marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

slikaV aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem
10.06.2024

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

slikaGoogle bo omogočil urejanje sporočil RCS
07.06.2024

Urejanje sporočil v aplikacijah za klepet je fukcija, ki je znana že vrsto let, vendar smo končno dočakali, da so jo sprejeli tudi nekateri največji odjemalci za sporočanje. Instagram je pred kratkim uvedel funkcijo urejanja v svojih klepetalnicah skupaj s Facebookovim Messengerjem in aplikacijo WhatsApp. Zdaj pa Google to omogoča tudi za sporočila RCS.

članki

Kitajska vladnim uradnikom prepoveduje uporabo iPhona


13.09.2023
Objavil: Dare Gliha

Nedavno poročilo časopisa Wall Street Journal trdi, da je kitajskim vladnim uradnikom zaradi morebitnih varnostnih tveganj pri delu prepovedana uporaba telefonov iPhone in naprav tujih blagovnih znamk.

Prepoved je pravzaprav del širšega načrta kitajske vlade, s katerim želi zmanjšati odvisnost od tuje tehnologije in preprečiti morebitno uhajanje občutljivih podatkov. Po poročanju so kitajski vladni uradniki dobili navodilo, da svojih telefonov iPhone ne smejo uporabljati za naloge, povezane z delom, prav tako pa jim je prepovedano, da bi jih prinesli na delovno mesto.

Nadaljnje poročilo Bloomberg News kaže, da bo prepoved verjetno veljala tudi za vladne agencije in državna podjetja, saj si Kitajska prizadeva postati tehnološko samozadostna. Kitajska je eden od največjih trgov podjetja Apple, na njej pa se nahaja več njegovih velikih proizvodnih središč. Nove ukrepe je mogoče razumeti kot protiutež ameriški prepovedi za Huawei in ZTE ter nedavno za Tik-Tok.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki