marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Kaspersky Lab predstavlja novo varnostno rešitev z okrepljeno zaščito za otroke


04.04.2016
Objavil: Dare Gliha

Kaspersky Lab je razkril najnovejšo različico varnostne zaščite Kaspersky Total Security – multi-device. Zahvaljujoč vključevanju funkcije Kaspersky Safe Kids nov izdelek ne zagotavlja le zaščite zasebnosti in zaupnih informacij uporabnikov, temveč omogoča staršem boljši nadzor nad otrokovimi aktivnostmi na spletu in njihovo fizično lokacijo.

Varnostna rešitev otrokom tako preprečuje obisk neprimernih spletnih strani in uravnava količino časa, ki ga namenijo uporabi digitalnih naprav.

Že otroci, stari tri leta, lahko uporabljajo naprave z internetnih dostopom, številni starši pa se soočajo z izzivom zagotavljanja varnega odkrivanja digitalnega sveta svojih otrok ne glede na njihovo starost. Anketa Kaspersky Laba je pokazala, da je polovica anketirancev v Evropi (52 odstotkov) prepričanih, da se število kibernetskih groženj, s katerimi se njihovi otroci srečujejo na spletu, povečuje. Še več, 55 odstotkov jih je izrazilo skrb glede nenadzorovanega dostopa otrok do neprimernih ali nazornih spletnih vsebin, 41 odstotkov staršev skrbi, da bi otroci komunicirali z nevarnimi neznanci, 40 odstotkov anketirancev pa je v skrbeh, da bi otroci na spletu delili preveč svojih osebnih informacij.

Opcija Kaspersky Safe Kids, ki jo vključuje varnostna rešitev Kaspersky Total Security – multi-device, je zasnovana za soočanje prav s tovrstnimi vprašanji in izboljšuje sposobnost staršev, da ustvarijo nove načine, na katere lahko njihovi otroci uporabljajo povezane naprave in brskajo po spletu. Nova programska oprema za več platform ne le ščiti otroke pred ogledom neprimernih vsebin na spletu ali v aplikacijah, ampak tudi pomaga staršem nadzorovati čas, ki ga otroci namenijo uporabi naprav s spletnim dostopom. Dodatno funkcija Safe Location staršem daje nadzor nad lokacijo njihovega otroka v realnem času, omogoča nastavitev varnih področij ter samodejno opozarja starše v primeru, da otrok zapusti to določeno področje.

»Dandanes so otroci vselej povezani na splet. To je dejstvo. In ker starši pogosto ne morajo dostopati do spletnih aktivnosti svojih otrok, se počutijo nemočne, saj ne razumejo, kaj se dogaja, ko so njihovi otroci na spletu,« pojasnjuje Peter Aleshkin, vodja produktnega marketinga na trgih v razvoju pri Kaspersky Labu, in dodaja: »Orodja, kot je Safe Kids, staršem dajejo več možnosti za zaščito in usmerjanje njihovih otrok s tem, ko spodbujajo razvoj interaktivnega odnosa med starši in otrokom za določanje, kaj je primerno za njihova digitalna življenja. Na splošno najbolj uspešna in celostna zaščita otrok na spletu zajema uporabo programske opreme, kot je Safe Kids, skupaj z izvajanjem drugih praktičnih ukrepov, na primer postavitev računalnikov v skupnih družinskih prostorih in pogovor z otrokom o potencialnih kibernetskih grožnjah.«

Poleg okrepljene zaščite za otroke varnostna zaščita Kaspersky Total Security – multi-device vključuje še dve novi funkciji: Private Browsing in Webcam Protection. Slednji pomagata ohranjati zasebnost na skoraj vseh napravah, vključno z Windows, Mac, Android ali iPhone.

Opcija Private Browsing preprečuje spletnim stranem in spletnim aplikacijam, da bi zbirale informacije o obiskanih straneh, iskanih nizih, lokaciji in uporabljeni napravi. Tehnologija dobesedno izreže tovrstne osebne informacije iz spletnega prometa in tako zagotovi, da nikoli ne zapustijo naprave. Prav ta posebnost Kaspersky Labovo funkcijo za zasebno brskanje razlikuje od drugih podobnih orodij v brskalnikih.

Četudi je uporabnik mnenja, da ne rabi ničesar skriti, obstajajo slabosti nenehnega spletnega nadzora, ki so neposredno povezane s finančnimi stroški. Na primer, spletne cene za različne dobrine in storitve se lahko razlikujejo, odvisno od lokacije uporabnika in njegove naprave, pa tudi zgodovine obiskov teh določenih strani.

Dodatna funkcija Kaspersky Laba zazna in poroča o vseh poskusih brezplačnega programja za namestitev razširitev na uporabnikovo napravo. Opcija Change Control uporabniku omogoča regulacijo vseh poskusov spreminjanja domače strani iskalnika, spreminjanje privzetega iskalnika, namestitev dodatnih vtičnikov ali spreminjanje namestitev omrežnega sistema brez privolitve uporabnika. Ob prvem zaznanem tovrstnem poskusu lahko uporabnik določeno spremembo odobri ali prepreči.

Opcija Kaspersky Password Manager, ki je prav tako del varnostne rešitve Kaspersky Total Security – multi-device, uporabniku poenostavlja upravljanje z gesli. Ta funkcija omogoča ustvarjanje močnih gesel, njihovo varno shranjevanje ter samodejno sinhronizacijo in vstavljanje gesel na vseh uporabnikovih napravah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki