marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Keeply skrije vaše občutljive podatke in fotografije


30.11.2016
Objavil: Thomas Bergant

Nekatere stvari v življenju bi morale za vedno ostati skrite pred tujimi očmi. A v dobi vsakodnevnih objav na socialnih omrežjih se zdi ohranjanje zasebnosti skoraj nemogoče. Naj gre za fotografijo, ki ni ravno za oči celotne javnosti, geslo za eno izmed mnogih spletnih računov ali seksi video sporočilo vaše ljubezni.

Takim stvarem bi morali posvečati posebno pozornost in jih shraniti nekam, kjer ne bo nihče drug imel dostopa. Na srečo so nam na voljo orodja, ki nam pri tem pomagajo. Keeply je aplikacija lepega izgleda, ki nam omogoča shranjevanje zasebnih fotografij, videjev, spletnih in drugih gesel, podatkov kreditnih kartic, skritih zapiskov in drugih občutljivih podatkov. Vse kar morate storiti je, da pritisnete gumb za dodajanje in pričnete pisati, vstavite fotografijo ali posnamete video direktno v aplikaciji.

Za tiste, ki si želite še dodatne varnosti, se lahko odločite, da so podatki shranjeni le na vašem telefonu in nikdar ne gredo niti blizu interneta. Razen vas tako ne bo nihče drug imel dostopa do vaših podatkov, noben strežnik ali ponudnik oblaka, niti Keeply ekipa.

Včasih pa je praktično imeti dostop do osebnih stvari na vseh napravah. Zato vam najnovejša različica aplikacije Keeply omogoča, da s pomočjo Dropboxa varno sinhronizirate podatke med iOS vašimi napravami. A brez skrbi, do vaših podatkov hekerji ne bodo imeli dostopa. Pri prenosu podatkov preko interneta se uporablja SSL tehnologija za enkripcijo, vaši podatki pa so enkriptirani z naprednim 256bitnim AES standardom enkripcije. To pomeni, da bodo vaši podatki v Dropboxu dobesedno izgledali kot dolg seznam številk, črk in čudnih znakcev.

Keeply omogoča še številne druge varnostne ukrepe. Če nekdo poskuša odpreti vaš sef, bo aplikacija naredila fotografijo vsiljivca in vam jo pokazala naslednjič, ko jo odprete. Ko pa boste nič hudega sluteč pregledovali vaše osebne spomine v Keeplyju in vas bo nekdo presenetil za hrbtom, vas bo Keeply elegantno rešil. Ko obrnete zaslon telefona proti površini, se Keeply varno zaklene. Tudi če vas bo radoveden prijatelj (ali pa žena, bog ne daj) vprašal, kaj skrivate, lahko mirno odprete Keeply z "lažnim PINom"
in pokažete fotografije torte, ki jo skrivno načrtujete za njen/njegov rojstni dan.

Ne glede na to, kakšne skrivne fotografije ali podatke imate, je Keeply zagotovo aplikacija, ki vam bo prišla zelo prav. Namestite si jo iz trgovine App Store.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki