marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Kaspersky Lab opozarja na varno rabo interneta


06.02.2019
Objavil: Dare Gliha

Kaspersky Lab je včeraj na dan varne rabe interneta uporabnike opozaril, naj ne nasedajo vabljivim sporočilom prijaznih princev. Pri tem jih poziva, da tudi sami prispevajo za varnejši internet s skrbjo za lastno varnostno formo.

Slogan včerajšnjega dne je: »Skupaj za prijaznejši internet«. V času, ki ga zaznamujejo vdori v zasebnost posameznikov in podjetij, globalne epidemije izsiljevalskih virusov, napadi na države in vedno naraščajoči spletni kriminal, sta osveščenost in sodelovanje ključna na poti do prijaznega in odprtega interneta.

V družbi Kaspersky Lab si prizadevajo, da bi bil vsak dan v letu tudi varen dan na spletu. Da je sodelovanje pri tem ključno, se strinja generalni direktor družbe Kaspersky Lab Eugene Kaspersky. V svojem blogu je zapisal: »Potrebujemo skupnost, ki bo usklajeno delovala v boju proti kibernetskim grožnjam. Te namreč ne poznajo meja. Le odprta krajina, ki spodbuja živahno in konkurenčno panogo kibernetske varnosti, vodi k boljšim tehnologijam in močnejši zaščiti vseh nas.«

Kako lahko vi otežite delo spletnimi nepridipravom in prispevate k varnejšemu internetu? Poskrbite za lastno varnostno formo! Glavni varnostni raziskovalec v družbi Kaspersky Lab David Emm v videu svetuje:

• Ustvarjajte zapletena gesla: Naj bodo gesla unikatna, takšna, ki jih je težko ugotoviti.
• Ne klikajte na sumljive povezave in ne odpirajte vseh priponk: Preden kliknete (in vam je žal), najprej pomislite, kdo je pošiljatelj in zakaj vam je posredoval povezavo ali priponko.
• Premislite pred objavljanjem in deljenjem vsebin na spletu: Ob tem se spomnite, da bo objavljena vsebina najverjetneje na internetu ostala za vedno. Pa res to želite?
• Preverite delovanje nameščenih aplikacij: Mora aplikacija na mobilnem telefonu imeti dovoljenje, da dostopa do vaše lokacije? Zakaj bi z aplikacijo delili vaše kontakte? Če ne potrebujete teh funkcij, ne nameščajte aplikacije oz. onemogočite funkcije, ki lahko ogrožajo vašo zasebnost.
• Redno nameščajte posodobitve: Z nameščanjem posodobitev naredite prvi korak k odpravi morebitnih varnostnih ranljivosti programske opreme.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki