marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Odgovorna uporaba mobilnega telefona med vožnjo


09.11.2006
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil - Vodafone in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu predstavljata skupno kampanjo, katere namen je osveščanje javnosti o nevarnosti telefoniranja med vožnjo in spodbujanje k odgovorni uporabi mobilnega telefona v prometu.

Raziskava o uporabi mobilnih telefonov med vožnjo je pokazala, da skoraj polovica slovenskih voznikov, ki imajo v lasti mobilni telefon, med vožnjo telefonira, a jih od tega le 13% pri tem uporablja napravo za prostoročno telefoniranje.

Uporaba mobilnega telefona brez naprave za prostoročno telefoniranje med vožnjo je v Sloveniji zakonsko prepovedana. Raziskava* je pokazala, da le četrtina slovenskih voznikov, ki imajo v lasti mobilni telefon, dobro pozna to pravilo. Skoraj polovica anketirancev je povedala, da med vožnjo uporabljajo mobilni telefon, večinoma za klicanje, delno pa tudi za sprejemanje in pošiljanje sporočil SMS. Samo 13% jih pri tem uporablja napravo za prostoročno telefoniranje.

Mag. Dejan Turk, član uprave pri Si.mobil – Vodafone je ob tem dejal: »Mobilni telefon igra pomembno vlogo varnosti na cesti, ko je treba zagotoviti hitro pomoč. A za volanom moramo biti osredotočeni na vožnjo. Vozniki, ki se težko odpovejo telefoniranju med vožnjo, naj pri tem vedno uporabljajo napravo za prostoročno telefoniranje.«

Uporaba mobilnega telefona za volanom odvrača pozornost od vožnje in je zato lahko zelo nevarna.

Mag. Bojan Žlender, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, zato opozarja: »Uporaba mobilnega telefona med vožnjo zmanjšuje zbranost. Voznik, ki telefonira, sicer zmanjša hitrost in poveča razdaljo do avtomobila pred sabo, a njegov reakcijski čas se zmanjša in slabše vzdržuje smer. Zmanjšan reakcijski čas in spregledani signali na cesti pa povečujejo možnost nesreče. Svetujemo, da med vožnjo ne telefonirate. Če pa je pogovor nujen, naj bo kratek in seveda le z uporabo prostoročnih sistemov.«

Telefoniranje z uporabo naprav za prostoročno telefoniranje je zakonsko dovoljeno in tudi dokazano bolj varno od telefoniranja brez uporabe le-teh. Si.mobil – Vodafone želi vzpodbuditi uporabo teh naprav in tudi tako prispevati k večji varnosti v prometu, zato v času kampanje vsem uporabnikom mobilne telefonije v Sloveniji omogoča 20% popust na vse brezžične slušalke v svoji ponudbi.**

Si.mobil – Vodafone in SPV s skupno kampanjo želita prispevati k večji varnosti na slovenskih cestah. Pobudnika javnost nagovarjata z obcestnih plakatov, v radijskih oglasih in z nasveti za varno uporabo mobilnega telefona na letakih na glavnih cestninskih postajah.


Si.mobil – Vodafone in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu svetujeta: KO VOZITE, SE POSVETITE LE VOŽNJI!

* Telefonska raziskava (CATI) agencije Aragon, ki je potekala med 29. marcem 2006 in 4. aprilom 2006, je zajela naključni vzorec 301 odrasle osebe v gospodinjstvu, ki ima hkrati vozniško dovoljenje in uporablja mobilni telefon.

**20% popust velja do 30. novembra 2006 za vse slušalke Bluetooth v prodajnih centrih Si.mobil – Vodafone.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki