marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy Z Fold2 5G že v Sloveniji
21.09.2020

Samsung Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon, ki je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov, je sedaj na voljo v Sloveniji. Galaxy Z Fold2 5G je na voljo v mistično črni in mistično bronasti barvi po priporočeni maloprodajni ceni 1.999 evrov.

slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

članki

Kaspersky predstavil zlonamerno programje v februarju


26.03.2012
Objavil: Dare Gliha

Kitajskim piscem virusov je uspelo ustvariti mobilno omrežje robotskih računalnikov RootSmart, s katerim je trenutno okuženih od 10.000 do 30.000 aktivnih naprav. Skupno število okuženih naprav od pojave omrežja robotskih računalnikov pa je že več sto tisoč.

Vse naprave okužene z RootSmart so sposobne na daljavo sprejemati in izvajati ukaze iz strežnika C&C (informacijski sistem poveljevanja in kontrole).

»Zlonamerni uporabniki, ki nadzorujejo omrežje robotskih računalnikov RootSmart lahko nastavijo frekvenco, na kateri bodo telefoni pošiljali draga SMS sporočila, obdobje, v katerem bodo sporočila poslana in kratke številke, na katere bodo poslana besedilna sporočila,« je pojasnil Denis Maslennikov, višji analitik zlonamernega programja pri Kaspersky Lab. »Za razliko od SMS trojancev ta pristop kiber kriminalcem omogoča stabilen denarni tok v daljšem časovnem obdobju.«

Nedavni dogodki, povezani z mobilnimi grožnjami po vsem svetu so pokazali, da bodo v letu 2012 mobilna omrežja robotskih računalnikov postala eden od glavnih težav uporabnikov pametnih telefonov in protivirusnih podjetij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki