marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Kateri otroci ta božič ne bodo dobili daril? Kaspersky Lab raziskuje


23.12.2016
Objavil: Dare Gliha

Božič je pred vrati in otroci širom sveta že težko pričakujejo darila, s katerimi jih bo Božiček nagradil za pridnost med letom. Kaspersky Lab razkriva, kateri otroci na spletu so bili v iztekajočem letu najbolj poredni. Pogled v svetovno statistiko modula Parental Control (starševski nadzor) kaže, da največ poizkusov dostopa mladoletnikov do nevarnih spletnih strani beležijo izraelski otroci (775), sledijo jim v Veliki Britaniji (460), ZDA (352), na Švedskem (345) ter Kanadi (302).

Raziskava obsega obdobje enega leta, med decembrom 2015 in novembrom 2016 ter upošteva podatke, pridobljene iz uporabe varnostnih rešitev Kaspersky Laba z omogočeno funkcijo starševskega nadzora na platformah Windows in Mac OS X. Statistika temelji na poizkusih obiska spletnih strani ene od sedmih kategorij*, ki po oceni strokovnjakov Kaspersky Laba predstavljajo največjo nevarnost za otroke in mladoletne uporabnike spleta. Rezultati predstavljajo letno število poizkusov dostopa na osebo.

Raziskava razkriva, da je verjetnost obiska strani z vsebino za odrasle največja med otroci na Japonskem (39 poizkusov). V deželi vzhajajočega sonca otroci največkrat poizkušajo dostopati do strani iz kategorije avdio, video in programska oprema (104 poizkusi), ki ponujajo tudi vsebine brez potrebnih licenc. Mlade Italijane najbolj zanimajo igre na srečo (3,6 poizkusov), medtem ko med željenimi dostopi do strani, ki vsebujejo neprimeren jezik, prednjačijo mladoletniki na Portugalskem (60). Največ zanimanja za vsebine, povezane z alkoholom, tobakom in/ali narkotiki (687) ter orožjem (3,8) kažejo otroci v Izraelu, medtem ko je največ poizkusov obiska strani z nasilno vsebino zabeleženih med mladoletnimi Američani (1,8).

Potrebno je poudariti, da vsi poizkusi dostopa do takšnih strani niso namerni. Otroci se namreč na neprimernih straneh lahko znajdejo tudi kot posledico nenamernega klika na oglasno sporočilo ali preko povezave, ki jo deli kdo drug. Ločena raziskava, ki jo je Kaspersky Lab izvedel v letu 2016 in v katero je bilo vključenih 3780 družin iz sedmih držav, razkriva, da so mladi Američani in Rusi bolj nagnjeni k prikrivanju dokazov o obiskih takšnih strani njihovim staršem ter spremljanju vsebin, neprimernih za otroke.

»Znanje je moč, pravi pregovor, kar še posebej drži za starše, ki morajo dandanes svoje otroke zaščititi pred nezaželenimi in včasih nevarnimi vsebinami tako na spletu kot tudi v realnem življenju,« pravi Dragan Martinović, izvršni direktor za vzhodne trge pri Kaspersky Labu. »Mama in oče ne moreta nenehno bdeti ob otroku, da bi preprečila naključno srečanje z na primer pornografsko vsebino ali spletnimi stranmi, ki promovirajo uživanje droge. Zato so specializirane storitve informacijske tehnologije, ki starše obveščajo o poizkusih dostopa do takšnih strani in pomagajo preprečevati, da otroci neprimerne vsebine spremljajo, zelo pomembne,« dodaja.

Božiček na žalost ni bil dosegljiv za izjave.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki