marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

Komentar Si.mobila na ugotovitve Evropske komisije


22.02.2006
Objavil: Thomas Bergant

Evropska komisija je v ponedeljek objavila 11. poročilo o regulaciji telekomunikacijskih trgov v državah članicah EU v letu 2005. V njem ugotavlja, da je stanje na slovenskem komunikacijskem trgu, kljub velikim pričakovanjem ter napovedim pozitivih sprememb v letu 2005, še vedno "neevropsko".

Bivši monopolist še vedno ni ustrezno reguliran; institucije, ki bi morale poskrbeti za varstvo konkurence in preprečevanje zlorab, svojega dela še niso opravile; lastništvo ter poslovni cilji "državnih podjetij" so še vedno nejasni; država je še vedno v konfliktu interesov, dolgoročni obstoj infrastrukturnih konkurentov pa še vedno ni zagotovljen.

Si.mobil pritrjuje omenjenim ugotovitvam Evropske komisije ter se pridružuje njenim pozivom odgovornim (APEK-u, UVK-ju, lastnikom državnih telekomunikacijskih družb), da omogočijo normalizacijo slovenskega trga mobilnih komunikacij.

11. poročilo se nahaja na: http://europa.eu.int

Opis stanja v Sloveniji je dosegljiv na (stran 245-254): sec_2006_193-vol1.pdf

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki