marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung postavlja nove standarde in napoveduje prihod najpomembnejše naprave serije S
24.01.2022

TM Roh, predsednik in vodja poslovanja MX (Mobile eXperience) podjetja Samsung Electronics je na svojem blogu razkril svoje razmišljanje o pametnih telefonih in namignil nekaj malih skrivnosti o novih izdelkih, ki prihajajo v februarju.

slikaSamsung je leta 2021 izdelal več kot 300 milijonov mobilnikov
21.01.2022

Glede na poročilo, ki ga je pridobil The Elec, Samsung ni dosegel svojega cilja za leto 2021 glede števila dobavljenih pametnih telefonov. Za to obstaja več razlogov, eden od njih pa je slabša prodaja linije Galaxy S21.

slikaXiaomi krepi svoj položaj na področju varnosti potrošniškega interneta stvari (IoT)
20.01.2022

Xiaomi, ki je vzpostavilo vodilno svetovno platformo za potrošniški AIoT (AI + IoT), je objavil nov niz predlaganih globalnih standardov za vlivanje zaupanja potrošnikom glede varnosti njihovih podatkov med uporabo izdelkov IoT.

slikaiPhone SE (2022) bo očitno še vedno videti kot nekaj iz leta 2017
19.01.2022

V začetku leta 2021 so se pojavile govorice, da bo imel naslednji iPhone SE sodobnejši videz. Zadnje čase pa se pojavlja več govoric, da bo imel iPhone SE (2022) dejansko enako obliko kot iPhone SE (2020), ki je pravzaprav reciklirana oblika iPhona 8 iz leta 2017.

slikaXiaomi pozdravlja ugotovitve Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost
17.01.2022

Xiaomi je prejšnji teden prejel sporočilo Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost (BSI), da je slednji zaključil pregled pametnih telefonov Xiaomi v Nemčiji. BSI je zaključil, da ne more identificirati nobenih nepravilnosti, ki bi zahtevale nadaljnje preiskave ali druge ukrepe. BSI tudi ni zaznal nobenega prenosa seznamov filtrov, kot je opisano v prvotnem poročilu.

članki

Kaspersky Lab predstavil nove storitve za zaščito mobilnikov


28.11.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Kaspersky Lab je predstavil projekt protivirusne zaščite pametnih mobilnikov - Kaspersky Mobile. Nova storitev uporablja najnovejše tehnologije firme Kaspersky Lab in je pred predstavitvijo produkta Kaspersky Anti-Virus Mobile.

Kaspersky Anti-Virus Mobile je univerzalen antivirusni program, ki ščiti pametne mobilnike z vgrajenim operacijskim sistemom Symbian ali Windows.

Kaspersky Mobile je skupni projekt med Kaspersky Lab in njihovim partnerjem Svyaznoy-Zagruzka (ruski dobavitelj mobilnikih vsebin). Vključuje pregledovanje sistemskih datotek "on-demand", v ozadju preverja vse prihajajoče datoteke in sporočila, tako da gre za zelo obsežno zaščito. Uporabnik lahko nastavi urnike za kompletno ali delno pregledovanje med nastavljenimi intervali. Kaspersky Mobile vključuje tudi posodabljanje antivirusnega programa.

Svyaznoy-Zagruzka poskrbi za orodja za prenos in nameščanje programov, medtem ko Kaspersky Lab poskrbi za antivirusne posodobitve z "up-to-minute" informacijami. Kasperskyjeve raziskave na tem področju pa so že obrodile sadove z bližnjim sodelovanjem s svetovno znanimi partnerji in razvijalci operacijskih sistemov – Microsoft in Symbian.

Medtem, ko je bila tehnologija sprva namenjena samo za Kasperskyjeve partnerje in OEM projekte, je rešitev lahko efektivno uporabljena na vseh omrežjih. Lahko je preprosto vgrajena v druge izdelke in s tem predstavlja odlično priložnost za sodelovanje z operaterji mobilnih omrežij ali s prodajalci programske in strojne opreme za mobilne naprave.

Po besedah predsednika razvijalcev Vitalyja Bezrodnykha, Kaspersky Lab: "Antivirusna zaščita in informacije o virusih je zelo velika skrb za mobilno industrijo. Lahko pa ponudimo številne preproste in zanesljive rešitve vsakemu zainteresiranemu ponudniku." Storitve za pametne mobilnike, ki bodo sprva izvedene na ruskem trgu, so odločilni korak k izvršitvi ciljev – ponuditi uporabnikom zaščito proti znanim in pojavljajočim se težavam.

Registrirana verzija ponuja:

- antivirusni modul za nadgrajevanje baze virusov,
- nadgradnje so lahko opravljene ročno ali po urniku opravilne tabele.

Sledeči parametri so nastavljivi:

- metoda nadgraditve (WAP, Internet-GPRS ali lokalna mapa),
- spletna stran, kjer najdemo antivirusne nagradnje.

Opravilna tabela:
Se uporablja za nastavitev urnika kdaj se izvrši pregledovanje pomnilnika in za nadgradnjo baze antivirusa. Opravila so lahko nastavljena dnevno ali tedensko. Opravila so nastavljiva tudi na točno določen čas.

Anti-Spam modul:

Lahko si ustvarimo svojo črno listo, tako da je naš poštni predal brez nezaželene pošte. Vse številke iz imenika so avtomatično nastavljene na belo listo - s tem je preprečena izgubo veljavnih sporočil.

Dodatne funkcije:

Pomnilnik mobilnika se pregleda "on-demand" ali po urniku, kjer smo nastavili čas pregledovanja preko opravilne tabele. Pomnilnik mobilnika se lahko tudi pregleda takoj po nadgradnji antivirusne baze virusov.

Dodatne funkcije vključujejo:

- nastavitev parametrov za pregledovanje "on-demand" (nastavitev pregledovanja datotek (vse datoteke / datoteke s končnico exe), vključitev uporabikove potrditve brisanja za okužene datoteke, nastavitev urnika pregledovanja, preko uporabe opravilne tabele),
- nastavitev parametrov za pregledovanje "on-access",
- opcija pregledovanja ROM-a,
- opcija vključene osvetlitve zaslona med pregledovanjem.

Podprti so sledeči mobilniki:

Nokia: 7610, 6600, N-Gage QD, N-Gage, 3660, 3620, 3650, 3600, 6670, 6630, 6260, 6620, 7650, 3230, 6680, 6681, 6682.
SonyEricsson: P900.
Siemens: SX1, SX2.
Samsung: SGH D710.
Panasonic: x700, x800.
Lenovo: P930.
Sendo: X, X2.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki