marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Kaspersky Lab predstavlja platformo proti goljufijam, ki ščiti spletne transakcije na računalnikih in mobilnih napravah


05.05.2014
Objavil: Thomas Bergant

Kapersky Lab je predstavil novo platformo za zaščito pred goljufijami Kaspersky Fraud Prevention. Rešitev je oblikovana za zaščito elektronskih plačil na računalnikih in mobilnih napravah in je namenjena finančnim organizacije in podjetjem v sektorju elektronskega trgovanja.

Glede na rezultate raziskave, ki sta jo izvajala B2B International in Kaspersky Lab, se kar 98 % uporabnikov poslužuje bančnih storitev na spletu ali opravlja spletne nakupe. 38 % pa jih to počne preko mobilnih naprav. Pogosta uporaba elektronskih plačil je povzročila, da je kraja elektronskega denarja postal profiten posel za spletne kriminalce. Raziskava razkriva tudi, da se je 62 % uporabnikov v preteklih 12 mesecih srečalo s spletnimi grožnjami, ki so ciljale njihove račune.

Trenutne tehnike bank in servisov za elektronska plačila za zaščito strank (začasna gesla, potrditve preko SMS sporočil, tokeni, generatorji za enkratna gesla) hitro postajajo zastarele. Strokovnjaki iz podjetja Gartner opažajo, da so »inovacije v metodah za preprečevanje goljufij nujne, saj tatovi hitro najdejo način, da se izognejo starim tehnikam, kot je identifikacija naprave .« Prav zato trg zahteva inovativne rešitve za zagotavljanje varnosti transakcij.

»Finančne organizacije potrebujejo tehnologijo, ki njihove stranke ščiti pred današnjimi grožnjami in minimizira stroške, povezane s povračilom ukradenega denarja,« pravi Nikolaj Grebennikov, vodja tehnološke pisarne v Kaspersky Labu. »Platforma za zaščito pred goljufijami iz Kaspersky Laba je prepoznana po celostni zaščiti transakcij, ne le s strani bank, temveč tudi na napravah uporabnikov. Vključuje tudi pametne rešitve, razvite na podlagi dolgoletnih izkušenj na področju spletne varnosti. Ta kombinacija bo finančnim podjetjem omogočila zaščito denarja, in še pomembneje, njihovega ugleda.«
Napredne varnostne rešitve iz Kaspersky Laba za finančne transakcije so na trgu že pridobile ugled – neodvisni testni laboratoriji AV_TEST. MRG Effitas in Matousec so že prepoznali njihovo učinkovitost.

Celostni pristop
Nova platforma za zaščito pred goljufijami iz Kaspersky Laba združuje orodja, ki na različnih napravah ščitijo spletne transakcije, rešitve za strežnike za detektiranje goljufivih transakcij med procesiranjem elektronskih plačil ter številne dodatne storitve. Posamezne komponente platforme lahko delujejo samostojno ali skupaj, saj se dopolnjujejo in zagotavljajo večplastno zaščito na vsaki stopnji elektronskega plačevanja.

Aplikacije za zaščito pred goljufijami delujejo na računalnikih z operacijskim sistemom Microsoft Windows in Apple OS X, kakor tudi na mobilnih napravah s sistemom Google Android ali Apple iOS. Te aplikacije, združene v storitvi Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints, so oblikovane z namenom zaščite naprav uporabnikov pred finančnimi spletnimi grožnjami, ki ciljajo na specifične operacijske sisteme.

Če organizacija načrtuje razvoj svoje lastne mobilne aplikacije ali želi okrepiti varnost obstoječe, lahko za to uporabi orodja Kaspersky Fraud Prevention SDK, ki temeljijo na najsodobnejših rešitvah Kaspersky Laba. Ta zbirka orodij združuje vse potrebne komponente za zanesljivo zaščito elektronskih plačil preko mobilnih naprav.
Komponenta za strežnik iz platforme Kaspersky Clientless Engine deluje znotraj IT infrastrukture podjetja in ima sposobnost zaznavanja in preprečevanja goljufivih transakcij, tudi če uporabnikova naprava nima nameščene varnostne rešitve. Za ocenjevanje legitimnosti operacije Clientless Engine preveri informacijo o plačilu in napravi, iz katere izvira, v realnem času. S tem detektira sumljive anomalije in spletne napade. Po prejetju sporočila o zlonamerni aktivnosti lahko uslužbenec podjetja hitro reagira in prepreči krajo.
Prednosti, ki jih ponuja rešitev Kaspersky Fraud Prevention se dopolnjujejo s številnimi dodatnimi storitvami, ki jih Kaspersky Lab ponuja za pomoč podjetjem pri izboljšanju zavedanja o finančnih spletnih grožnjah in o tem, kako se z njimi najbolje spoprijeti. Omogoča pa tudi ekskluzivni dostop do obširnega znanja strokovnjakov iz Kaspersky Laba in podporo podjetja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki