marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

Kaspersky predstavil zlonamerno programje v februarju


26.03.2012
Objavil: Dare Gliha

Kitajskim piscem virusov je uspelo ustvariti mobilno omrežje robotskih računalnikov RootSmart, s katerim je trenutno okuženih od 10.000 do 30.000 aktivnih naprav. Skupno število okuženih naprav od pojave omrežja robotskih računalnikov pa je že več sto tisoč.

Vse naprave okužene z RootSmart so sposobne na daljavo sprejemati in izvajati ukaze iz strežnika C&C (informacijski sistem poveljevanja in kontrole).

»Zlonamerni uporabniki, ki nadzorujejo omrežje robotskih računalnikov RootSmart lahko nastavijo frekvenco, na kateri bodo telefoni pošiljali draga SMS sporočila, obdobje, v katerem bodo sporočila poslana in kratke številke, na katere bodo poslana besedilna sporočila,« je pojasnil Denis Maslennikov, višji analitik zlonamernega programja pri Kaspersky Lab. »Za razliko od SMS trojancev ta pristop kiber kriminalcem omogoča stabilen denarni tok v daljšem časovnem obdobju.«

Nedavni dogodki, povezani z mobilnimi grožnjami po vsem svetu so pokazali, da bodo v letu 2012 mobilna omrežja robotskih računalnikov postala eden od glavnih težav uporabnikov pametnih telefonov in protivirusnih podjetij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki