marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov
27.06.2022

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

slikaQualcomm se je uspešno pritožil na globo v višini milijarde evrov
24.06.2022

Leta 2018 je protimonopolni regulator EU podjetju Qualcomm naložil globo v višini ene milijarde evrov in ga obtožil, da je v obdobju med letoma 2011 in 2016 podjetju Apple plačal, da je uporabljalo Qualcommove modeme, namesto da bi prešlo h konkurenci, kot je Intel. Podjetje se je na globo pritožilo, sodišče Evropske unije pa je sedaj globo razveljavilo, poroča Reuters.

slikaGoogle Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici
22.06.2022

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev
20.06.2022

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

slikaDogodek ob predstavitvi telefona Nothing phone (1) je načrtovan za 12. julij
17.06.2022

Do dolgo pričakovane napovedi prvega pametnega telefona podjetja Nothing je še slab mesec dni. Tehnološko zagonsko podjetje je razkrilo, da bo svoj telefon (1) predstavilo 12. julija in da bo imelo dogodek v Londonu, ki ga bodo lahko vsi preko spleta spremljali v živo.

članki

Kaspersky Mobile Security zmagal na testu AV-Testu


03.07.2013
Objavil: Dare Gliha

Kaspersky Lab sporoča, da je njihova varnostna rešitev za pametne telefone Android Kaspersky Mobile Security zmagala na testu AV-Test Certified award po neodvisnem preizkušanju v maju 2013.

Med preizkusi so se strokovnjaki iz AV-Test.org osredotočili na oceno kako dobro lahko varnostne rešitve prepoznajo in blokirajo zlonamerne programe. Rezultati so pokazali, da je Kaspersky Mobile Security uspešno blokiral 99,29 % od 2545 zlonamernih aplikacij, ki se uporabljajo v preizkusu. Povprečna stopnja odkrivanja med vsemi testiranimi rešitvami je bila 96 %. Poleg tega Kaspersky Lab programska oprema ni vrnila ene same lažno pozitivne.

»Nekateri izdelki so zaznali samo 58 % zlonamerne testirane Android opreme, in niso uspeli. Kaspersky pa je zlahka opravil AV-Test Certification z odlično 99 % stopnjo zaščite,« je dejal Andreas Marx, direktor AV-Testa.

Strokovnjaki so preučevali tudi vpliv varnostnih izdelkov na uspešnost pametnih telefonov. Kaspersky Lab rešitev je bila priznana kot gospodarna z vidika porabe CPU virov in uporabe internetnih povezav. V celoti je bilo Kaspersky Mobile Security podeljeno odličnih 6 točk za uporabnost.

Testiranje je vključilo tudi tiste dodatne funkcije, ki so na voljo v vsaki rešitvi, kot na primer protivlomni ukrepi, dodatna zaščita brskalnika, klici in filtriranje sporočil, itd. Ponovno je Kaspersky Mobile Security med najboljšimi na področju 30 varnostnih rešitev različnih proizvajalcev.

»Kiberkriminalci posvečajo več in več pozornosti Android napravam; 99% vseh zlonamernih mobilnih programov je ustvarjenih za to platformo,« je dejal Oleg Ishanov, direktor Anti-Malware Research Unit, Kaspersky Lab. »Ogromno naporov smo umerili v zagotavljanje visokih varnostnih standardov za uporabnike Kaspersky Lab-ovih mobilnih izdelkov. Vendar pa se moramo tudi zavedati, da je protivirusna rešitev samo ena aplikacija izmed mnogih, ki jih uporabljajo uporabniki pametnih telefonov. Ta mora ponuditi najvišjo stopnjo varnosti, obenem pa nizek profil v smislu CPU in uporabo omrežnega prometa. Rezultati te AV-Test.org raziskave zadostno dokazujejo učinkovitost Kaspersky Labove rešitve.«

AV-Test.org nagrada nikakor ni prva, s katero so neodvisni strokovnjaki priznali Kaspersky Labo-vo napredno varnostno tehnologijo za mobilne naprave. Lanskega septembra sta dva neodvisna testiranja organizacij - AV-Comparatives in PC Security Labs – pohvalila Kaspersky Mobile Security in podelila prve nagrade v svojih protivirusnih testih.

Za več informacij o preizkusnih postopkih in rezultatih, obiščite AV-Test.org.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki