marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Junija prihaja na police novi 3G iPhone?


19.03.2008
Objavil: Igor Prešeren

Analitiki pri UBS že nekaj časa svojim strankam napovedujejo prihod 3G iPhona sredi leta. Poročajo še, da je Apple že začel zmanjševati proizvodnjo sedanje 2G verzije, sodeč po CNN Money. Začetek prodaje iPhona 3G sredi leta je pravzaprav zelo logična poteza, saj bo ravno takrat minilo eno leto od začetka prodaje originalne verzije v ZDA.

Applov izvršni direktor Steve Jobs je septembra ob začetku prodaje 2,5G iPhona v Veliki Britaniji sporočil, da je 3G model vsekakor v načrtu za drugo polovico leta 2008, kar naj bi pomenilo, da bo 3G iPhone ugledal luč sveta okoli septembra – kar je spet eno leto po začetku prodaje sedanjega v Veliki Britaniji.

UBS je navedel nemšekega proizvajalca Infineon Technologies kot glavnega dobavitelja primernega čipovja za novi iPhone. Nekateri ostali analitiki omenjajo še podjetje InterDigital, s katerimi je Apple podpisal 7-letno pogodbo v višini 65 milijonov ameriških dolarjev za razvoj 2G in 3G tehnologij.

Govorice o 3G iPhonu so se širile že vse od začetka prodaje sedanjega modela. V mesecu novembru so iz družbe Telefonica, ki je lastnik podjetja O2 povedali, da pričakujejo prihod 3G iPhona v mesecu maju.

Obstajajo tudi govorice ali bo O2 ostal ekskluzivni prodajalec iPhona. Govorice o tem so se pojavile novembra in so namigovale, da naj bi tudi Vodafone ponujal 3G iPhone, kar pa je Vodafone takoj zanikal. Te govorice je Tim Cook iz družbe Apple komentiral in dodal nekaj zanimivih stvari, ki utegnejo potrditi zgodbo. Analitiku pri družbi Sachs je povedal, da pri Applu niso pretirano navdušeni nad idejami ekskluzivnih pogodb in da so zadovoljni, da se je tolikšno število telefonov prodalo nezaklenjenih, kar je samo pokazatelj povpraševanja po napravi.

Naš nasvet je torej tak – počakajte še malo na novi iPhone, zelo verjetno se bo čakanje izplačalo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki