marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Kaspersky Internet Security - multi-device zagotavlja izboljšano zaščito zasebnosti


14.09.2016
Objavil: Dare Gliha

Kaspersky Lab predstavlja najnovejšo različico paradne varnostne rešitve Kaspersky Internet Security – multi-device. Ta uporabnikom zagotavlja dodatne možnosti za upravljanje internetne zaščite in varnosti njihovih podatkov.

Kaspersky Internet Security – multi-device zagotavlja varnostno zaščito za vso družino. Naprave z operacijskimi sistemi Windows, Mac in Android lahko varuje pred zlonamerno programsko opremo, nevarnimi spletnimi stranmi, spletnim sledenjem, prevarami in krajo denarja.

Kaspersky Labove rešitve za operacijski sistem Windows letos združujejo številne nove zmogljivosti. S pomočjo funkcije »Secure Connection« lahko uporabniki zaščitijo svoje podatke, da le-ti med nezaščiteno povezavo na internet niso prestreženi. Dodatno lahko zakrpajo potencialne varnostne pomanjkljivosti na svoji napravi s funkcijama »Software Updater« in »Software Cleaner«.

»V Kaspersky Labu smo prepričani, da varnost informacijske tehnologije ne pomeni le zmogljivosti varnostne rešitve. Pomembno vlogo ima lastna kibernetska spretnost uporabnikov. Vešči uporabniki so v spletnem okolju previdni in pozorni, prav tako pa so dovzetni za najnovejša tehnološka dognanja za zaščito tistega, kar jim je najpomembnejše – najsi bodo to osebni podatki, dokumenti, zasebnost, naprave ali pa preprosto želijo zagotoviti varnost svojih družinskih članov. Vse to si prizadevamo uporabnikom ponuditi z vsako najnovejšo različico naših varnostnih rešitev,« pojasnjuje Dragan Martinović, izvršni direktor za vzhodne trge pri Kaspersky Labu.

Varno povezovanje na splet

Funkcija »Secure Connection« uporabnikom omogoča varno vzpostavitev internetne povezave s šifriranjem vseh poslanih in prejetih podatkov prek omrežja. To je še posebej pomembno pri izvrševanju finančnih transakcij, avtorizaciji na spletnih straneh ali prenosu zaupnih informacij. V takšnih primerih bi dostop tujca do podatkov lahko uporabniku povzročil znatno (finančno) škodo.

Ta funkcija je še posebej uporabna med potovanjem, ko se ljudje v povečani meri povezujejo na nezavarovana brezžična omrežja. Po podatkih Kaspersky Labove raziskave vsak peti uporabnik (18 odstotkov) postane žrtev kibernetskih kriminalcev med potovanjem. To ni presenetljivo glede na podatek, da – kakšno naključje – vsak peti popotnik (18 odstotkov) ne izvede ukrepov za lastno zaščito na spletu. Funkcija »Secure Connection« je tako nujen varnostni ukrep ob povezovanju v javno brezžično omrežje.

To varnostno komponento Kaspersky Laba je mogoče zagnati z osnovnega okna varnostne rešitve Kaspersky Internet Security – multi-device. Prav tako se lahko samodejno aktivira ob povezavi naprave v javno brezžično omrežje ali v primeru, da uporabnik na spletu vnaša zaupne informacije, denimo na bančnih spletnih straneh, v spletnih trgovinah, plačilnih sistemih, pa tudi pri dostopanju do elektronske pošte, družbenih omrežij in podobno.

V sklopu licence varnostne rešitve je uporabniku dnevno na voljo 200 MB šifriranega prometa. Proti doplačilu na mesečni ali letni ravni pa lahko uporabniki dobijo neomejeno količino šifriranega prometa.

Redno nameščanje posodobitev

Ena najpogostejših metod za prodor zlonamerne programske opreme v računalnik je izraba varnostnih pomanjkljivosti nameščenih programov. Razvijalci redno posodabljajo svoje izdelke, žal pa jih vsi uporabniki tudi redno ne nameščajo na svoje naprave. Funkcija »Software Updater« lahko samodejno poišče aplikacije, ki potrebujejo posodobitve. Hkrati lahko z dovoljenjem uporabnika omogoči prenos najnovejših različic programske opreme z uradnih strani ponudnikov in jih namesti na računalnik. Uporabnik lahko tudi ročno zaprosi za posodobitev aplikacije ali pa ustvari seznam aplikacij, ki se nikoli ne posodobijo (na primer, če želi ohraniti starejšo različico).

Manj nezaželenih aplikacij

Po podatkih Kaspersky Labove raziskave ima 34 odstotkov uporabnikov na napravi shranjene programe, ki jih ne uporablja. Poleg zasedanja spomina na napravi, takšno shranjevanje programov kibernetskim kriminalcem ustvarja priložnosti za prodor v sistem. Funkcija Software Cleaner pregleda vse nameščene aplikacije na računalniku in označi tiste, ki predstavljajo potencialno tveganje. Uporabniki včasih niti ne vedo za določene aplikacije, nameščene na napravi, ali pa se ne zavedajo njihovih možnih negativnih vplivov.

Funkcija »Software Cleaner« uporabnike seznani s programom, ki je bil nameščen brez njihove vednosti oziroma izrecnega soglasja (npr. kot dodatna programska oprema med namestitvijo druge aplikacije). Hkrati opozarja na aplikacije, ki upočasnjujejo delovanje naprave, podajajo nepopolne oziroma napačne informacije o delovanju naprave, delujejo v ozadju, prikazujejo pasice ali sporočila brez dovoljenja (npr. oglaševanje) ali pa se poredko uporabljajo. Na podlagi poročila, ki ga uporabniku poda funkcija »Software Cleaner«, lahko nato uporabnik ali odstrani ali nadalje omogoči delovanje določene aplikacije.

Poleg novih opisanih funkcij je varnostna rešitev Kaspersky Internet Security – multi-device izpopolnjena še z naprednimi tehnologijami, ki omogočajo denimo večplastno zaščito finančnih transakcij (funkcija »Safe Money«), preprečujejo nameščanje nezaželenih aplikacij (funkcija »Application Manager«, ki je del predhodne funkcije »Change Control«) in preprečujejo prikazovanje oglasnih pasic v brskalniku (funkcija »Anti-Banner«).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki