marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

članki

Največji komercialni satelit pripravljen za vzlet


11.06.2009
Objavil: Marko Likar

Največji komercialni satelit na svetu je prispel v Francijo, od koder bo nadaljeval pot v vesolje na krovu transportne rakete Ariana 5. Satelit bo s svojo zmogljivostjo omogočil integracijo satelitskih modulov v mobilnike normalnih velikosti in s tem satelitsko telefoniranje približal množicam.

Dennis Matheson, predstavnik TerreStar Networks je dejal: ''Oblikovanje, izdelava in trud vložen v TerreStar-1 je rezultat uspešnega skupinskega dela. Zanesli smo se lahko na naše partnerje Space Systems/Loral, ki so omogočili, da je povezava med satelitom in zemeljskimi sprejemniki možna. Brez tega naša storitev ne bi ugledala luči sveta. Sedaj smo v pričakovanju izvedbe brezhibnega vzleta pod nadzorom Arianespace.''

Satelit uporablja 2 GHz spekter, ki bo omogočil zvočno, podatkovno, ter video komunikacijo z napravami, ki so velikosti povprečnega pametnega mobilnika. Space Systems/Loral je razvil zemeljski oddajnik, ki lahko dvosmerno pošilja in sprejema signal.

TerreStar-1 bo zmožen generirat do 500.000 žarkov, ki bodo pokrivale celotno Ameriko, Kanado, Aljasko, Havaje ter Puerto Rico.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki