marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaOperaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi
25.09.2023

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

članki

Kitajska vladnim uradnikom prepoveduje uporabo iPhona


13.09.2023
Objavil: Dare Gliha

Nedavno poročilo časopisa Wall Street Journal trdi, da je kitajskim vladnim uradnikom zaradi morebitnih varnostnih tveganj pri delu prepovedana uporaba telefonov iPhone in naprav tujih blagovnih znamk.

Prepoved je pravzaprav del širšega načrta kitajske vlade, s katerim želi zmanjšati odvisnost od tuje tehnologije in preprečiti morebitno uhajanje občutljivih podatkov. Po poročanju so kitajski vladni uradniki dobili navodilo, da svojih telefonov iPhone ne smejo uporabljati za naloge, povezane z delom, prav tako pa jim je prepovedano, da bi jih prinesli na delovno mesto.

Nadaljnje poročilo Bloomberg News kaže, da bo prepoved verjetno veljala tudi za vladne agencije in državna podjetja, saj si Kitajska prizadeva postati tehnološko samozadostna. Kitajska je eden od največjih trgov podjetja Apple, na njej pa se nahaja več njegovih velikih proizvodnih središč. Nove ukrepe je mogoče razumeti kot protiutež ameriški prepovedi za Huawei in ZTE ter nedavno za Tik-Tok.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki