marketing
več | arhivpoudarjeno
TelekomVsi mobilniki iPhone serije 12 bodo delovali tudi v 5G omrežju Telekoma Slovenije
23.10.2020

Apple iPhone 12 in iPhone 12 Pro bosta slovenskim navdušencem tudi pri Telekomu Slovenije na voljo od petka, 23. oktobra. Vsi mobiteli iPhone serije 12 podpirajo najnovejšo tehnologijo 5G, tako da bodo lahko super hiter mobilni prenos podatkov Apple navdušenci uporabljali tudi v prvem omrežju Slovenije. Novi mobiteli iPhone bodo pri Telekomu Slovenije na voljo v vseh spominskih različicah in v vseh barvah.

slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

slikaQualcomm razvija lasten igričarski mobilni telefon
14.10.2020

Qualcomm je razposlal vabila za Snapdragon dogodek, ki se bo odvil v prvih dneh decembra. Predvideva se, da bodo na dogodku predstavili nov procesor Snapdragon 875, pri DigiTimes pa še navajajo, da bodo predstavili tudi lasten igričarski mobilni telefon.

članki

Koliko uporabljamo svoje mobilnike?


03.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Uporabniki mobilnih telefonov smo precej različni, zato nobena raziskava o »povprečni« uporabi mobilnega telefona ne more prikazati celotne slike.

Kakorkoli, raziskava, katero je sponzoriral CPP je imela namen ugotoviti ravno to. Menijo, da bo povprečen uporabnik mobilnega telefona v Veliki Britaniji v povprečju naredil 88.518 klicev čez celotno svoje delovno življenje in za to porabil 7.203 ure (oziroma približno 10 mesecev).

Seveda, določiti »življensko porabo« je rahlo hecno, saj so mobilni telefoni popularni šele kakšnih 10 let in kdo ve, kako bomo komunicirali leta 2060 … Toda raziskava je vseeno pokazala, da povprečna oseba porabi 6 dni na leto za telefoniranje. Imejte v mislih, da so to povprečne ocene in da obstajajo ljudje, ki komaj kdaj pokličejo koga z mobilnikom. Torej morajo na drugi strani obstajati ljudje, ki imajo mobilnik skoraj vgrajen v glavo.

Raziskava je šla še dlje in ugotovili so, da najdaljši povprečen pogovor traja 48 minut (največkrat z našimi partnerji), telefoni imajo povprečno več kot 40 kontaktov, toda le 12 izmed teh uporabljamo konstantno, ženske govorijo dlje kot moški in bolj bizarno, četrtina Britancev se je javila na telefon medtem, ko so bili na stranišču. Najbolj skrb vzbujajoče pa je, da so se 3 odstotki že javili na mobilnik med seksom … Me prav zanima, kako je ta pogovor potekal.

Raziskava pa ni gledala na to, koliko uporabljamo mobilni telefon še za druge aktivnosti poleg klicev. Nenazadnje, naprave kot je Nokia N95 imajo vgrajeno že skoraj vse, razen kakega kuhinjskega korita in veliko uporabnikov uporablja mobilni telefon tudi za druge stvari kot telefoniranje, nekateri pa predvsem za druge stvari, kot so e-pošta, glasba, dostop do interneta, satelitska navigacija …

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki