marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Norost za hitrost: kako hiter je Mate 9


24.02.2017
Objavil: Thomas Bergant

Visoka zmogljivost telefona je nekaj, kar je pomembno vsem nam. Številne naprave na trgu so dovolj hitre za pričakovanja povprečnega uporabnika, le nekaj pa se jih lahko uvršča v elitni klub.

Tehnične specifikacije niso edini pokazatelj zmogljivosti telefona, čeprav so te pri Mate 9 res dobre. Kaj telefon zmore, pokažejo šele testi, ki jih opravljajo strokovnjaki. Merila uspešnosti, ki jih postavljajo priznana podjetja, so tista, ki nek telefon uvrstijo na listo najboljših. Rezultati različnih podjetij se lahko tudi močno razlikujejo, pogljemo, kaj največji pravijo o Huawei Mate 9.

Geekbench
Prvo testiranje, opravljeno z orodjem GeekBench, s programsko opremo preizkusi zmogljivost čipovja (sistem na čipu) na enem oz. več jedrih. Pri testu zmogljivosti enega jedra se Mate 9 izkaže za absolutnega zmagovalca s 6.181 točkami. S tem vidno izstopa iz konkurence. Tudi test z večimi jedri je Mate 9 opravil z odliko in je s 1.907 točkami najhitrejši Android telefon v tej kategoriji.

PCMark
PCMark je programski paket, ki simulira specifične scenarije rabe telefona, zato rezultati, ki jih je dosegel Mate 9, nazorno odražajo njegove realne zmogljivosti. Testa Work (delo) in Web browsing (brskanje po spletu), ki preizkušata ta dva scenarija, pokažeta da Mate 9 nima konkurence s 6.266 in 5.738 točkami v tem vrstnem redu, s čimer prehiti drugo uvrščenega za več kot 400 oz. za skoraj 300 točk.

Druga dva testa, Writing (zapis v pomnilnik) in Data manipulation (delo s podatki), preizkušata zmogljivost telefona pri zapisu, branju, primerjanju, premikanju in kopiranju podatkov. To daje dober vpogled v zmogljivost telefona pri snemanju video posnetkov in zajemu velikega števila zaporednih fotografij visoke ločljivosti. Prav tako pa lepo pokaže zmogljivost obdelave multimedijskih vsebin. Tudi tukaj Mate 9 izstopa z najvišjim številom točk (6.288 in 5.419) in pusti konkurenco daleč za seboj.

Vsi ti testi potrjujejo, da čipovje Kirin 960 omogoča Huaweiju, da telefonu Mate 9 zagotovi visoko prednost z vidika zmogljivosti pred njegovim predhodnikom (Mate 8) in njegovim nekoliko starejšim bratom, P9. Uspešno je prehitel tudi naprave drugih proizvajalcev. Rezultati testov se lepo odražajo tudi pri hitrosti zagona, odzivnosti aplikacij, gladkem delovanju sistema ter zajemu in predvajanju multimedijskih vsebin.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki