marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

slikaZDA uvrstile Xiaomi na črni seznam
18.01.2021

Ameriška vlada je prejšnji teden Xiaomi razglasila za "komunistično kitajsko vojaško podjetje" in ga uvrstila na črni seznam. Posledično to pomeni, da bo ameriškim podjetjem in vlagateljem prepovedano vlagati v Xiaomi, tisti, ki pa že imajo delnice podjetja, pa jih bodo primorani prodati do novembra letos.

slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

članki

Kaspersky Mobile Security Lite brezplačno na Android Marketu


23.12.2011
Objavil: Dare Gliha

Obstaja velika verjetnost, da se vaš pametni telefon izgubi, ali pa vam ga tako kot denarnico, bančne kartice ali ključe, ukradejo. To bi lahko pomenilo, da pridejo podatki, ki so na vašem telefonu v napačne roke. Kaspersky Lab predstavlja nov izdelek, s katerim lahko brezplačno zaščitite vaše podatke pred vsiljivci. Kaspersky Mobile Security Lite, ki je na voljo le v Android Marketu, nudi osnovno raven zaščite vsem telefonom z Androidom.

Anketa, ki jo je izvedel Iris, je pokazala, da je vsaj eden od petih evropskih uporabnikov pametnih telefonov slednjega že izgubil ali pa so mu ga ukradli. V primeru, da so vam ukradli telefon, ima novi lastnik dostop do vseh osebnih podatkov, ki so na njem, hkrati pa je to lahko tudi priložnost za krajo denarja. Kaspersky Mobile Security Lite zato vsebuje tudi funkcijo Anti-Theft, ki bo kradljivcu preprečila dostop do podatkov. Ukraden telefon lahko blokirate tako, da pošljete posebno SMS sporočilo na napravo. Na enak način lahko zbrišete tudi vse mape, ki vsebujejo vaše osebne podatke, kot so kontakti, sporočila, e-pošta, koledarji in podobno. Z aktiviranjem funkcije Find pa lahko vaš ukradeni telefon tudi locirate in spremljate prek spletnega mesta Google Zemljevidi. Poleg tega aplikacija omogoča tudi blokiranje nezaželenih klicev in kratkih sporočil.

Tistim, ki so še posebej zaskrbljeni glede varnosti njihovih pametnih telefonov, na njih hranijo veliko pomembnih informacij, dostopajo do družbenih omrežij in pošiljajo e-pošto oziroma komunicirajo prek aplikacij za neposredno pošiljanje sporočil, pa priporočamo tudi ogled zmogljivejše, vendar plačljive različice aplikacije. Slednja nudi širok nabor funkcij, med drugim tudi antivirusno zaščito v realnem času, pregledovanje datotek na zahtevo in dostop, običajni antivirusni program in posodabljanje baze podatkov prek storitev GPRS ali Wi-Fi.

Z nadgradnjo izdelka na plačljivo različico, prejmete tudi naprednejši Anti-Theft modul, med dodanimi funkcijami pa je tudi SIM Watch, ki omogoča blokiranje telefona takoj, ko je odstranjena SIM kartica. Vključena je tudi funkcija Privacy, ki omogoča, da je beleženje telefonskih pogovorov, SMS sporočil in ostalih podobnih informacij skrito pred drugimi uporabniki.

Nadgradnja je enostavna, saj jo lahko izvedete s pomočjo brezplačne različice aplikacije, vaše nastavitve pa bodo ostale nespremenjene. Obe različici sta na voljo v 13 svetovnih jezikih, ceno naprednejše pa je 6,95€/najdete na Android Market.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki