marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

članki

Kaspersky Lab predstavil nove storitve za zaščito mobilnikov


28.11.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Kaspersky Lab je predstavil projekt protivirusne zaščite pametnih mobilnikov - Kaspersky Mobile. Nova storitev uporablja najnovejše tehnologije firme Kaspersky Lab in je pred predstavitvijo produkta Kaspersky Anti-Virus Mobile.

Kaspersky Anti-Virus Mobile je univerzalen antivirusni program, ki ščiti pametne mobilnike z vgrajenim operacijskim sistemom Symbian ali Windows.

Kaspersky Mobile je skupni projekt med Kaspersky Lab in njihovim partnerjem Svyaznoy-Zagruzka (ruski dobavitelj mobilnikih vsebin). Vključuje pregledovanje sistemskih datotek "on-demand", v ozadju preverja vse prihajajoče datoteke in sporočila, tako da gre za zelo obsežno zaščito. Uporabnik lahko nastavi urnike za kompletno ali delno pregledovanje med nastavljenimi intervali. Kaspersky Mobile vključuje tudi posodabljanje antivirusnega programa.

Svyaznoy-Zagruzka poskrbi za orodja za prenos in nameščanje programov, medtem ko Kaspersky Lab poskrbi za antivirusne posodobitve z "up-to-minute" informacijami. Kasperskyjeve raziskave na tem področju pa so že obrodile sadove z bližnjim sodelovanjem s svetovno znanimi partnerji in razvijalci operacijskih sistemov – Microsoft in Symbian.

Medtem, ko je bila tehnologija sprva namenjena samo za Kasperskyjeve partnerje in OEM projekte, je rešitev lahko efektivno uporabljena na vseh omrežjih. Lahko je preprosto vgrajena v druge izdelke in s tem predstavlja odlično priložnost za sodelovanje z operaterji mobilnih omrežij ali s prodajalci programske in strojne opreme za mobilne naprave.

Po besedah predsednika razvijalcev Vitalyja Bezrodnykha, Kaspersky Lab: "Antivirusna zaščita in informacije o virusih je zelo velika skrb za mobilno industrijo. Lahko pa ponudimo številne preproste in zanesljive rešitve vsakemu zainteresiranemu ponudniku." Storitve za pametne mobilnike, ki bodo sprva izvedene na ruskem trgu, so odločilni korak k izvršitvi ciljev – ponuditi uporabnikom zaščito proti znanim in pojavljajočim se težavam.

Registrirana verzija ponuja:

- antivirusni modul za nadgrajevanje baze virusov,
- nadgradnje so lahko opravljene ročno ali po urniku opravilne tabele.

Sledeči parametri so nastavljivi:

- metoda nadgraditve (WAP, Internet-GPRS ali lokalna mapa),
- spletna stran, kjer najdemo antivirusne nagradnje.

Opravilna tabela:
Se uporablja za nastavitev urnika kdaj se izvrši pregledovanje pomnilnika in za nadgradnjo baze antivirusa. Opravila so lahko nastavljena dnevno ali tedensko. Opravila so nastavljiva tudi na točno določen čas.

Anti-Spam modul:

Lahko si ustvarimo svojo črno listo, tako da je naš poštni predal brez nezaželene pošte. Vse številke iz imenika so avtomatično nastavljene na belo listo - s tem je preprečena izgubo veljavnih sporočil.

Dodatne funkcije:

Pomnilnik mobilnika se pregleda "on-demand" ali po urniku, kjer smo nastavili čas pregledovanja preko opravilne tabele. Pomnilnik mobilnika se lahko tudi pregleda takoj po nadgradnji antivirusne baze virusov.

Dodatne funkcije vključujejo:

- nastavitev parametrov za pregledovanje "on-demand" (nastavitev pregledovanja datotek (vse datoteke / datoteke s končnico exe), vključitev uporabikove potrditve brisanja za okužene datoteke, nastavitev urnika pregledovanja, preko uporabe opravilne tabele),
- nastavitev parametrov za pregledovanje "on-access",
- opcija pregledovanja ROM-a,
- opcija vključene osvetlitve zaslona med pregledovanjem.

Podprti so sledeči mobilniki:

Nokia: 7610, 6600, N-Gage QD, N-Gage, 3660, 3620, 3650, 3600, 6670, 6630, 6260, 6620, 7650, 3230, 6680, 6681, 6682.
SonyEricsson: P900.
Siemens: SX1, SX2.
Samsung: SGH D710.
Panasonic: x700, x800.
Lenovo: P930.
Sendo: X, X2.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki