marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

Koliko uporabljamo svoje mobilnike?


03.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Uporabniki mobilnih telefonov smo precej različni, zato nobena raziskava o »povprečni« uporabi mobilnega telefona ne more prikazati celotne slike.

Kakorkoli, raziskava, katero je sponzoriral CPP je imela namen ugotoviti ravno to. Menijo, da bo povprečen uporabnik mobilnega telefona v Veliki Britaniji v povprečju naredil 88.518 klicev čez celotno svoje delovno življenje in za to porabil 7.203 ure (oziroma približno 10 mesecev).

Seveda, določiti »življensko porabo« je rahlo hecno, saj so mobilni telefoni popularni šele kakšnih 10 let in kdo ve, kako bomo komunicirali leta 2060 … Toda raziskava je vseeno pokazala, da povprečna oseba porabi 6 dni na leto za telefoniranje. Imejte v mislih, da so to povprečne ocene in da obstajajo ljudje, ki komaj kdaj pokličejo koga z mobilnikom. Torej morajo na drugi strani obstajati ljudje, ki imajo mobilnik skoraj vgrajen v glavo.

Raziskava je šla še dlje in ugotovili so, da najdaljši povprečen pogovor traja 48 minut (največkrat z našimi partnerji), telefoni imajo povprečno več kot 40 kontaktov, toda le 12 izmed teh uporabljamo konstantno, ženske govorijo dlje kot moški in bolj bizarno, četrtina Britancev se je javila na telefon medtem, ko so bili na stranišču. Najbolj skrb vzbujajoče pa je, da so se 3 odstotki že javili na mobilnik med seksom … Me prav zanima, kako je ta pogovor potekal.

Raziskava pa ni gledala na to, koliko uporabljamo mobilni telefon še za druge aktivnosti poleg klicev. Nenazadnje, naprave kot je Nokia N95 imajo vgrajeno že skoraj vse, razen kakega kuhinjskega korita in veliko uporabnikov uporablja mobilni telefon tudi za druge stvari kot telefoniranje, nekateri pa predvsem za druge stvari, kot so e-pošta, glasba, dostop do interneta, satelitska navigacija …

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki