marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEmbalažo Samsungovih naprav lahko preoblikujete v različne izdelke
23.06.2021

Ste vedeli, da se samo 17 % od letno zavrženih 50 milijonov ton elektronskih naprav reciklira? Preostalih 83 % ostane na odlagališčih ali, še huje, v morjih in oceanih. Napovedi so, da bo letna količina odvrženih elektronskih naprav do leta 2030 dosegla kar 74 milijonov na leto, kar je prisililo svetovne proizvajalce, da spremenijo proizvodne procese in zmanjšajo škodljive odpadke.

slikaHMD Global sodeluje z Nokio in CGI ter krepi zavezanost podjetniškemu trgu IoT
21.06.2021

HMD Global je predstavil dve strateški sodelovanji, ki bosta podkrepili rast in razvoj poslovne ponudbe interneta stvari, ki jo ponujajo podjetjem po vsem svetu. HMD Global bo sodeloval s priznanim finskim telekomunikacijskim infrastrukturnim podjetjem Nokia in globalnim svetovalnim podjetjem za informacijsko tehnologijo CGI.

slikaAndroid 12 beta je največkrat prenesena preizkusna različica v zgodovini
18.06.2021

Android 12 beta je "daleč najbolj prenesena / nameščena preizkusna različica doslej", je povedal Dave Burke, podpredsednik inženiringa za Android. Na žalost pa ob tem ni podal nobenih konkretnih številk, da bi jih lahko primerjali s prejšnjimi preizkusnimi različicami.

slikaNovi iPad mini bo pomanjšana različica iPada Air
16.06.2021

iPad mini je danes videti zastarel v primerjavi z najnovejšimi iPadi Air in iPadi Pro in tega se pri Applu dodobra zavedajo. Že neštetokrat smo slišali, da je na vrsti prenova najmanjšega tabličnega računalnika, sedaj pa novo poročilo poleg govoric pokaže tudi, kako bo izgledal novi iPad Mini.

slikaKitajske trgovine z aplikacijami odstranjujejo aplikacije za navidezne tipkovnice
14.06.2021

Kitajska si prizadeva za uveljavitev omejitve, katere vrste podatkov o uporabnikih lahko zbirajo mobilne aplikacije, posledično pa je to vplivalo že na več aplikacij. Po poročanju Reutersa sta Sogou in Iflytek virtualne tipkovnice že odstranila iz trgovin, kot sta Huawei AppGallery in App Store.

članki

Brezplačna aplikacija za varno brskanje preko mobilnih naprav iPhone in iPad


25.10.2013
Objavil: Thomas Bergant

Iz Kaspersky Laba so sporočili, da je mogoča namestitev brezplačne aplikacije za varno brskanje na spletu preko mobilnih naprav iPhone in iPad. Nova Kaspersky Lab aplikacija Safe Browser za iOS je na voljo v Apple trgovini za aplikacije od 22. oktobra dalje.

Tako kot vsak uporabnik interneta lahko tudi uporabniki iPhona in iPada postanejo žrtve kibernetskih napadov, ki uporabljajo tehnike družbenega inženiringa. Najbolj razširjen primer tega je phising, ki s prevaro pridobi od uporabnikov osebne informacije in podatke. Običajno so v to prevaro vključeni tudi logotipi in imena znanih podjetij. Uporabnika lahko prevarajo, da deli svoje geslo z družbenimi omrežji, elektronski naslov ali identifikacijski računa za kakšno drugo stran ali aplikacijo.

Tveganja so še večja za vsakogar, ki uporablja mobilno napravo tudi za bančne in finančne transakcije. Iz podatkov pridobljenih iz raziskave, ki jo je opravilo podjetje B2B International sledi, da 38 % lastnikov mobilnih naprav uporabljajo naprave tudi za finančne transakcije. Omeniti velja, da je raziskava tudi pokazala, da se je že vsak tretji srečal s phising napadom, ki je prevzel vzorce spletne strani za bančne transakcije.
Kaspersky Safe Browser za iOS onemogoči vse zlonamerne povezave na phising strani in druga spletna orodja, ki so lahko nevarna za uporabnika. Nova aplikacija lahko tudi filtrira vsebine glede na izbrane uporabniške kriterije. S tem lahko uporabniki samodejno onemogočijo pornografske strani ali strani, ki vključujejo nasilje, žaljenje ali druge neprimerne vsebine. Na Kaspersky programu že vnaprej obstaja 17 filtrirnih kategorij oziroma skupin za vsebine.

Kaspersky Safe Browser iOS zagotavlja realno zaščito pred znanimi in nastajajočimi grožnjami, zahvaljujoč podatkom, ki jih program prejme od Kaspersky Security Network. Kasperskly Security Network zbira in obdeluje podatke o zlonamernih programih, ki jih pošiljajo uporabniki iz celega sveta. Nova aplikacija Kaspersky Lab je združljiva z napravo Apple iOS 5 in drugimi različicami.

»Kar nekaj uporabnikov Apple izdelkov verjame, da so njihove naprav imune za kibernetske napade. Ta lažni občutek varnosti je tisto kar spletnim kriminalcem omogoči lažji dostop oziroma izvedbo svojega zlonamernega načrta. Kaspersky Safe Browser za iOS ščiti uporabnike pred nevarnimi vsebinami, ko gredo na splet,« je povedal Alexey Chikov, produktni vodja za UCP & Mobilne produkte v Kaspersky Lab.
Družba Kaspersky Lab ponuja rešitve, s katerimi lahko zaščitite vse vrste naprav – od mobilnih naprav do serverja in druge opreme. To jesen je družba predstavila Kaspersky Internet Security – Multi Device, ki je ključna rešitev za domače uporabnike, s katero lahko zaščitijo več mobilnih naprav hkrati. Predstavitev programa Kaspersky Safe Browser za iOS pomeni, da so zdaj v IT varnostni ekosistem vključene tudi naprave s platformo iOS.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki