marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Kaspersky Lab je v letu 2014 rasel hitreje od trga


13.01.2016
Objavil: Dare Gliha

Mednarodna analitska hiša IDC (International Data Corporation) je preučila trg končnih varnostnih rešitev za potrošnike in poslovne uporabnike ter na podlagi podatkov za leto 2014 izdala poročilo. Po podatkih slednjega Kaspersky Lab raste hitreje od trga kot celote: globalni prihodki vseh ponudnikov končnih varnostnih rešitev so se povečali za 2,6 odstotka, medtem ko so prihodki Kaspersky Laba zrasli za 6,5 odstotka.

Poročilo kaže, da so globalni prihodki vseh ponudnikov končnih varnostnih rešitev v 2014 skupaj znašali 9 milijard ameriških dolarjev (8,27 milijard EUR), pri čemer so prihodki štirih ponudnikov končnih varnostnih rešitev presegli 700 milijonov ameriških dolarjev (643 milijonov EUR). Med temi ponudniki, ki so skupaj dosegli 64 odstotkov prihodkov trga, je četrti po vrsti s prihodki 710,6 milijonov ameriških dolarjev (652,8 milijonov EUR) tudi Kaspersky Lab. V letu 2014 so njegovi prihodki zrasli za 6,5 odstotka in zajeli 7,9-odstotni tržni delež. Kaspersky lab je bil četrti tudi v letu 2013, ko so se prihodki podjetja povečali za 6,1 odstotka in so znašali 667 milijonov ameriških dolarjev (612,6 milijonov EUR).

Poleg tega je mednarodna analitska hiša IDC zaradi rastočega deleža na trgu končnih rešitev za potrošnike Kaspersky Lab prepoznala kot ponudnika z opaznim napredkom (ang. notable gainer). Ta segment je v 2014 zrastel za le en odstotek, delež Kaspersky Laba pa je zrastel za več kot 9 odstotkov. Skupna nizka rast segmenta se v veliki meri povezuje z zmanjševanjem pošiljk osebnih računalnikov.

Garry Kondakov, direktor poslovanja pri Kaspersky Labu je povedal: »Imenovanje za ponudnika z opaznim napredkom s strani mednarodne analitske hiše IDC nas zelo veseli. Končne varnostne rešitve so vselej bile jedro našega delovanja, še posebej v segmentih potrošnikov ter malih in srednje velikih podjetij. Tudi v prihodnje bomo nadaljevali z zagotavljanjem najboljših rešitev zanje. Hkrati v prihodnjih letih pričakujemo, da bo eden glavnih dejavnikov rasti vezan na segment velikih podjetij, še posebej na področju t.i. non-endpoint varnostnih rešitev. Potrebe naših potrošnikov so se spremenile skladno z evolucijo krajine groženj in vzpona usmerjenih napadov. Kaspersky Labova globalna enota za obveščanje o kibernetski varnosti in napredne tehnologije jim lahko pomagajo pri spopadanju z najbolj naprednimi grožnjami. Skladno z našim dolgoročnim strateškim načrtom lahko v prihodnosti pričakujemo razširitev storitev podjetja z varnostnimi rešitvami in storitvami, ki segajo onkraj klasičnega področja končnih varnostnih rešitev.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki