marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Kaspersky Mobile Security Lite brezplačno na Android Marketu


23.12.2011
Objavil: Dare Gliha

Obstaja velika verjetnost, da se vaš pametni telefon izgubi, ali pa vam ga tako kot denarnico, bančne kartice ali ključe, ukradejo. To bi lahko pomenilo, da pridejo podatki, ki so na vašem telefonu v napačne roke. Kaspersky Lab predstavlja nov izdelek, s katerim lahko brezplačno zaščitite vaše podatke pred vsiljivci. Kaspersky Mobile Security Lite, ki je na voljo le v Android Marketu, nudi osnovno raven zaščite vsem telefonom z Androidom.

Anketa, ki jo je izvedel Iris, je pokazala, da je vsaj eden od petih evropskih uporabnikov pametnih telefonov slednjega že izgubil ali pa so mu ga ukradli. V primeru, da so vam ukradli telefon, ima novi lastnik dostop do vseh osebnih podatkov, ki so na njem, hkrati pa je to lahko tudi priložnost za krajo denarja. Kaspersky Mobile Security Lite zato vsebuje tudi funkcijo Anti-Theft, ki bo kradljivcu preprečila dostop do podatkov. Ukraden telefon lahko blokirate tako, da pošljete posebno SMS sporočilo na napravo. Na enak način lahko zbrišete tudi vse mape, ki vsebujejo vaše osebne podatke, kot so kontakti, sporočila, e-pošta, koledarji in podobno. Z aktiviranjem funkcije Find pa lahko vaš ukradeni telefon tudi locirate in spremljate prek spletnega mesta Google Zemljevidi. Poleg tega aplikacija omogoča tudi blokiranje nezaželenih klicev in kratkih sporočil.

Tistim, ki so še posebej zaskrbljeni glede varnosti njihovih pametnih telefonov, na njih hranijo veliko pomembnih informacij, dostopajo do družbenih omrežij in pošiljajo e-pošto oziroma komunicirajo prek aplikacij za neposredno pošiljanje sporočil, pa priporočamo tudi ogled zmogljivejše, vendar plačljive različice aplikacije. Slednja nudi širok nabor funkcij, med drugim tudi antivirusno zaščito v realnem času, pregledovanje datotek na zahtevo in dostop, običajni antivirusni program in posodabljanje baze podatkov prek storitev GPRS ali Wi-Fi.

Z nadgradnjo izdelka na plačljivo različico, prejmete tudi naprednejši Anti-Theft modul, med dodanimi funkcijami pa je tudi SIM Watch, ki omogoča blokiranje telefona takoj, ko je odstranjena SIM kartica. Vključena je tudi funkcija Privacy, ki omogoča, da je beleženje telefonskih pogovorov, SMS sporočil in ostalih podobnih informacij skrito pred drugimi uporabniki.

Nadgradnja je enostavna, saj jo lahko izvedete s pomočjo brezplačne različice aplikacije, vaše nastavitve pa bodo ostale nespremenjene. Obe različici sta na voljo v 13 svetovnih jezikih, ceno naprednejše pa je 6,95€/najdete na Android Market.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki