marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Kmalu ponovno v šoli: posebne aplikacije Nokia za začetek novega šolskega leta


22.08.2011
Objavil: Dare Gliha

Nokia je v sodelovanju s priljubljeno otroško TV-nanizanko Sezamova ulica ustvarila interaktivno knjigo za mobilne telefone. Uporabniki mobilnih telefonov Nokia lahko poskusno različico knjige z naslovom »Stoti dan šole« prenesejo z Nokiinega portala novosti BetaLabs.

V poskusni različici interaktivne knjige je dvanajst strani dolga zgodba za lahko noč v angleščini, ki jo pametni telefon sam prebere. Besedilo zgodbe se medtem tudi sproti izpisuje na zaslonu, tako da mu lahko otroci med pripovedjo sledijo.

Bralce skozi zgodbo vodi Elmo, mala rdeča plišasta pošast iz nanizanke Sezamova ulica. S klikanjem na Elmovo podobo lahko bralci na vsaki strani knjige stopijo v interakcijo z njim. Elmo jim namreč ob kliku postavlja vprašanja, se smeji in pleše ter tako otroke kot starše spodbuja k odkrivanju vseh podrobnosti zgodbe. Aplikacija tako spodbuja interakcijo med otroki in starši ter obenem pomaga pri širjenju angleškega besednega zaklada.

Aplikacija, ki omogoča obogateno interaktivno branje, je na portalu Nokia Beta Labs prek povezave http://betalabs.nokia.com/apps/interactive-rich-reading dostopna brezplačno.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki