marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

članki

Kodak in Motorola s 5 MP kamero


30.05.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Kodaku imajo do konca leta v načrtu predstaviti popolnoma svoje CMOS tipalo. Vgrajevali ga bodo v svoje fotoaparate in v Motoroline mobilnike. Čeprav so podrobnosti še bolj ali ne na papirju, nam je predsednik družbe Kodak Antonio Perez vseeno zaupal, da bo imel novi fotoaparat 5 MP in Kodakov CMOS čip.

Novi Motorolini mobilniki z omenjenim tipalom pa bodo predstavljeni v začetku naslednjega leta.

"Naše CMOS tipalo napreduje že več let. Sedaj ga bomo imeli priložnost vgraditi v mobilnike z vsemi pritiklinami, ki jih ponuja naša foto programska oprema. Tipalu bo le-ta omogočala upravljanje s svetlobo, barvo in podobno."

Omenjena poteza pa bo pri Motoroli popolnoma spremenila začrtano smer, ki se do sedaj niso ubadali z zmogljivimi fotoaparati v njihovih mobilnikih. Tako je priljubeljen model RAZR vseboval samo VGA kamero.

Novi mobilniki z omenjenim tipalom pa bodo po vsej verjetnosti dobra konkurenca Sony Ericssonovim Cyber-shotom in Nokiinim mobilnikom s Carl-Zeiss tehnologijo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki