marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

članki

Junija prihaja na police novi 3G iPhone?


19.03.2008
Objavil: Igor Prešeren

Analitiki pri UBS že nekaj časa svojim strankam napovedujejo prihod 3G iPhona sredi leta. Poročajo še, da je Apple že začel zmanjševati proizvodnjo sedanje 2G verzije, sodeč po CNN Money. Začetek prodaje iPhona 3G sredi leta je pravzaprav zelo logična poteza, saj bo ravno takrat minilo eno leto od začetka prodaje originalne verzije v ZDA.

Applov izvršni direktor Steve Jobs je septembra ob začetku prodaje 2,5G iPhona v Veliki Britaniji sporočil, da je 3G model vsekakor v načrtu za drugo polovico leta 2008, kar naj bi pomenilo, da bo 3G iPhone ugledal luč sveta okoli septembra – kar je spet eno leto po začetku prodaje sedanjega v Veliki Britaniji.

UBS je navedel nemšekega proizvajalca Infineon Technologies kot glavnega dobavitelja primernega čipovja za novi iPhone. Nekateri ostali analitiki omenjajo še podjetje InterDigital, s katerimi je Apple podpisal 7-letno pogodbo v višini 65 milijonov ameriških dolarjev za razvoj 2G in 3G tehnologij.

Govorice o 3G iPhonu so se širile že vse od začetka prodaje sedanjega modela. V mesecu novembru so iz družbe Telefonica, ki je lastnik podjetja O2 povedali, da pričakujejo prihod 3G iPhona v mesecu maju.

Obstajajo tudi govorice ali bo O2 ostal ekskluzivni prodajalec iPhona. Govorice o tem so se pojavile novembra in so namigovale, da naj bi tudi Vodafone ponujal 3G iPhone, kar pa je Vodafone takoj zanikal. Te govorice je Tim Cook iz družbe Apple komentiral in dodal nekaj zanimivih stvari, ki utegnejo potrditi zgodbo. Analitiku pri družbi Sachs je povedal, da pri Applu niso pretirano navdušeni nad idejami ekskluzivnih pogodb in da so zadovoljni, da se je tolikšno število telefonov prodalo nezaklenjenih, kar je samo pokazatelj povpraševanja po napravi.

Naš nasvet je torej tak – počakajte še malo na novi iPhone, zelo verjetno se bo čakanje izplačalo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki