal Honorjeve novosti
07.05.2021

Odkar je Huawei prodal blagovno znamko Honor, je družba dobila dovoljenje za ponovno sodelovanje s Qualcommom. Tako že vemo, da pri podjetju delajo na novem mobilniku Honor 50 Pro+, ki naj bi ga poganjal Snapdragon 888. Honor pa naj bi glede na govorice bil le en izmed proizvajalcev, ki bo svoj mobilnik opremil s tem čipom.

članki

Največji komercialni satelit pripravljen za vzlet


11.06.2009
Objavil: Marko Likar

Največji komercialni satelit na svetu je prispel v Francijo, od koder bo nadaljeval pot v vesolje na krovu transportne rakete Ariana 5. Satelit bo s svojo zmogljivostjo omogočil integracijo satelitskih modulov v mobilnike normalnih velikosti in s tem satelitsko telefoniranje približal množicam.

Dennis Matheson, predstavnik TerreStar Networks je dejal: ''Oblikovanje, izdelava in trud vložen v TerreStar-1 je rezultat uspešnega skupinskega dela. Zanesli smo se lahko na naše partnerje Space Systems/Loral, ki so omogočili, da je povezava med satelitom in zemeljskimi sprejemniki možna. Brez tega naša storitev ne bi ugledala luči sveta. Sedaj smo v pričakovanju izvedbe brezhibnega vzleta pod nadzorom Arianespace.''

Satelit uporablja 2 GHz spekter, ki bo omogočil zvočno, podatkovno, ter video komunikacijo z napravami, ki so velikosti povprečnega pametnega mobilnika. Space Systems/Loral je razvil zemeljski oddajnik, ki lahko dvosmerno pošilja in sprejema signal.

TerreStar-1 bo zmožen generirat do 500.000 žarkov, ki bodo pokrivale celotno Ameriko, Kanado, Aljasko, Havaje ter Puerto Rico.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki