marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNEO sedaj tudi kot aplikacija za pametne TV sprejemnike
04.12.2020

Platforma NEO je odslej naročnikom televizije Telekoma Slovenije na voljo tudi kot aplikacija NEO TV Lite, ki deluje na pametnih TV sprejemnikih z operacijskim sistemom Android TV od različice 7.0 dalje. Na ta način je rešitev NEO naročnikom na voljo prek NEO Smartboxa, aplikacije NEO za mobitele in tablice ter odslej tudi aplikacije za pametne televizorje.

slikaA1 Slovenija omogoča plačevanje storitev in vsebin podjetja Apple preko mesečne položnice
04.12.2020

Danes so pri A1 Slovenija pričeli svojim naročnikom ponujati možnost plačevanja za njihove najljubše vsebine in storitve, ki jih ponuja podjetje Apple, vključno z aplikacijami iz App Store, Apple Music, Apple TV+, serijami in filmi iz aplikacije Apple TV, knjigami iz Apple Books in storitvi shranjevanja podatkov v oblaku iCloud z vsemi Applovimi izdelki prek mesečne položnice za mobilne storitve.

slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

članki

Konec slabih slik posnetih z mobilnikom?


12.02.2008
Objavil: Borut Groboljšek

Kodak je iznašel novo slikovno tipalo, ki bi lahko zamegljene in "šumeče" slike, posnete z mobilnikom, prestavil na smetišče zgodovine. Njegovo 1,4 mikronsko tipalo je dovolj majhno za najmanjše kamere, kljub temu pa lahko zajema slike v velikosti petih megapixlov in snema video posnetke v visoki definiciji.

Kodak je tako prepričan v zmogljivost novega tipala, da ga razkazuje proizvajalcem mobilnikov na Mobile World Congress v Barceloni.

Slikovni senzor KAC-05020 združuje tehnologijo CMOS z kodakovo tehnologijo Color Filter Pattern in izdeluje zelo lepe slike tudi v pogojih z zelo malo svetlobe. Pri Kodaku pravijo, da je zaradi tega KAc-05020 celo boljši od 1,75 mikronskega tipala in je očitno idealen za sedanje in prihodnje mobilnike.

Druga ključna lastnost tipala je v samem CMOS slikovnem tipalu, ki ga je Kodak popolnoma predelal, da lahko končno tekmuje CCD tipalu, ki ga poznamo iz običajnih kamer.

Po besedah Kodaka KAC-05020 podpira digitalni ekvivalent filmski hitrosti do ISO 3200, popolno 720p video viskoke kakovosti pri 30 sličicah na sekundo (FPS). Ponuja tudi digitalno stabilizacijo slike, hitro samodejno ostrenje, odstranjevanje redčih oči in prepoznavanje obrazov - lastnosti ki predstavljajo neposredno konkurenco današnjim kompaktnim kameram.

Direktor CIS Marketnig and Business Development for Kodak's Image Sensor Soluiton Fas Mosleh pravi: "Za današnje uporabnike visoka ločljivost ne zadostuje več. Manjši in tanjši mobilniki, dobri rezutati pri slabi svetlobi in visoka kakovost video posnetkov so lastnosti, ki bodo zaznamovale naslednjo generacijo mobilnikov. Z našim novim tipalom, bodo proizvajalci te lastnosti lahko uporabnikom dali nepoosredno v roko."

Kodakova iznajdba pa ima tudi slabost - da bo ugledala luč sveta, morajo najprej prepričati proizvajalce in tudi če jim to uspe, naparave z vgrajenim KAC-05020 najverjetneje ne bodo na trgu pred letom 2009

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki