marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaOperaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi
25.09.2023

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

članki

Knox Matrix: 10 let varnosti Samsung Knox


27.05.2023
Objavil: Dare Gliha

Varnostna platforma Samsung Knox podjetja Samsung je stara 10 let. Ime je dobila po enem od najbolj varovanih krajev na svetu in je bila prvič predstavljena na Svetovnem kongresu mobilne telefonije MWC leta 2013.

To je desetletje vodilne mobilne zaščite za uporabnike po vsem svetu, v katerem se je Samsung Knox razvil v celovito varnostno platformo, ki je sinonim za zaščito milijard potrošnikov in podjetij. Sedaj pa se Samsung s Knox Matrix loteva naslednje meje varnosti naprav.

Zagotavljanje varnosti v vse bolj povezanem svetu

Knox Matrix je vizija podjetja Samsung za prihodnost, v kateri bodo naprave, povezane v ekosistem, lahko zaščitile druga drugo in tako tudi svoje uporabnike. Gre za celovit pristop k varnosti, ki bo postajal vse bolj pomemben, ko bo povezanih vse več naprav in vidikov našega življenja.

Številni uporabniki po vsem svetu že imajo vrsto povezanih naprav, od mobilnih naprav in televizorjev do hladilnikov in robotskih sesalnikov. Več kot 14 milijard povezanih naprav na trgu kaže na obsežnost tega področja, ki ne kaže znakov zmanjševanja.

Samsung se zaveda, da lahko povečana povezljivost, kljub koristim, vodi do večjega števila izkoriščanj. Tradicionalna varnostna infrastruktura, ki ščiti posamezne naprave, ne bo mogla slediti, saj lahko ena kompromitirana naprava vpliva tudi na druge v istem ekosistemu. Knox Matrix se bo tega izziva lotil z revolucionarnim konceptom, ki utira pot varnosti več naprav za mobilne telefone, televizorje, gospodinjske aparate in drugimi.

Naprave Samsung, ki so opremljene s sistemom Knox Matrix, se medsebojno ščitijo v zaupanja vrednem omrežju. Če je en element ogrožen, ga Knox Matrix izloči iz ekosistema, da bi zaščitil druge. S podporo Knox Matrix v vseh napravah lahko pametni dom učinkovito spremenite v pametni ščit. Več naprav kot ima uporabnik povezanih, močnejša je njegova celostna varnost.

Knox Matrix ima trenutno tri ključne značilnosti, ki zagotavljajo njegov uspeh. Trust Chain omogoča, da naprave med seboj spremljajo grožnje. Credential Sync varuje uporabniške podatke pri prenosu med napravami, Cross Platform SDK pa bo napravam na različnih operacijskih sistemih in platformah (med drugim Android, Tizen in Windows) omogočila, da se pridružijo Knox Matrix s doslednimi varnostnimi standardi. Na ta način bomo lahko zagotovili varnost naprav tudi v hiperpovezanem svetu.

Knox Matrix vse to upravlja v zasebni verigi podatkovnih blokov (private blockchain), kar združljivim napravam omogoča medsebojno preverjanje kršitev in zagotavljanje varnosti s pametnim spremljanjem groženj. Z uvedbo teh korakov in še več funkcijami, ki bodo uvedene, bodo uporabniki lahko varno in udobno uporabljali več povezanih naprav.

Pot do naslednjega mejnika: močnejši skupaj

Ustvarjanje temeljev za naslednje obdobje varnosti naprav zahteva temeljit premislek. Razvoj sistema Knox Matrix poteka hitro, vendar se na poti do naslednje meje pojavljajo izzivi. Ti vključujejo uskladitev številnih različnih vrst izdelkov z različnimi operacijskimi sistemi in varnostnimi standardi v brezhiben sistem, ki lahko deluje kot celota.

Ker postajajo naprave vse bolj povezane, mora Samsung poskrbeti tudi za to, da njihova uporaba ne bo še bolj zapletena. Z Knox Matrix si prizadevamo, da bi uporabnikom poleg zaščite ponudili tudi preglednost in izbiro. Uporabniki morajo biti varni, saj se lahko o svojih napravah odločajo na podlagi informacij, tako da so lahko zaščiteni brez težav. Predvidevamo, da bo Knox Matrix uporabnike opozoril na potencialno nevarne situacije, kot je uporaba stare vdelane programske opreme in jim ponudil predloge za morebitne naslednje korake.

Moč rešitve Knox Matrix za zaščito povezanih ekosistemov bo predstavljena v več fazah, najprej z izdelki Samsung Galaxy, kot so pametni telefoni in tablični računalniki. Modeli, združljivi s Knox Matrix, bodo na voljo od leta 2024, sprva s tremi zgoraj navedenimi osnovnimi funkcijami, s posodobitvami pa naj bi jim sledile še druge. V naslednjih dveh do treh letih se bo to razširilo na Samsung naprave za gospodinjstvo, nato pa bodo sledile še partnerske naprave. Razvoj združljivosti z napravami partnerjev že poteka.

Zanesljiva evidenca varnih inovacij

Samsung že dolgo omogoča, da različne vrste naprav brezhibno sodelujejo prek sistema SmartThings. V skladu s filozofijo odprtega sodelovanja podjetje Samsung tudi tesno sodeluje z najbolj zaupanja vrednimi partnerji v panogi in širšo varnostno skupnostjo, da bi opredelil in razširil varnostne standarde z boljšim prepoznavanjem pomanjkljivosti, preden postanejo problematične. Več oči, več glav, boljše rešitve. To ozadje služi kot ključni temelj za vse naprave Samsung Galaxy, skupaj s celovito zaščito in odkrivanjem groženj v realnem času, ki je vgrajeno v vsako posamezno plast njegovih izdelkov.

Knox Matrix je le najnovejši dosežek v inovativni zgodovini varnostnega sistema Samsung Knox. Samsung je pred kratkim predstavil Knox Vault, ključno varnostno rešitev, ki izolira uporabnikove najbolj občutljive podatke in tako zagotavlja, da nikoli ne pridejo v napačne roke.

Prejšnji razvoj je vključeval funkcijo TrustZone, ki je v glavnem operacijskem sistemu zagotavljala varno okolje za poganjanje občutljivih aplikacij in procesov ločeno od običajne programske opreme. Tako sta lahko delo in zabava varno sobivala v isti napravi.

Samsung Knox se je razvil tudi v Knox Suite, da bi podjetjem in ključnim institucijam po vsem svetu pomagal učinkovito zavarovati, namestiti in upravljati nabor naprav s prilagodljivo in enostavno programsko opremo ter celovito varnostjo.

Zato ni čudno, da analitiki v panogi Samsung Knox ocenjujejo z najvišjimi ocenami, številne vladne agencije pa so mu v zadnjem desetletju podelile certifikate. Zato Samsung s ponosom pravi: Knox je zaradi svoje obrambne varnosti ena najbolj zaupanja vrednih varnostnih platform na svetu.

Prepričani smo, da je Samsung Knox zaradi teh izjemnih dosežkov v najboljšem položaju za opredelitev naslednjega obdobja varnosti naprav. Povezana tehnologija nam bo pomagala ustvariti boljše življenje in boljše izkušnje - večja povezljivost pa ne pomeni nujno večjega tveganja. S storitvijo Samsung Knox Samsung postavlja temelje za varnejši jutri, da bomo skupaj močnejši.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki