marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Klavir iz tablic Samsung Galaxy Tab S2


14.12.2015
Objavil: Dare Gliha

Myleene Klass, britanska pevka, voditeljica in pianistka, je na londonski tržnici Spitafields poskrbela za pravi praznični spektakel, saj je zaigrala na prvem in edinem klavirju na svetu, ki je sestavljen iz tabličnih računalnikov Samsung Galaxy Tab S2.

Vse se je začelo, ko je Myleene Klass odvila veliko, v zlato ovito darilo, ki se je nahajalo pod velikim božičnim drevescem na tržnici Spitafields, in odkrila klavir, narejen iz več kot 100 tabličnih računalnikov Samsung Galaxy Tab S2. Myleene, ki je tudi klasično izobražena pianistka, je sedla za tehnološko napreden in resnično edinstven klavir, pričela z igranjem prijetnih božičnih klasik in londonsko tržnico napolnila s prazničnim veseljem.

“Klavir, sestavljen iz tablic Samsung Tab S2, je prvi klavir take vrste na svetu in še nikoli nisem igrala na ničemer podobnem. Moja najmlajša hčerka se je ravnokar naučila igrati pesem Jingle bells in komaj že čakam, da jo zaigra še na tem klavirju,” je dejala Myleene, in dodala: “Božič je zagotovo moj najljubši del leta. Okraševanje drevesca z mojimi otroki, obešanje adventnih koledarjev, razpletanje božičnih lučk in pregovarjanje, ali naj na vrhu drevesca tokrat zablesti zvezda ali vila…. vse to je del praznične zabave v našem domu. In prav tablični računalnik je postal skorajda nujen za načrtovanje in organizacijo božičnih praznikov, saj ga uporabljam za marsikaj – od opravljanja božičnih nakupov do pogovorov prek Skypa s sorodniki in prijatelji na božični večer.”

Samsung Galaxy Tab S2 je zatorej prava izbira za tiste, ki iščejo tablico, ki je izjemno lahka in tanka, saj je popolna za raziskovanje novih vsebin in iskanje navdiha kjerkoli že ste, četudi sredi živahne tržnice Spitafields.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki