marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

članki

Kaspersky predstavlja orodje Threat Lookup


18.01.2017
Objavil: Dare Gliha

Kaspersky Lab odslej omogoča globalno dostopnost do storitve Kaspersky Threat Lookup, ki je namenjena izboljšanju odzivanja podjetij na varnostne grožnje in okrepitvi zmogljivosti digitalne forenzike.

Storitev ponuja dostop do več petabajtov globalnih varnostnih podatkov, ki se posodabljajo v realnem času. Ta nenehno dostopna spletna storitev pomaga podjetjem pri ustrezni analizi digitalnih dokazov o varnostnih incidentih in pridobivanje potrebnih informacij za hitrejše zaznavanje in ukrepanje v primeru groženj.

Po podatkih raziskave, ki sta jo v 2016 med več kot 4.000 predstavniki podjetij iz vsega sveta izvedla Kaspersky Lab in B2B International, je čas ključni dejavnik pri zaznavi in odzivanju na varnostne incidente. Izsledki kažejo, da lahko podjetja za popravilo škode plačajo celo 100 odstotkov več, če niso zmožna v kratkem času zaznati in obvladati varnostnega incidenta. V primeru, da je obdobje zaznave incidenta daljše od enega tedna, je povprečni ocenjen strošek za popravilo škode okoli 950.000 evrov, medtem ko takojšnja zaznava incidenta in hitro ukrepanje lahko povprečno zmanjšata stroške za več kot polovico, na 380.000 evrov. Zaznava in odzivanje na incident sta med ključnimi aktivnostmi na agendi varnostnih centrov v organizacijah (angl. security operations centers) po vsem svetu in zahtevata zanesljive varnostne podatke.

Izboljšanje odzivanja na varnostne incidente

Storitev Kaspersky Threat Lookup je rešitev, namenjena ekipam strokovnjakov za informacijsko varnost v organizacijah, saj pohitri njihovo odzivanje in izboljšuje forenzične zmogljivosti. Ko strokovnjaki zaznajo sumljive kazalnike, kot so naslovi IP in URL ter kontrolna vsota datoteke (angl. file hash), jih lahko vnesejo v spletni vmesnik. V zameno uporabniki dobijo smiselne in strukturirane informacije o potencialni nevarnosti in globalna spoznanja, ki jim pomagajo pri prepoznavi usmerjenega napada.

Kaspersky Lab svoje znanje s področja kibernetske varnosti gradi s pomočjo podatkov iz različnih virov: lastna podatkovna baza v oblaku, posebni elektronski naslovi (angl. spam traps), iniciative za spremljanje omrežja robotskih računalnikov in spletni pajki (angl. web crawlers). Zbrani podatki se smiselno samodejno povezujejo, nenehno pa jih preverja tudi ekipa raziskovalcev Kaspersky Labova. Storitev Kaspersky Threat Lookup tako varnostnim strokovnjakom ponuja osmišljeno znanje. Omogoča jim hitro preučitev vzroka težave, razlikovanje med potencialno zlonamernimi in neškodljivimi aktivnostmi ter pridobitev podatkov za hitro in učinkovito preiskavo incidenta. Na podlagi te rešitve lahko strokovnjaki določijo prednostne naloge in učinkovito ukrepajo po tipičnih scenarijih med stotino in tisočerico dnevno prejetih varnostnih opozoril.

Storitev Kaspersky Threat Lookup podjetjem ponuja enako raven znanja, kot ga uporabljajo strokovnjaki Kaspersky Laba za analizo najbolj dovršenih groženj. Hkrati vključuje kazalnike nevarnosti za nove napade. Rešitev omogoča povezavo med zbranimi podatki med preiskavo in obširnim znanjem o zlonamernih objektih, hkrati pa tudi dostop do ene največjih podatkovnih baz neškodljivih objektov, ki so del storitve Kaspersky Whitelist.
Med prvimi uporabniki storitve Kaspersky Threat Lookup service je bil INTERPOL. Kaspersky Lab je namreč dostop do svojega znanja najprej omogočil skladno s sporazumom o izmenjavi znanja za pomoč pri preiskovanju kibernetskega kriminala.

Veniamin Levtsov, podpredsednik oddelka rešitev za podjetja pri Kaspersky Labu, pojasnjuje: »V 2016 smo razširili našo ponudbo obveščevalnih storitev, vključno s storitvijo Threat Data Feeds, in tako podjetjem omogočili uporabno znanje, ki ga potrebujejo za hitro zaznavo varnostnih incidentov. Da bi podjetja lahko znižala stroške za popravilo škode, morajo izboljšati tudi spodobnost zaznavanja skupaj z odzivanjem in forenzičnimi zmogljivostmi. To pomeni razumevanje problematike groženj, prepoznavanje vzrokov za varnostni incident in zbiranje potrebnih podatkov za obvladovanje grožnje. Portal Kaspersky Threat Lookup je tako pomembna dopolnitev v družini storitev obveščanja, ki neposredno naslavlja varnostne izzive. Omogoča takojšen in neposreden dostop do Kaspersky Labovega znanja iz raznih virov v oblaku ter vključuje celotne informacije o naslovih IP in URL ter kontrolnih vsotah datotek (angl. file hash).«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki